Je hebt gezocht op: salade

Chantal de Raaf en Rolph Hensens breiden Rolph's Deli uit met bistroformule Le Petit Restaurant
29 oktober 2024Nieuws

Chantal de Raaf en Rolph Hensens breiden Rolph's Deli uit met bistroformule Le Petit Restaurant

Gastvrouw-sommelier Chantal de Raaf en chef Rolph Hensens hebben op 23 oktober 2024 Rolph’s Deli - Le Petit Restaurant in Rotterdam geopend. Hie...

Anja Selst: “Het was net een zwangerschap, maar zo vet”
24 oktober 2024Nieuws

Anja Selst: “Het was net een zwangerschap, maar zo vet”

Ondernemen in Groningen, een levendige stad in het noorden van Nederland, bekend om zijn rijke geschiedenis en studentenleven. In het hart van de stad...

Het Lekkerste Lunchroombroodje 2024: genomineerde nummer 2
17 oktober 2024Nieuws

Het Lekkerste Lunchroombroodje 2024: genomineerde nummer 2

Ook vandaag mag ik een genomineerde voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2024 presenteren. De tweede genomineerde is: Surf & Turf van...

Louis Wesseling: "Het is een klein wonder"
21 augustus 2024Nieuws

Louis Wesseling: "Het is een klein wonder"

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Tien jaar Salsa Shop: van één zaak in Amsterdam naar buitenlandse plannen
8 augustus 2024Nieuws

Tien jaar Salsa Shop: van één zaak in Amsterdam naar buitenlandse plannen

Dit jaar viert Salsa Shop haar tienjarig bestaan. Jeugdvrienden Louis Wesseling en Steven Visser openden in 2014 hun eerste zaak in de Amsterdamse Ams...

Hawaiian nu ook met twee vestigingen in Amsterdam te vinden
4 juli 2024Nieuws

Hawaiian nu ook met twee vestigingen in Amsterdam te vinden

Na het veroveren van België, maakt de populaire pokébowls-keten Hawaiian nu ook zijn opwachting in Nederland door te openen in Amsterdam....

Onmisbare broodkennis voor horecaondernemers: van A tot Z
11 juni 2024Nieuws

Onmisbare broodkennis voor horecaondernemers: van A tot Z

In dit artikel wordt de wereld van brood in alfabetische volgorde toegelicht. Van simpel afbakbrood tot de termen lamineren en poolish, je leest...

Met deze internationale broden kan je jouw lunchroom onderscheiden
6 juni 2024Nieuws

Met deze internationale broden kan je jouw lunchroom onderscheiden

Brood speelt een belangrijke rol in keukens over de hele wereld. Van Mexicaanse tortilla’s tot zachte naan in India: broodsoorten voegen, naast...

Ontdek de verschillende soorten brood voor jouw lunchroom
4 juni 2024Nieuws

Ontdek de verschillende soorten brood voor jouw lunchroom

Of het nu gaat om klassieke favorieten zoals wit- en volkorenbrood of om bijzondere opties zoals zuurdesembrood en brioche, er is voor elk wat wils. W...

Topchef Margo Reuten maakt specials voor Shell Café
15 mei 2024Nieuws

Topchef Margo Reuten maakt specials voor Shell Café

Shell lanceert drie keer per jaar de ‘Proef de wereldkeuken campagne’ op haar stations, geïnspireerd door wereldse smaken. Met de cam...

Extra omzetmomenten voor lunchrooms in juli 2024
1 mei 2024Nieuws

Extra omzetmomenten voor lunchrooms in juli 2024

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom heeft alle extra omz...

Sanne Cox: “Onze medewerkers dragen ‘dirndls’ en ‘lederhosen’”
25 april 2024Nieuws

Sanne Cox: “Onze medewerkers dragen ‘dirndls’ en ‘lederhosen’”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Pirjo de Winkel: “In de horeca is niet alles in modellen te vatten”
27 maart 2024Nieuws

Pirjo de Winkel: “In de horeca is niet alles in modellen te vatten”

Pirjo de Winkel (50) leidt samen met Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, bekend van het programma 'Heel Holland Bakt',...

Dirk-Jan Stip: "Mijn voorkeur gaat uit naar een langetermijnvisie"
27 februari 2024Nieuws

Dirk-Jan Stip: "Mijn voorkeur gaat uit naar een langetermijnvisie"

Ondernemen in Amersfoort. Dirk-Jan Stip (62) opende in november vorig jaar zijn derde Corazon-zaak: Corazon Park in Amersfoort Vathorst. In de Vinex-w...

