Je hebt gezocht op: kassa

Bakker Bart opent tweede winkel met vernieuwd concept, nu in Wageningen
31 oktober 2024Nieuws

Bakker Bart opent tweede winkel met vernieuwd concept, nu in Wageningen

Op dinsdag 12 november opent Bakker Bart Wageningen na meer dan een jaar gesloten te zijn geweest, weer haar deuren. De winkel heeft een volledige tra...

Bagels & Beans Hoog Catharijne heropent deuren na ‘Refresh’
27 september 2024Nieuws

Bagels & Beans Hoog Catharijne heropent deuren na ‘Refresh’

Bagels & Beans Hoog Catharijne heeft 26 september haar deuren heropend. Van 15 tot en met 25 september vond er een verbouwing plaats. Of in Bagels...

Bakker Bart opent nieuw winkelconcept in Kampen
24 september 2024Nieuws

Bakker Bart opent nieuw winkelconcept in Kampen

Op dinsdag 1 oktober is het feest in Kampen! Na een maand verbouwen, openen Bakker Bart ondernemers Judith en Patrick hun nieuwe Bakker Bart, volgens...

Tien jaar Salsa Shop: van één zaak in Amsterdam naar buitenlandse plannen
8 augustus 2024Nieuws

Tien jaar Salsa Shop: van één zaak in Amsterdam naar buitenlandse plannen

Dit jaar viert Salsa Shop haar tienjarig bestaan. Jeugdvrienden Louis Wesseling en Steven Visser openden in 2014 hun eerste zaak in de Amsterdamse Ams...

Helft van de Nederlanders gaat wel eens alleen uit eten
8 augustus 2024Nieuws

Helft van de Nederlanders gaat wel eens alleen uit eten

51 procent van de Nederlanders bezoekt wel eens alleen een restaurant om te lunchen of te dineren. De andere helft doet dit liever in het bijzijn van...

Sanne Cox: “Onze medewerkers dragen ‘dirndls’ en ‘lederhosen’”
25 april 2024Nieuws

Sanne Cox: “Onze medewerkers dragen ‘dirndls’ en ‘lederhosen’”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Horeca & Veiligheid: wat kan ik doen om fraude en diefstal op de werkvloer te voorkomen?
28 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: wat kan ik doen om fraude en diefstal op de werkvloer te voorkomen?

Net als andere bedrijfstakken is de horeca niet ongevoelig voor fraude of diefstal op de werkvloer. Een biertje tappen voor een bekende zonder de cons...

Horeca & Veiligheid: Zo beperk je de kans op een overval
14 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: Zo beperk je de kans op een overval

Het treffen van maatregelen om je horecabedrijf voor te bereiden op een mogelijke overval is een serieuze aangelegenheid, gericht op waarborgen van ee...

Horeca & Veiligheid: zo richt je cybersecurity in voor je horecabedrijf
5 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: zo richt je cybersecurity in voor je horecabedrijf

Horecabedrijven hebben (soms zonder zich ervan bewust te zijn) vaak flinke hoeveelheden data van gasten in hun bezit. Naast adressen en telefoongegeve...

Dirk-Jan Stip: "Mijn voorkeur gaat uit naar een langetermijnvisie"
27 februari 2024Nieuws

Dirk-Jan Stip: "Mijn voorkeur gaat uit naar een langetermijnvisie"

Ondernemen in Amersfoort. Dirk-Jan Stip (62) opende in november vorig jaar zijn derde Corazon-zaak: Corazon Park in Amersfoort Vathorst. In de Vinex-w...

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”
1 februari 2024Nieuws

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”

Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...

Omzet halen én gastvrijheid bieden door digitalisatie in horeca
12 januari 2024Nieuws

Omzet halen én gastvrijheid bieden door digitalisatie in horeca

Je wil na moeilijke jaren weer gasten verwelkomen en omzet maken. Maar hoe doe je dat, terwijl iedereen knokt om personeel? Het antwoord ligt in digit...

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"
8 januari 2024Nieuws

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"

De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...

Themamaand Rendement: Hoe verhoog ik mijn rendement met menu engineering?
19 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Hoe verhoog ik mijn rendement met menu engineering?

Een van de eerste zaken die gasten te zien krijgen wanneer zij een horecagelegenheid binnengaan is de menukaart. Het menu is daarmee een prominent vis...

