Je hebt gezocht op: aubergine

Sterrenchef opent café en bakkerij in Rotterdam
In Rotterdam opent op 16 mei ‘O Anatolian cafe & bakery’. O is het museumcafé van Fenix, het nieuwe kunstmuseum over migratie....

De Carpaccio Index: dit kost carpaccio in 15 Nederlandse steden
Carpaccio is een vaste waarde op de Nederlandse menukaarten en een geliefd voorgerecht bij veel restaurantbezoekers. Uit een analyse van Dishdevil.nl...

Wildlands Adventure Zoo wint NK Lekkerste Vegan Burger 2025
Chef-kok Erik Jager van Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft het NK Lekkerste Vegan Burger 2025 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn...

December heeft drie speciale dagen voor lunchrooms
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom heeft alle extra omz...

Terugblik Lekkerste Lunchroombroodjes: 6 winnaars op een rij
In november van 2022 won Copper Branch met hun inzending 'Copper Power' het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Dit jaar organiseert Lunchroom v...

Vader en dochter Biermans domineren NK Lekkerste Vegan Burger
Hij was al goed gevuld na het NK Lekkerste Broodje, maar nu barst de prijzenkast van vader Roland en dochter Audrey Biermans bijna uit elkaar. Ze pakt...

Jesse Eekhout prolongeert titel tijdens Lekker Anders 2023
Voor de tweede keer op rij heeft Jesse Eekhout van Firma van Buiten goud gepakt tijdens Lekker Anders. Hij verraste de jury met zijn 'Auberginius&...

Gabriella Ficarelli wint eerste NK Lekkerste Pasta
De Italiaanse chef-kok Gabriella Ficarelli van restaurant Divina Cucina in Oud-Beijerland heeft het allereerste NK Lekkerste Pasta gewonnen. De vierko...

Terugblik: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019
In deze reeks laten we je de winnende broodjes van de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland zien. Dit keer de ‘Gegrilde Auberg...

Een week geen vlees en zuivel: 6 vegan trends voor in 2022
Na ‘veganuary’ is het in de week van 7 tot en met 13 maart wéér tijd om stil te staan bij de vlees- en zuivelconsumptie in d...

Oud-winnaar Lekkerste Lunchroombroodje, Don van Rooy: ''9 van de 10 mensen komen terug''
De award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland bestaat sinds 2011. In deze reeks spreken we met de oud-winnaars van de award en vragen hoe...
![Op Reportage: BijHein, authentieke lunchroom in Amersfoort [video]](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/23838/1580723996-982-34911_100x100_fit.jpg)
Op Reportage: BijHein, authentieke lunchroom in Amersfoort [video]
Geen moeilijke gerechten, maar een lekker stuk huisgemaakte appeltaart, een simpele tosti of een met aandacht geselecteerd glas wijn. Afgelopen juni o...

Menu-engineering: Vijf tips om meer uit vega te halen
De keuzes die we maken – op een bestelformulier, in een winkel of restaurant – worden vaak subtiel gestuurd door onze omgeving. De volgord...

Video: uitreiking award Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland
Het zal je vast niet ontgaan zijn: de winnaar van de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je in Bergen op Zoom. Villa Hei...

Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland
Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden....

Nieuw in de Rotterdamse foodhallen: Ftou
Op 1 november 2019 wordt in de Foodhallen Rotterdam een nieuwe foodstand geopend. Bij Ftou, een nieuw concept van Bar Pulpo, kun je vanaf dan genieten...

Dit zijn de vijf finalisten voor de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland
De jury heeft besloten. Na een uitvoerige inventarisatie van de talloze inzendingen zijn dit de vijf broodjes die het hoogst werden gewaarde...

Genomineerde nummer 3: Gegrilde Aubergineburger
Vol trots presenteren we je de derde genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Gegrilde Aube...

Nu ook een vegan groente hotdog te koop bij de HEMA
Vanaf deze week ligt dé groente hotdog bij HEMA. Dit icoon van de toekomst is ontwikkeld door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth van groente-in...

De culinaire trends van het moment
Wat prikt Nederland de komende tijd op zijn vork? Bij welke keukens schuiven we dit keer aan? TheFork dook – in de aanloop naar TheFork Restaura...