Tijn Verstappen: “Mijn keuzes zijn gebaseerd op intuïtie”
15 februari 2024Nieuws

Tijn Verstappen: “Mijn keuzes zijn gebaseerd op intuïtie”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters al hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...

Omzet halen én gastvrijheid bieden door digitalisatie in horeca
12 januari 2024Nieuws

Omzet halen én gastvrijheid bieden door digitalisatie in horeca

Je wil na moeilijke jaren weer gasten verwelkomen en omzet maken. Maar hoe doe je dat, terwijl iedereen knokt om personeel? Het antwoord ligt in digit...

Ter Marsch & Co pakt wéér goud tijdens NK Lekkerste Burger
9 januari 2024Nieuws

Ter Marsch & Co pakt wéér goud tijdens NK Lekkerste Burger

Andy Hoogvliets van Ter Marsch & Co Rotterdam heeft goud gepakt tijdens het NK Lekkerste Burger 2024 op de Horecava. Daarmee raakt de prijzenkast...

Sjoerd Mampaeij wint het NK Lekkerste Broodje 2024
9 januari 2024Nieuws

Sjoerd Mampaeij wint het NK Lekkerste Broodje 2024

Sjoerd Mampaeij van restaurant Midas in Woerden heeft tijdens de Horecava de 39e editie van het NK Lekkerste Broodje op zijn naam geschreven. Hij wist...

“Ik ben all-in gegaan met dit als resultaat”
21 december 2023Nieuws

“Ik ben all-in gegaan met dit als resultaat”

Ondernemen in Maastricht. De drukbezochte dagzaak ‘Van Wijck’ heeft een stijlvol concept. Dankzij doordachte inzichten, weloverwogen keuze...

“We moeten weloverwogen keuzes maken”
30 november 2023Nieuws

“We moeten weloverwogen keuzes maken”

Ondernemen in Deventer. Deventenaren weten Bro Lunch & Borrel massaal te vinden, maar eigenaar Gideon Werner (53) moet weloverwogen keuzes maken o...

Laat geen omzet liggen tijdens de feestdagen
17 november 2023Nieuws

Laat geen omzet liggen tijdens de feestdagen

Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas, Kerst: bij de meeste ondernemers staan ze omcirkeld in de kalender. De laatste maanden van het jaar zijn een...

Het Lekkerste Lunchroombroodje 2023: genomineerde nummer 1
11 oktober 2023Nieuws

Het Lekkerste Lunchroombroodje 2023: genomineerde nummer 1

Vol trots presenteren we je de eerste genomineerde voor de award van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2023. Dit is de Avocado Nomadenkaas...

“De wisselwerking draagt bij aan de omzet van het bedrijf”
20 september 2023Nieuws

“De wisselwerking draagt bij aan de omzet van het bedrijf”

Ondernemen in Assen. Maarten Ritsma (29) beheert nu 3 jaar De Kaaswaag in Assen, een delicatessenwinkel met een geïntegreerde lunchroom. Wat zijn...

Hoe Elvis Chokas uit zijn burn-out kroop naar succesvol ondernemerschap
17 augustus 2023Nieuws

Hoe Elvis Chokas uit zijn burn-out kroop naar succesvol ondernemerschap

Ondernemen in Groningen. Elvis Chokas (23), eigenaar van lunchroom-restaurant Rå (uitgesproken als ‘Ro’) in Groningen, kwam uit Li...

Lunchroompanel: Is enkel digitaal betalen een mogelijkheid voor jouw dagzaak?
7 augustus 2023Nieuws

Lunchroompanel: Is enkel digitaal betalen een mogelijkheid voor jouw dagzaak?

In de rubriek ‘Het Lunchroompanel’ worden actuele ondernemersvraagstukken beantwoord door ondernemers in horecadagzaken uit het hele land....

“Daarom besloot ik ook een keuken in het pand te bouwen en daarop in te spelen”
27 juli 2023Nieuws

“Daarom besloot ik ook een keuken in het pand te bouwen en daarop in te spelen”

Ondernemen in Heerenveen. Shamé Keesman (31) is een gepassioneerde onderneemster die een opmerkelijke route heeft genomen; van de wereld van ar...

Starten en groeien in de horeca: Geheimen van succesvolle horecaconcepten onthuld door ondernemers
29 juni 2023Nieuws

Starten en groeien in de horeca: Geheimen van succesvolle horecaconcepten onthuld door ondernemers

In dit artikel vertellen een restaurateur, lunchroom- en caféondernemer hoe hun concepten tot stand zijn gekomen. Het bepalen van een horecacon...