Voorschot bij reservering zorgt voor onbegrip bij horecagast
14 december 2023Nieuws

Voorschot bij reservering zorgt voor onbegrip bij horecagast

Ruim 2 op de 5 (44 procent) Nederlanders begrijpt niet waarom ze een aanbetaling moeten doen bij het plaatsen van een online reservering voor een rest...

Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?
12 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?

Net als in veel andere sectoren geldt ook in de horeca dat stilstand achteruitgang is. Concepten en businessmodellen die vijf jaar geleden voor veel a...

Dit gaat horecaondernemers perspectief bieden
5 december 2023Nieuws

Dit gaat horecaondernemers perspectief bieden

De horeca heeft een sterke inhaalslag laten zien na de coronapandemie en de omzet ligt nog redelijk op niveau. De winsten staan echter onder druk en d...

Laat geen omzet liggen tijdens de feestdagen
17 november 2023Nieuws

Laat geen omzet liggen tijdens de feestdagen

Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas, Kerst: bij de meeste ondernemers staan ze omcirkeld in de kalender. De laatste maanden van het jaar zijn een...

4 handige kassa-tool oplossingen voor lunchrooms
15 november 2023Nieuws

4 handige kassa-tool oplossingen voor lunchrooms

Voor lunchrooms is efficiëntie heel belangrijk. Het beheer van bestellingen, de stroom van gasten en het verbeteren van de keukenprocessen kunnen...

Aards Eetbar en Wijnwinkel: “Een transparante personeelsplanner geeft ons de juiste uitstraling”
20 oktober 2023Nieuws

Aards Eetbar en Wijnwinkel: “Een transparante personeelsplanner geeft ons de juiste uitstraling”

Aards Eetbar en Wijnwinkel in het Brabantse Berkel-Enschot is een combinatie van een dorpse eetbar en een winkel met circa 350 verschillende wijnen. G...

Column Lucas Vermeulen: De grijze golf
27 september 2023Nieuws

Column Lucas Vermeulen: De grijze golf

Nu het toeristenseizoen ten einde komt, maken wij ons op voor de laatste stuiptrekkingen van deze periode. Voordat we worden ondergedompeld in de dece...

Lunchroompanel: Is enkel digitaal betalen een mogelijkheid voor jouw dagzaak?
7 augustus 2023Nieuws

Lunchroompanel: Is enkel digitaal betalen een mogelijkheid voor jouw dagzaak?

In de rubriek ‘Het Lunchroompanel’ worden actuele ondernemersvraagstukken beantwoord door ondernemers in horecadagzaken uit het hele land....

Haal maximaal rendement uit jouw horecazaak
5 juni 2023Nieuws

Haal maximaal rendement uit jouw horecazaak

Als startende horecaondernemer wil jij graag direct zoveel mogelijk rendement uit je horecazaak halen. En ook als je al een paar jaar een horecazaak b...

Vanaf 1 juli moeten gasten extra betalen voor wegwerpbekers en -bakjes met plastic
1 juni 2023Nieuws

Vanaf 1 juli moeten gasten extra betalen voor wegwerpbekers en -bakjes met plastic

Gasten die vanaf 1 juli eten of drinken afhalen of laten bezorgen zullen extra moeten betalen voor wegwerpbekers en -bakjes die (deels) gemaakt zijn v...

“De gezellige sfeer van een bruin café, met koffie in plaats van bier”
4 mei 2023Nieuws

“De gezellige sfeer van een bruin café, met koffie in plaats van bier”

Ondernemen in Utrecht. Ingemar Visch Karlsson (71) is geboren in Zweden. Door zijn toenmalige Nederlandse vrouw belandde hij in de horeca in het Scand...

Hoe word je als lunchroomeigenaar een succesvolle franchisegever?
31 maart 2023Nieuws

Hoe word je als lunchroomeigenaar een succesvolle franchisegever?

Franchising is een populaire manier van ondernemen geworden voor lunchroomeigenaren. Voor franchisegevers biedt het model tal van voordelen, zoals het...

Digitalisering in de horeca: wat kan het voor jouw zaak betekenen?
24 maart 2023Nieuws

Digitalisering in de horeca: wat kan het voor jouw zaak betekenen?

De customer journey in de horeca veranderde helemaal. De QR-code maakte een comeback, reviews zijn de standaard en reserveren gebeurt digitaal. Hoe op...

Themamaand Betalen: Dit zijn de betaalopties voor lunchrooms
23 maart 2023Nieuws

Themamaand Betalen: Dit zijn de betaalopties voor lunchrooms

Als horecaondernemer kan je kiezen voor verschillende betaalmogelijkheden, met ieder zijn voor- en nadelen. Je wilt het uiteraard de gast en jezelf zo...

