Ook vandaag mag ik een genomineerde voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2024 presenteren. De tweede genomineerde is: Surf & Turf van...
Merchandise branding. Een marketingtool die bands en filmproducenten al jaar en dag omarmen. Maar succesvolle merchandise is niet alleen weggelegd voo...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom heeft alle extra o...
Ondernemen in Arnhem. Anouk Robben en haar dagzaak Koek van Nouk in Arnhem hebben één ding met elkaar gemeen: ze zijn allebei jong. Koek...
Fresh food & coffee café Anne&Max stapt over naar de biologische groothandel Udea. Anne&Max is de eerste landelijke koffieketen die...
De winnaars van de Horecava Innovation Award 2023 zijn bekendgemaakt. Overall winnaar 2023 is Albron met Smaakchef. Smaakchef ontzorgt het zorgpersone...
Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
Komende maanden zet een nieuwe lichting Rotterdamse restaurants en hotels de tanden in de challenges van Het Nieuwe Nassen, een hands-on programma om...
Er staan nieuwe producten op het menu voor de horeca-industrie; ontdek in deze rubriek welke producten dat deze maand zijn. Van ingrediënten in d...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In&nb...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona oefenen invloed uit op de sector....
In dit artikel vertellen een restaurateur, lunchroom- en caféondernemer hoe hun concepten tot stand zijn gekomen. Het bepalen van een horecacon...
Ondernemen in Utrecht. Ingemar Visch Karlsson (71) is geboren in Zweden. Door zijn toenmalige Nederlandse vrouw belandde hij in de horeca in het Scand...
Vanaf nu kan ook Leiden genieten van 'the magic of veggies' met al het gezonds en lekkers wat SLA te bieden heeft. Het snelgroeiende fast casual conce...
Vanaf maandag kan ook Amsterdam Zuid-Oost kennis maken met het Ierse en gezonde Freshly Chopped. Deze nieuwe locatie bevindt zich aan het Bijlmerplein...
Het milieubewustzijn bij beursorganisator Easyfairs neemt toe, zo ook bij de 10e editie van Bakkersvak & IJs-Vak in Gorinchem. Het doel van Bakker...
Ondernemen in Breda. In 2015 startte Sanne Huisman (40) Teds All day Brunch. Een leven met inmiddels negen locaties en twee jonge kinderen, klinkt als...
De snelgroeiende franchiseketen Anne&Max lanceert haar eerste sharefundingcampagne om 1 miljoen euro aan groeikapitaal op te halen. De opgehaalde...
Voor wie dacht dat je tijdens Dry January alleen veroordeeld bent tot een glas frisdrank of water zal verbaast zijn over wat er allemaal al mogelijk i...
Roos Rutjes opende in 2019 de deuren van restaurant Rozey in Rotterdam. Het stylish en volledig vega(n) dining concept is uniek in Nederland: voor een...
Ondernemen in Almere. Als eerste ondernemer een vegan lunchroom beginnen in Almere. Een gat in de markt of hebben de Almeerders weinig behoefte a...
Op 20 december 2022 is bekend gemaakt dat de toonaangevende franchiseformule Bagels & Beans onderdeel wordt van de Vital Food Group B.V., de moede...
Het snelgroeiende fast casual concept SLA breidt landelijk uit en startte in samenwerking met Broccoli een sharefunding campagne om samen met klanten,...
Het Ierse franchiseconcept Freshly Chopped opent in september dit jaar een tweede vestiging in Nederland, namelijk in de Markthal in Rotterdam. In maa...
Een zomerse dag op het strand is het uitgelezen moment voor een smakelijke picknick, romantisch diner bij zonsondergang of uitgebreide borrel met een...
De vakjury van de Gaia Green Awards heeft de 3 finalisten per categorie bekendgemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale va...
Omdat je door de bomen het bos misschien niet meer ziet, hebben wij een top zeven samengesteld van technologische ontwikkelingen die je slim laten wer...
Of het nu gaat om vleeswaren en smeerworsten, plantaardige alternatieven of vleesdelen - 14.000 inkopers uit 120 landen gaven Vion Food Group in het m...
Onderzoek toont aan dat ruim 60 procent van de bedrijven daadwerkelijk actie onderneemt op gebied van duurzaamheid. Echter, is dit percentage al drie...
Arnhem krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij: Café Pierre. In de koepel van Museum Arnhem vestigt zich het café, vernoemd naar de p...
De Kookfabriek is in Nederland inmiddels een begrip geworden voor food-evenementen, -workshops en -masterclasses voor bedrijven, vrienden en familie....
Zoveel mensen, zoveel wensen luidt het gezegde. Dat geldt ook voor de horeca. Met de verschillende gasten in de zaak heb je als chef te maken met meer...
Het vega(n) restaurant Rozey opent haar derde vestiging in Amersfoort. Na twee zaken in Rotterdam en Delft, krijgen nu ook Amersfoorters de kans...
Vanaf nu zijn er biologisch afbreekbare producten van Notpla verkrijgbaar in de webshop voor alle restaurants aangesloten bij eten-bestelsit...
Saladebar SLA, pionier op het gebied van gezond, plantaardig en lekker eten, opende het eerste restaurant in 2013 in Amsterdam. Sindsdien is de bekend...
Wie bij YB (de nieuwe naam van Yoghurt Barn) een frozen yoghurt of 'froyo' bestelt, krijgt vanaf vandaag geen yoghurt van koeienmelk meer, maa...
De Netflix documentaire ‘Seaspiracy’ pakt de wereldwijde visindustrie keihard aan. Documentairemaker Ali Tabrizi zet een beeld neer over d...
De historische binnenstad van Utrecht is een nieuw horecaconcept rijker. Bierbrouwer Lowlander en The Streetfood Club hebben de kr...
Yoghurt Barn verandert haar naam en logo naar YB. De focus op duurzaamheid wordt steeds groter en daarmee ook de overgang naar plantaardige producten....
Na haar afstuderen aan de Universiteit Leiden en een jaar lang rondreizen werd Wingyee Chizhov-Chau trotse moeder van twee zoons en daarna al even tro...