Turks broodje

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Turks broodje

Ingrediënten

1 Turks brood of Marokkaanse pide
1 aubergine
1 courgette
1 gele paprika
1 rode ui
3 tomaten
1 eetlepel verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
3 eetlepels olijfolie
versgemalen zwarte peper
100 gram chorizo, in plakjes
100 gram jongbelegen kaas, in plakken
50 gram zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
chilipoeder

Bereiding

Snijd de aubergine, courgette, paprika, ui en tomaten in grove stukken en meng ze in een bakblik of lage ovenschaal met de Italiaanse kruiden, 2 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak. Rooster dit alles onder een hete grill in 8-10 minuten mooi bruin en beetgaar. Schep regelmatig om. Snijd een Turks brood of een Marokkaanse pide overlangs open. Beleg de onderkant met chorizo en kaas. Verdeel de geroosterde groenten en olijven erover en leg de bovenkant van het brood erop. Bestrijk dit met olijfolie en strooi er wat chilipoeder over. Bak het brood in een voorverwarmde oven van 200 °C in 15 minuten knapperig bruin.

Overig nieuws