In de afgelopen twee jaar leverden Nederlandse groothandels twee keer zoveel vleesvervangers aan horeca en cateringbedrijven. De totale verkoop steeg...
Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie Lunchroom heeft alle extra omzetmo...
Deze titel las ik vandaag afkomstig uit een onderzoek van de Rabobank. Het drong nu pas tot me door dat ik deze informatie al een keer eerder aangehoo...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In&nb...
YB wil maximale impact maken voor mens, dier en aarde. Daarom sluit YB haar eigen vestigingen en gaat verder als franchiseorganisatie en leverancier v...
Plantaardig koken is na een snelle opkomst niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. Dit bleek ook uit het arbeidsmarktonderzoek (2022) van S...
De Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel is officieel gestart. Deze week, 6 t/m 12 maart, wordt er in Nederland extra aandacht gegeven aan het eten en...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen die extra omzetkansen die net voor dat extra stukje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom...
De winnaars van de Foodservice Awards zijn bekend. De vijfde editie van de Foodservice Awards werd voor de tweede keer op rij overall gewonnen do...
Fresh food & coffee café Anne&Max heeft de ‘Foodservice Award 2023’ gewonnen in de categorie Klassieke horeca. Andere genom...
December: de maand van lijstjes, terugblikken en voorspellingen doen. Niemand weet wat 2023 gaat brengen, maar wat de redactie wel weet is welke artik...
De genomineerden van de Foodservice Award 2022-2023 verkiezing zijn bekend. 21 foodservice bedrijven maken kans op een (categorie)prijs. Op 10 ja...
Ondernemen in Hardenberg. Aan de Overijsselse Vecht in de gelijknamige provincie, ligt Hardenberg. De stad met zo’n 20.000 inwoners heeft vele h...
Gisteren opende FreshFood Café Anne&Max de deuren van haar eerste Flagship Store in Nederland. De nieuwe locatie in Haarlem is de grootste,...
Vol trots presenteren we je de derde en laatste genomineerde voor de award van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2022. Dit is de...
Ondernemen in Heusden. Een bakkerswinkel en ‘gewone’ lunchroom was niet genoeg voor Lucas Vermeulen (55), daarom kwam daar op jongstleden...
Dat de omzet in de horeca de afgelopen twee jaar zwaar te lijden had onder de lockdowns, is bekend. Dat dit effect ongelijk verdeeld is over de catego...
De explosieve groei van bezorgformules voor boodschappen en maaltijden is dé ontwikkeling van 2021 in de Nederlandse foodmarkt. Dat laat de FSI...
De franchiseformule Bufkes is op dinsdagavond 31 mei uitgeroepen tot winnaar van de Nederlandse Franchise Trofee 2022. De vakjury kwam tot de concl...
Starbucks lanceert een selectie nieuwe ijskoffie’s: de Iced Shaken Espresso's maken deel uit van de inspanningen van de koffi...
Zoveel mensen, zoveel wensen luidt het gezegde. Dat geldt ook voor de horeca. Met de verschillende gasten in de zaak heb je als chef te maken met meer...
Daar is 'ie dan! Het gloednieuwe vakblad Lunchroom is nu kosteloos te downoaden of online te lezen. Een editie bomvol vakinformatie voor...
Na ‘veganuary’ is het in de week van 7 tot en met 13 maart wéér tijd om stil te staan bij de vlees- en zuivelconsumptie in d...
De genomineerden voor de ‘Foodservice Award 2022’ zijn bekend! Twintig foodservice bedrijven maken kans op een (categorie)prijs. Tijd...
Een Europees onderzoek door ProVeg International in samenwerking met Innova Market Insights, de Universiteit van Kopenhagen en de Universiteit Gent al...
Starbucks viert haar 50-jarig bestaan tijdens International Coffee Day op vrijdag 1 oktober! Het succes van Starbucks in de afgelopen vijf decenn...
Nederlanders eten niet vaak (genoeg) vis. Waar vroeger steevast iedere vrijdag vis op het Nederlandse menu stond, is dat nu nog maar eens per vier wek...
Marineren met zuivel is niet nieuw. Als je kijkt naar de Indiase keuken, is marineren in yoghurt al een eeuwenoud gebruik in curries. Ook in de Turkse...
Yoghurt Barn verandert haar naam en logo naar YB. De focus op duurzaamheid wordt steeds groter en daarmee ook de overgang naar plantaardige producten....
Op 1juli is de Stadshaven Brouwerij officieel geopend. Tijdens de opening werden zes nieuwe Rotterdamse craftbieren onthult: de Fearless Fruit range m...
In Nederland is twee procent van de volwassen bevolking lactose-intolerant. Dat zijn ongeveer 350.000 mensen. Er bestaan veel misverstanden over de ge...
Zuivel is er altijd en overal. In de ochtend in de cappuccino, om 11 uur bij het appelgebak met slagroom, tijdens de lunch in de vorm van een broodje...
Steeds meer foodconcepten concentreren zich op één product of productgroep. Bekende voorbeelden hiervan zijn het Frites Atelier, Frites...
Boter wordt vaak gebruikt om mee te bakken, maar niet iedere soort boter is ervoor geschikt. Dat is niet alleen vanwege de smaak en het eindresultaat,...
Horecabreed wordt zuivel op dagelijkse basis gebruikt om melkschuim mee te maken. Cappuccino is de meestverkochte koffiespecialiteit in Nederland, maa...
De combinatie port en kaasplank staat sinds mensenheugenis overeind in de gastronomie. Maar wie verder kijkt dan de gebaande paden ontdekt een wereld...
De afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van ontbijt, en niet alleen op het gebied van gezondheid. Waar het ontbijt 'vroeger'&nbs...
Mensen met een lactose-intolerantie of koemelkallergie (twee heel verschillende dingen, maar daarover straks meer) gebruiken vaak plantaardige melkver...
Zuivel is in beweging. De populariteit van zuivelvervangers neemt toe, maar zuivel laat zich niet zomaar verslaan. In dit artikel lees je welke zuivel...