Cornelis Bar & Kitchen kiest voor lichte gerechten
Cornelis Bar & Kitchen (Rotterdam), bekend om gerechten van hoogwaardig vlees, heeft zijn kaart een flinke restyling gegeven. Vanaf nu is het menu...

Nieuwe culinaire hotspot geopend in Amsterdam-Oost
Wie is Dimitri, dat zullen veel mensen zich afvragen. Dimitri gaf in ieder geval zijn naam aan de allernieuwste food, drink en work space in Amsterdam...

Aubergine, bekroond tot koning van het comfort food
Verlang je naar eten dat goed voor je is en ook nog eens supermakkelijk te maken is? Kies dan voor aubergine. Met deze paarse held maak je hartverwarm...

Ontdek nieuwe recepten met Emoji's
Eindelijk kun je die aubergine emoji op een zinnige manier gebruiken. En wist je nooit wat je met een wortel emoji aan moest? Vanaf nu krijg je met de...

In Nederland heerst een Thaise groene curry-gekte
De groene curry is het meest populaire gerecht van Thailand maar ook in Nederland heerst er een Thaise groene curry-gekte! Velen kennen de smaak van d...

Nieuw lunchconcept voor restaurant Roots, Rotterdam
Het Rotterdamse restaurant Roots heeft een nieuw lunchconcept gelanceerd. Vanaf nu hoeft de middagmaal geen snelle hap meer te zijn, maar kan er worde...

Nieuwe food- en cocktailhotspot in Amsterdam
Qui est vous LouLou? Loulou is de naam van de nieuwste food- en cocktailbar van Amsterdam en sinds deze week officieel geopend. In oud-West, om de ho...

Vanaf €5,45 per gang dineren bij een sterrenrestaurant
Altijd al bij een sterrenrestaurant willen eten, maar vond je het te duur? Besparingsplatform Actiecode.nl zocht uit bij welke sterrenrestaurants je h...

Little Italy
Ingrediënten Flaguette meergranen Gouda’s Glorie Bakken en Braden Gouda’s Glorie Hotel Margarine Italiaanse ham Aubergine Eik...

Vegan salade
Vegan salade van Pernikkel, Groningen Ingrediënten Kikkererwten Kidneybonen Ui Tomatenblokjes Koriander Citroen Olijfolie Auberg...

Geroosterde auberginespiesjes
Ingrediënten: 1 aubergine 1/2 courgette 1/2 rode paprika 1/2 gele paprika 1/2 groene paprika 3 theelepels azijn of balsamicoazijn 4 eetl...

Turks broodje
Ingrediënten 1 Turks brood of Marokkaanse pide 1 aubergine 1 courgette 1 gele paprika 1 rode ui 3 tomaten 1 eetlepel verse Italiaanse kr...

Gegrild Turks brood
Ingrediënten (6-8 personen) 1 Turks brood 2 aubergines 3 rode paprika’s 1 kleine rode ui, in dunne ringen sap van 2 citroenen...

Rolletjes van aubergine
Ingrediënten (4 personen) 2 aubergines olie of knoflookolie peper en zout 250 gram mozzarella of zachte geitenkaas 16 blaadjes...

Kikkererwtensalade met aubergine en courgette
Ingrediënten (4 personen) ⅓ tot ½ kop groentebouillon 3 eetlepels canola-olie of olijfolie 1 kleine/middelgrote aubergine, in blokjes...

Portugese auberginesalade
Ingrediënten (2 personen) 1 aubergine 1/2 rode paprika 1/2 groene paprika 2 stevige tomaten 1 hardgekookt ei 1 eetlepel mayonaise 1/2-1...

Stoofpot gemaakt van aubergines
Van vegetarisch tot en met vlees, vis en natuurlijk kip – een stoofpot is niet alleen een tijdloos, smakelijk én gemakkelijk gerech...

Interview Erik Stroink, BBB Maastricht
Van 5 tot en met 7 oktober staat het MECC in Maastricht in het teken van bourgondisch genieten. Zowel de "BBB":https://registration.n200.com/survey/09...

Finalist 4: PIEN-burger
Vandaag maken we ieder uur één van de vijf finalisten van de verkiezing van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2015 bekend. Uiteraard doen...

Vleesloos barbecueën op 6 juni
De Vegetariërsbond heeft zaterdag 6 juni uitgeroepen tot nationale VegeQdag. Op deze dag staat wat hun betreft de vleesloze barbecue, ofwel de Vege...