Op dinsdag 12 november opent Bakker Bart Wageningen na meer dan een jaar gesloten te zijn geweest, weer haar deuren. De winkel heeft een volledige transformatie ondergaan. Met een nieuw winkelconcept en een ruime uitbreiding biedt de vestiging nu maar liefst 50 zitplaatsen.
De locatie in Wageningen is de tweede Bakker Bart winkel die draait volgens het vernieuwde concept. Dit is geen volledige metamorfose, maar wel een frisse benadering met een vernieuwde receptuur op basis van Bakker Bart’s vertrouwde kwaliteit. Het is een mix van traditioneel vakmanschap, succesvolle lokale ideeën en slimme innovaties. Dat alles in een nieuw jasje!
Ambacht, sfeer en beleving
Het vernieuwde concept is zorgvuldig ontworpen met oog voor zowel de klant als het team. Overal is een opvallende roze kleur terug te zien, van de gevel tot de winkelinrichting, met een uitnodigend terras en een open entree die bezoekers naar binnen trekt. Bestelzuilen staan centraal in de ruimte en de gezellige inrichting is voorzien van speelse details. De winkel is praktisch ingedeeld in drie zones: ‘brood’, ‘koffie & zoet’ en ‘belegde broodjes & snacks’. Bezoekers navigeren eenvoudig van de bestelzuil of kassa naar het afhaalpunt of één van de vele zitplekken, terwijl het team efficiënt werkt binnen een doordacht werkproces.
Het vakmanschap is duidelijk voelbaar met de ovens, rijskasten en een open smeereiland volledig in het zicht van de klant. De geur van versgebakken producten vult de winkel en aan de broodbar worden alle producten ter plekke bereid; net als in de allereerste Bakker Bart in 1977.
Ook het aanbod is vernieuwd en uitgebreid. Naast de klassiekers zoals belegde broodjes, pizzastukken, saucijzenbroodjes en zoete lekkernijen, zijn er nu ook nieuwe opties zoals barista-koffie, een broodje bal in drie varianten en het knabbelstengel-dipconcept. Het assortiment biedt voor ieder wat wils, op elk moment van de dag. Bakker Bart Wageningen blijft daarmee niet alleen de lokale bakker, maar ook een gezellige plek voor een lunch of om snel iets af te halen.
Vers, ambachtelijk en klaar voor de toekomst
Esther de Bruijn, formulemanager bij Bakker Bart: “Dit nieuwe concept brengt de kern van Bakker Bart tot leven, met vers bereide producten in het zicht en de hartelijkheid van onze ondernemers en teams. Door het ambacht centraal te stellen en het winkelontwerp te vernieuwen – met een verbeterde lay-out, order- en workflow, en een frisse sfeer – maken we de winkel klaar voor de toekomst.
Met het flexibele bouwsteenprincipe kunnen we de winkel op maat inrichten, zodat we beter kunnen inspelen op lokale behoeften. Dit zorgt ervoor dat we, vanuit een sterke merkbasis, op lokaal niveau het verschil maken. Ondernemer Ronald kan dit als geen ander in de praktijk brengen!"
Trots op de nieuwe winkel
Ronald van Kolthoorn is naast franchisenemer van Bakker Bart Ede Centrum en Bakker Bart Rijssen, binnenkort ook de ondernemer van Wageningen. Hij opent zijn derde Bakker Bart-winkel in vijf jaar tijd en is inmiddels een bekend gezicht in de regio. Hij deelt zijn enthousiasme: “Ik ben ontzettend trots op onze vernieuwde winkel. Met een ruimer zitgedeelte, een volledig nieuw concept en een frisse uitstraling met een vleugje roze brengen we Bakker Bart weer terug in het hart van Wageningen. Ik kan niet wachten om iedereen te verwelkomen, dus kom vooral langs of bestel gemakkelijk!”
Naast Wageningen staan er de komende maanden nog meer verbouwingen gepland. Bakker Bart Nijmegen aan de Broerstraat zal in november de deuren openen met elementen uit het vernieuwde concept. In 2025 zullen meerdere winkels volgen.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.