Freshly Chopped sluit overeenkomst voor snelle groei
28 juni 2023Nieuws

Freshly Chopped sluit overeenkomst voor snelle groei

De Derde Linden en FFF International B.V. tekenden afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst, waarbij de ambitie is vastgelegd om binnen vijf&...

Vanaf 1 juli moeten gasten extra betalen voor wegwerpbekers en -bakjes met plastic
1 juni 2023Nieuws

Vanaf 1 juli moeten gasten extra betalen voor wegwerpbekers en -bakjes met plastic

Gasten die vanaf 1 juli eten of drinken afhalen of laten bezorgen zullen extra moeten betalen voor wegwerpbekers en -bakjes die (deels) gemaakt zijn v...

Franchiseketen uitgelicht: Freshly Chopped
23 mei 2023Nieuws

Franchiseketen uitgelicht: Freshly Chopped

In deze rubriek presenteert Lunchroom de bekende en onbekendere franchiseketens binnen de horecadagzaken. Een historisch overzicht met actuele cijfers...

“De gezellige sfeer van een bruin café, met koffie in plaats van bier”
4 mei 2023Nieuws

“De gezellige sfeer van een bruin café, met koffie in plaats van bier”

Ondernemen in Utrecht. Ingemar Visch Karlsson (71) is geboren in Zweden. Door zijn toenmalige Nederlandse vrouw belandde hij in de horeca in het Scand...

Franchiseketen uitgelicht: Bakker Bart
3 mei 2023Nieuws

Franchiseketen uitgelicht: Bakker Bart

In deze rubriek presenteert Lunchroom de bekende en onbekendere franchiseketens binnen de horecadagzaken. Een historisch overzicht met actuele cijfers...

Barack Obama dineert in De Kas*, luncht bij Ron Gastrobar en 1612
3 mei 2023Nieuws

Barack Obama dineert in De Kas*, luncht bij Ron Gastrobar en 1612

Zondagavond schoof een bijzondere gast aan tafel van restaurant De Kas in Amsterdam-Oost. Oud-president Obama, die op 1 mei sprak in de Ziggo Dome, be...

Freshly Chopped opent derde locatie in Nederland
16 maart 2023Nieuws

Freshly Chopped opent derde locatie in Nederland

Vanaf maandag kan ook Amsterdam Zuid-Oost kennis maken met het Ierse en gezonde Freshly Chopped. Deze nieuwe locatie bevindt zich aan het Bijlmerplein...

Mike tekent geen contracten met leveranciers
14 maart 2023Nieuws

Mike tekent geen contracten met leveranciers

Ondernemen in Nijmegen. Mike Neuij (54) is al 21 jaar horecaondernemer in Nijmegen. Eerst werkte hij honderd uur per week voor zijn grand café,...

Franchiseketen uitgelicht: Bufkes
8 maart 2023Nieuws

Franchiseketen uitgelicht: Bufkes

In deze rubriek presenteert Lunchroom de bekende en onbekendere franchiseketens binnen de horecadagzaken. Een historisch overzicht met actuele cijfers...

De Week Zonder Vlees en Zuivel is van start
6 maart 2023Nieuws

De Week Zonder Vlees en Zuivel is van start

De Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel is officieel gestart. Deze week, 6 t/m 12 maart, wordt er in Nederland extra aandacht gegeven aan het eten en...

"Hoe groter we worden, hoe makkelijker het is"
2 maart 2023Nieuws

"Hoe groter we worden, hoe makkelijker het is"

Ondernemen in Breda. In 2015 startte Sanne Huisman (40) Teds All day Brunch. Een leven met inmiddels negen locaties en twee jonge kinderen, klinkt als...

Ria Joosten weet met drie dagzaken uitdagingen effectief te tackelen
18 januari 2023Nieuws

Ria Joosten weet met drie dagzaken uitdagingen effectief te tackelen

Ondernemen in Venlo. Ria Joosten heeft een catering- en eventbedrijf en vijf horecagelegenheden in Limburg. Een personeelstekort kent ze niet binnen h...

Vader en dochter Biermans domineren NK Lekkerste Vegan Burger
12 januari 2023Nieuws

Vader en dochter Biermans domineren NK Lekkerste Vegan Burger

Hij was al goed gevuld na het NK Lekkerste Broodje, maar nu barst de prijzenkast van vader Roland en dochter Audrey Biermans bijna uit elkaar. Ze pakt...