Themamaand Betalen: Wat voor kassasystemen zijn er voor lunchrooms?
21 maart 2023Nieuws

Themamaand Betalen: Wat voor kassasystemen zijn er voor lunchrooms?

Kassasystemen voor de horeca bieden tegenwoordig veel meer dan alleen het bijhouden van bestellingen. Softwaretoepassingen kunnen het de uitbater en h...

Freshly Chopped opent derde locatie in Nederland
16 maart 2023Nieuws

Freshly Chopped opent derde locatie in Nederland

Vanaf maandag kan ook Amsterdam Zuid-Oost kennis maken met het Ierse en gezonde Freshly Chopped. Deze nieuwe locatie bevindt zich aan het Bijlmerplein...

Themamaand Betalen: Fooien uitkeren. Hoe zit dat ook alweer?
9 maart 2023Nieuws

Themamaand Betalen: Fooien uitkeren. Hoe zit dat ook alweer?

Fooi is en blijft een heet hangijzer binnen de horeca. Want wat zijn als werkgever je rechten en plichten omtrent het fenomeen fooi. Ben je als werkge...

Themamaand Betalen: dit lees je in maart
24 februari 2023Nieuws

Themamaand Betalen: dit lees je in maart

De maand maart staat bij Lunchroom in het teken van betalen. Betalingen worden iedere dag en 24/7 onnoemelijk veel gedaan. Afrekenen met gasten, het u...

Nieuwe Horeca Vakbeurs Hardenberg enthousiast ontvangen
10 februari 2023Nieuws

Nieuwe Horeca Vakbeurs Hardenberg enthousiast ontvangen

Begin januari dit jaar bracht beursorganisator Easyfairs het nieuws naar buiten een nieuwe horecavakbeurs te lanceren in Hardenberg: Horeca Vakbeurs H...

Themamaand Financiën: Welke betaalopties zijn er voor jouw lunchroom? En wat kost het?
29 december 2022Nieuws

Themamaand Financiën: Welke betaalopties zijn er voor jouw lunchroom? En wat kost het?

Als servicegerichte horecaondernemer wil je het jouw gast zo makkelijk mogelijk maken om af te rekenen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor, me...

Themamaand Financiën: Boekhoudsoftware. Wat kies je voor jouw lunchroom?
12 december 2022Nieuws

Themamaand Financiën: Boekhoudsoftware. Wat kies je voor jouw lunchroom?

Als horecaondernemer is de boekhouding een tijdrovende klus. Handmatig bonnen overtikken en omzet bijhouden is niet meer nodig. Al die tijd heb je teg...

Eigenaar van Soep-er vertelt Lunchroom alles over herfstsoepen en het ondernemen van een soepbar
22 september 2022Nieuws

Eigenaar van Soep-er vertelt Lunchroom alles over herfstsoepen en het ondernemen van een soepbar

Ondernemen in Utrecht. Soep-er, Utrechts eerste soepbar, zegt verrassende smaken en ingrediënten te mengen. Janine de Roode (29) is eigenaar van...

Lunchroompanel: Wat is de grootste verandering die je hebt doorgevoerd in de afgelopen twee jaar?
10 augustus 2022Nieuws

Lunchroompanel: Wat is de grootste verandering die je hebt doorgevoerd in de afgelopen twee jaar?

In de rubriek ‘Het Lunchroompanel’ worden actuele ondernemersvraagstukken beantwoord door ondernemers in horecadagzaken door het hele land...

Zeven technologieën voor een krachtige slimme keuken
13 juni 2022Nieuws

Zeven technologieën voor een krachtige slimme keuken

Omdat je door de bomen het bos misschien niet meer ziet, hebben wij een top zeven samengesteld van technologische ontwikkelingen die je slim laten wer...

Duitse groothandel METRO neemt Eijsink over
31 maart 2022Nieuws

Duitse groothandel METRO neemt Eijsink over

METRO AG heeft 100% van de aandelen van Eijsink, gevestigd in Hengelo, overgenomen. Met deze aankoop ontstaat er één van de grootste bed...

Bestellen met QR-code: de voor- en nadelen
21 maart 2022Nieuws

Bestellen met QR-code: de voor- en nadelen

Niet meer hoeven wachten voordat iemand de bestelling komt opnemen, maar zelf via een QR-code en een app de bestelling plaatsen. Sinds de coronapandem...