Het Lekkerste Lunchroombroodje 2023: genomineerde nummer 1

Auteur: Juan Kort
Lekkerste Lunchroombroodje 11 oktober 2023
Het Lekkerste Lunchroombroodje 2023: genomineerde nummer 1

Vol trots presenteren we je de eerste genomineerde voor de award van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2023. Dit is de Avocado Nomadenkaas van Ferron in Heerenveen. Aan de Lindegracht in de Friese plaats kunnen mensen sinds april dit jaar bij Ferron terecht voor lunch, aperitieven en proeverijen. 

Het broodje Avocado Nomadenkaas is een vegetarische verwennerij en bevat de volgende ingrediënten: 

Ingrediëntenlijst

Puccia pugliese
Pompoenolie
Zelfgemaakte crème van zoete aardappel
Ingelegde rode kool
Salade mesclun
Tomaat
Avocado
Nomadenkaas
Pul biber
Tijm
Oregano

Bereidingswijze

Ferron bakt het broodje eerst af. Vervolgens worden pompoenolie en de crème van zoete aardappel aan beide zijdes van het broodje aangebracht en voegt men in deze volgorde de ingrediënten aan het broodje toe: ingelegde rode kool, salade mesclun, tomaat, avocado en de nomadenkaas. Daarna maakt de kok het broodje af met pul biber, tijm en oregano.

De prijs van het broodje

De verkoopprijs is 12,25 euro

De overige twee genomineerden worden deze week op donderdag en vrijdag bekendgemaakt. In totaal dingen drie broodjes mee voor de award. Deze drie genomineerden worden binnenkort bezocht door onze ‘mystery jury’, die de kanshebbende broodjes gaat beoordelen. De volgorde is geheel willekeurig en niet gebaseerd op de beoordeling van de jury.

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante lunchroomnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws