Op dinsdag 12 november opent Bakker Bart Wageningen na meer dan een jaar gesloten te zijn geweest, weer haar deuren. De winkel heeft een volledige tra...
Vandaag mag ik, in willekeurige volgorde, de eerste genomineerde voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2024 presenteren: Sushi Blendwich v...
Op dinsdag 1 oktober is het feest in Kampen! Na een maand verbouwen, openen Bakker Bart ondernemers Judith en Patrick hun nieuwe Bakker Bart, volgens...
Grondlegger en brein achter de bekende keten coffeecompany, Rick Bekkema, kondigt deze week de start van een nieuw koffieavontuur aan. Bekkema is 28 j...
Vanaf nu heeft Purmerend er een nieuwe koffiehotspot bij. In het hart van het centrum opent een splinternieuwe Barista Cafe, bekend om zijn kwalitatie...
In de afgelopen twee jaar leverden Nederlandse groothandels twee keer zoveel vleesvervangers aan horeca en cateringbedrijven. De totale verkoop steeg...
De horeca is een populaire sector onder jongeren om in bij te verdienen. 24 procent van de jongeren werkt het liefste in de horeca op de vloer als bed...
Barista Cafe opent een nieuwe vestiging in Leidsche Rijn Centrum. In het voormalige pand van Doppio creëert Barista Cafe vanaf maandag 27 mei een...
Na het succes van voorgaande edities bundelen de Specialty Coffee Association (SCA Nederland) en Horecava opnieuw hun krachten voor de komende drie ja...
De barista’s van Starbucks hebben een nieuw zomers menu samengesteld, waarbij de wensen van de gast centraal staan. Voor iedereen die op...
Utrechtse Koffiebranderij KEEN Coffee opent binnenkort het eerste proeflokaal voor specialty coffee op het Stadhuisplein in Utrecht, om de deuren te o...
Eind maart opent het internationaal gerenommeerde koffielabel LOT61 haar tweede Amsterdamse vestiging in DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Stati...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...
De grootste horecavakbeurs van Nederland, Horecava, staat in de startblokken voor de veelbelovende editie van 2024, die plaatsvindt van 8 tot en met 1...
The Black Cockatoo wordt na vijf jaar overgenomen door twee enthousiaste ondernemers. De zaak was de eerste vegan lunchroom van Almere. Eind vo...
Er staan nieuwe producten op het menu voor de horeca-industrie; ontdek in deze rubriek welke vier producten dat deze maand zijn. Van ingrediënten...
Wist je al dat je op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam je ook kunt laten inspireren door de unieke paviljoens en specials? Van de beste plant-based...
Ondernemen in Heerenveen. Shamé Keesman (31) is een gepassioneerde onderneemster die een opmerkelijke route heeft genomen; van de wereld van ar...
Het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein en de Koffieschool in Utrecht slaan de handen ineen om - met ingang van het nieuwe schooljaar - hoogwa...
Het avontuur van het starten en laten groeien van een horecaonderneming is spannend en zit vol uitdagingen. Eén van de belangrijkste sleutels t...
In deze nieuwe rubriek presenteert Lunchroom de bekende en onbekendere franchiseketens binnen de horecadagzaken. Een historisch overzicht met actuele...
Starten in de horeca is ook starten met de zoektocht naar de juiste medewerkers en de juiste balans in het team. Niet even gemakkelijk met de huidige...
In het stressvolle tijdperk van flitsbezorgers, timemanagement en opkomede individualisme creëert Bagels & Beans een plek van rust en samenzi...
Voor de vierde keer organiseerde Shell samen met Selecta, Bakerstreet, Lattiz en Alpro de ‘Barista Cup’. De grote finale van de Barista Cu...
Ondernemen in Almere. Als eerste ondernemer een vegan lunchroom beginnen in Almere. Een gat in de markt of hebben de Almeerders weinig behoefte a...
Student Vienna Marsman (recths) van MBO College Poort heeft afgelopen week goud gewonnen voor het onderdeel Barista tijdens de 35e editie van de AEHT...
Man Met Bril Koffie opent ’s werelds eerste koffiehotel in Rotterdam. In de zomer van 2023 opent het koffiehotel met 20 kamers en studio’s...
Ondernemen in Hardenberg. Aan de Overijsselse Vecht in de gelijknamige provincie, ligt Hardenberg. De stad met zo’n 20.000 inwoners heeft vele h...
Dat de omzet in de horeca de afgelopen twee jaar zwaar te lijden had onder de lockdowns, is bekend. Dat dit effect ongelijk verdeeld is over de catego...
De herfst is de periode van warme chocolademelk, glühwein, dekentjes op het terras en wildgerecht. Maar dit prachtige seizoen biedt meer dan prod...
Steeds meer koffiezaken stoppen met de extra toeslag op plantaardige melk. Dit blijkt uit een overzicht van ProVeg Nederland. In de nieuwste update va...
Het aantal starters in juni 2022 is vrijwel gelijk aan dat in dezelfde maand vorig jaar. Met 21.873 starters is de toename 2%. Dit blijkt uit het KVK...
Hutten en Sign Language Coffee Bar zijn een exclusieve samenwerking aangegaan. Bij de Sign Language Coffee Bar werken barista’s met een gehoorbe...
Starbucks opent morgen op 7 april 2022 om 09.00 de deuren van haar nieuwe locatie in Eindhoven, aan de centrale Hermanus Boexstraat. Om de opening fee...
Eng, afstandelijk, ingewikkeld en onbetrouwbaar. Zomaar wat woorden die worden geassocieerd met het inzetten van robots in de horeca. In Nederland hou...
HMSHost Nederland, marktleider in de food en hospitality branche voor mensen onderweg, opent vandaag haar eerste Vascobelo Café-Brasserie in de...
Ondanks een volumegroei tussen de 25% en 30% verwacht ING dat de horeca aan het eind van 2022 nog altijd niet op het pre-corona niveau van 2019 zit. D...
Specialty koffiebar 30ml Coffee & Food aan de Nachtegaalstraat in Utrecht viel vorig jaar al in de prijzen, maar mag zich ook dit jaar weer 'B...
Franchisegevers van de bekende koffie- en lunchformules Doppio Espresso, Chocolate Company en Barista Café gaan samen verde...
Op zondag 21 november is in Haaksbergen aan de Markt 22 de nieuwste Bakker Bart vestiging geopend. Franchisenemers Dennis en Jorieke Klein P...