Waar de Nederlandse horeca goed leek te herstellen na de pandemie, stapelen de problemen zich opnieuw op. ABN Amro voorspelt dat het aantal faillissem...
Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is hun...
Een brandguide, jouw merk op papier, is de belangrijkste basis voor een solide onderneming. Je logo, merkkleuren, tone of voice en uitgeschreven conce...
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Horecaondernemers moeten zich voorbereiden op aanhoudende prijsstijgingen voor koffie. De oorzaak ligt in een combinatie van klimaatproblemen, logisti...
Fresh food & coffee café Anne&Max opent de deuren van haar dertigste vestiging in Leeuwarden, geleid door franchisenemer Marloes Rovers...
Hallo chefs, managers en lunchroomeigenaren. Ik ben Erwin (38), een handige ondernemer en ik run samen met mijn vrouw Brasserie de Fuut in Veenendaal....
Ondernemen in Groningen, een levendige stad in het noorden van Nederland, bekend om zijn rijke geschiedenis en studentenleven. In het hart van de stad...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom heeft alle extra omz...
Het opbouwen van een onderneming en het runnen ervan zijn beide cruciale onderdelen van het ondernemerschap, maar ze vragen om verschillende vaardighe...
Vanaf vandaag, donderdag 5 september, ontvangen 300.000 ondernemers die deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR) een brief van de Belastingdie...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom heeft alle extr...
Pannenkoekenrestaurants genieten van aanhoudend succes, mede dankzij hun efficiënte bedrijfsvoering, aantrekkelijke prijsstelling en mooie locati...
Vanaf nu heeft Purmerend er een nieuwe koffiehotspot bij. In het hart van het centrum opent een splinternieuwe Barista Cafe, bekend om zijn kwalitatie...
"Voor veel horeca- en recreatiebedrijven valt 2024 tot nu toe letterlijk en figuurlijk in het water. Door de aanhoudende regen konden campings niet al...
EcoTapwater, een innovatieve benadering van waterconsumptie, heeft zijn weg inmiddels al vele jaren gevonden naar de horeca en zakelijke dienstverleni...
Voor het derde jaar op rij heeft een groot deel van het kleinere mkb de winst zien afnemen. “Dit zijn cijfers die de kwetsbaarheid van deze zoge...
Dirk Beljaarts, kandidaat-minister van Economische Zaken namens de PVV, is onderwerp van een faillissementsonderzoek meldt Het Financieele Dagblad....
La Place, onderdeel van Jumbo, maakt dinsdag het voornemen bekend om als zelfstandige organisatie verder te gaan. Na een strategische heroverweging h...
De horeca is een populaire sector onder jongeren om in bij te verdienen. 24 procent van de jongeren werkt het liefste in de horeca op de vloer als bed...
Barista Cafe opent een nieuwe vestiging in Leidsche Rijn Centrum. In het voormalige pand van Doppio creëert Barista Cafe vanaf maandag 27 mei een...
De lente is het seizoen met de meeste officiële feestdagen in Nederland. Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinkster...
Lang werd gedacht dat een hoge sterrenscore op Google het belangrijkste is voor het vertrouwen van potentiële gasten in een (horeca)bedrijf. Uit...
Na een toegewijde periode van ruim negen jaar, waarin Dirk Beljaarts zich met hart en ziel heeft ingezet voor de belangen van de horeca, vertrekt hij...
Pirjo de Winkel (50) leidt samen met Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, bekend van het programma 'Heel Holland Bakt',...
De droombakkerij van Keilekker Brabantsche Worstenbroodjes is dit weekend officieel geopend door de Bossche burgemeester Jack Mikkers. Op de nieuwe lo...
Het treffen van maatregelen om je horecabedrijf voor te bereiden op een mogelijke overval is een serieuze aangelegenheid, gericht op waarborgen van ee...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters al hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...
Door klimaatverandering zien we meer weersextremen, zoals hevige regenval. Ook staat het water in de rivieren hoog. Bij een overstroming kan de elektr...
Dylan Hattuma en Paul Leuverman nemen per 11 maart de Bagels & Beans vestiging ‘op de hoek’ aan de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam...
Tussen 1 maart en 1 mei doet Nederland weer belastingaangifte. Blijkt uit de OndernemersCheck dat jij ondernemer bent voor de inkomstenbelasting? Dan...
In de rubriek ‘Het Lunchroompanel’ worden actuele ondernemersvraagstukken beantwoord door ondernemers van dagzaken uit het hele land. 2023...
Als horecaondernemer weet je als geen ander dat snel afrekenen in jouw horecaonderneming belangrijk is. Dat leidt namelijk tot tevreden klanten en een...
Ondernemen in Purmerend. Yasemin Ozkurt (54) vroeg zich na een carrière in de retailsector af wat ze wilde bereiken in haar leven. Ze begon Bru...