Shell lanceert drie keer per jaar de ‘Proef de wereldkeuken campagne’ op haar stations, geïnspireerd door wereldse smaken. Met de campagne wil Shell haar gasten dagelijks verrassen met verse en hoogwaardige producten en slaan daarbij de handen ineen met bekende Nederlandse chefs. Ditmaal ligt de focus op de mediterrane keuken en gaat Shell de samenwerking aan met Margo Reuten, de enige vrouwelijke SVH Meesterkok in Nederland met een Michelinster en chef-kok van restaurant Da Vinci in Maasbracht. De specials van chef-kok Reuten zijn beschikbaar bij de 105 Shell-stations met een eigen bakkerij, Shell Café, in Nederland.
Deze chef-kok kookt de sterren van de hemel in het Frans georiënteerde restaurant Da Vinci. Voor de samenwerking met Shell ontwikkelde Margo Reuten de receptuur van de pain niçoise en de wrap veggie niçoise. Luchtig brood belegd met tonijnsalade, rucola, gemarineerde gegrilde groenten, ei en een pestodressing. De veggie wrap is gevuld met kruidenroomkaas, tapenade, gegrilde groente, rucola en ei.
“In Da Vinci combineer ik Limburgse producten graag met mediterrane smaken. Zo serveer ik bij Limburgs lamsvlees vaak gegrilde groenten en ik maak pesto van rucola. Dat ruikt heerlijk en die mooie groene kleur spat van het bord af! Het broodje tonijn en de wrap zijn mijn vertaling van een heerlijk zomers Da Vinci-feestje,” aldus de sterrenchef.
Proef de wereldkeuken
“Met de ‘Proef de wereldkeuken’ campagne willen wij onze gasten een wisselend assortiment bieden en onderscheidend blijven in de markt. Op deze manier laten we onze gasten laagdrempelig kennismaken met smaken van over de hele wereld”, aldus Kees van Wezel, head of foodservice Benelux & France bij Shell Retail. De specials van Margo Reuten zijn tot en met 3 september 2024 verkrijgbaar bij alle 105 Shell Café met een bakkerij in Nederland.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.