Shell station Oeijenbraak wint Shells Barista Cup

Auteur: Redactie
Events 16 februari 2023
Shell station Oeijenbraak wint Shells Barista Cup

Voor de vierde keer organiseerde Shell samen met Selecta, Bakerstreet, Lattiz en Alpro de ‘Barista Cup’. De grote finale van de Barista Cup 2022 werd gehouden op 25 januari 2023 bij Selecta waar Baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista op de weg’.

De grote winnaar is Janske van Shell ‘Oeijenbraak’, gelegen aan de A67 in Brabant. Haar winnende koffiespecial de ‘Dirty Matcha’ zal later dit jaar verkrijgbaar zijn op alle Shell stations met bakkerijlocatie in de vier landen. De Dirty Matcha is een combinatie van (haver)melk, matcha poeder, espresso en witte chocolade siroop.

“De Dirty Matcha van Shell Oeijenbraak is heel bijzonder van smaak, het bittere van matcha met het zoete van witte chocolade siroop in combinatie met een sterke espresso en (haver)melk maakt deze special heel bijzonder en passend in de huidige trends; een eigentijdse koffiespecial dus”, aldus Martijn D’haene, category manager Coffee bij Shell en hoofd van de jury.

Meer dan 70 Shell-barista’s gingen de strijd aan om de ‘Beste Barista van 2022’ te worden. Het is een maandenlange competitie waarin de barista’s getest worden op het gebied van koffiekennis, latte art-vaardigheden, creativiteit en presentatie. Als onderdeel van de competitie brengt elk station een unieke koffiespecial in, waarbij storytelling (en een visuele onderbouwing met foto’s) een belangrijke factor is. Een deskundige jury beoordeelde de werkwijzes, presentatie en de creatieve koffiespecials.

De wedstrijd vond dit jaar voor de vierde keer op een rij plaats en voor het eerst met vertegenwoordigers uit België, Frankrijk en Luxemburg. Met de competitie wil Shell de kwaliteit en kennis over koffie in de shop verhogen. “Door middel van deze competitie gaan de teams in de stations aan de slag met onze eigen Shell Cafe blends in combinatie met smaak, kwaliteit, workflow, afstellingen en melkvarianten; wat resulteert in een nog betere koffie beleving en kwaliteit in onze stations”, aldus Kees van Wezel, head of Foodservice & Coffee bij Shell.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws