Je hebt gezocht op: Personeel

Van bonen tot beleving: zo maak je van koffie een succes
1 april 2025Nieuws

Van bonen tot beleving: zo maak je van koffie een succes

Koffie is een essentieel onderdeel van het horeca-aanbod en kan bepalend zijn voor het succes van een onderneming. Gasten verwachten niet alleen een g...

Ondernemen in de horeca: praktische kennis voor succes
14 maart 2025Nieuws

Ondernemen in de horeca: praktische kennis voor succes

Een horecabedrijf runnen is meer dan gasten verwelkomen en lekker eten serveren. Je moet ook nadenken over je financiën, je team aansturen, je za...

Dit is waarom jij je nu moet inschrijven voor ‘Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2025’!
11 maart 2025Nieuws

Dit is waarom jij je nu moet inschrijven voor ‘Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2025’!

Als ondernemer van een lunchroom of dagzaak weet je dat het aanbod van smakelijke en unieke gerechten belangrijk is om gasten te verrassen. Het is dan...

Investeren in... interieur
10 maart 2025Nieuws

Investeren in... interieur

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Sjoerd Mampaeij: “Als een vestiging stevig staat, zit het in mijn bloed om door te groeien”
7 maart 2025Nieuws

Sjoerd Mampaeij: “Als een vestiging stevig staat, zit het in mijn bloed om door te groeien”

Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een plein in hun bezit. Wat is hun aanpa...

Tien jaar ondernemen in Duiven: “We hebben een goede gesprekspartner bij de gemeente”
3 maart 2025Nieuws

Tien jaar ondernemen in Duiven: “We hebben een goede gesprekspartner bij de gemeente”

Ondernemen in Duiven… Tien jaar geleden zetten Edwin Tunnissen (55) en Patricia Dhondt (52) de stap om hun gezamenlijke droom werkelijkheid te...

Tien jaar ‘Een Mooie Dag’: “Ik vergeet nooit de spanning van de eerste keer salarissen overmaken”
26 februari 2025Nieuws

Tien jaar ‘Een Mooie Dag’: “Ik vergeet nooit de spanning van de eerste keer salarissen overmaken”

Ondernemen in Duiven… Het openen van een eigen onderneming was een droom die Edwin Tunnissen (55) en Patricia Dhondt (52) samen deelden. De keu...

De psychologie achter alcoholvrij: waarom kiezen gasten ervoor (of niet)?
26 februari 2025Nieuws

De psychologie achter alcoholvrij: waarom kiezen gasten ervoor (of niet)?

De afgelopen jaren werden alcoholvrije dranken steeds populairder en ook het assortiment groeide als kool. Van 0,0-bieren tot complexe cocktails, het...

Duurzaam, gezond en uniek: wie wint de strijd om de ultieme lunchroom?
18 februari 2025Nieuws

Duurzaam, gezond en uniek: wie wint de strijd om de ultieme lunchroom?

Met ruim 1450 leden in 45 landen is de FCSI een wereldwijd platform voor consultants op het terrein van foodservice faciliteiten voor horecabedrijven...

Maarten Willemsen: “Ons digitale kookboek bevat ruim 2.400 items”
6 februari 2025Nieuws

Maarten Willemsen: “Ons digitale kookboek bevat ruim 2.400 items”

Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is hun...

Kruiden, bitters en infusies: de bouwstenen van alcoholvrije cocktails
5 februari 2025Nieuws

Kruiden, bitters en infusies: de bouwstenen van alcoholvrije cocktails

Alcoholvrije cocktails zijn allang geen simpele fruitsapjes meer. Gasten verwachten complexe smaken die net zo gelaagd zijn als hun alcoholische tegen...

Hoe promoot je alcoholvrij in de horeca?
22 januari 2025Nieuws

Hoe promoot je alcoholvrij in de horeca?

Dat alcoholvrije dranken de afgelopen jaren in populariteit gestegen zijn, is geen verassing meer. Steeds meer gasten kiezen bewust voor een alcoholvr...

Investeren in... bestekpoleermachines
20 januari 2025Nieuws

Investeren in... bestekpoleermachines

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

KHN overhandigt Regeldruk Actieplan Horeca aan Tweede Kamer
15 januari 2025Nieuws

KHN overhandigt Regeldruk Actieplan Horeca aan Tweede Kamer

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) overhandigde op woensdag 15 januari het Regeldruk Actieplan Horeca aan de Tweede Kamer. Dit plan bevat concrete aan...

Verrijk je kaart met kombucha, hét alcoholvrije alternatief
15 januari 2025Nieuws

Verrijk je kaart met kombucha, hét alcoholvrije alternatief

Kombucha is een gefermenteerde drank die de afgelopen jaren flink aan populariteit heeft gewonnen, zowel in de supermarkt als in de horeca. Deze bijzo...

KHN: 2024 was een uitdagend horecajaar, 2025 biedt volop kansen
13 januari 2025Nieuws

KHN: 2024 was een uitdagend horecajaar, 2025 biedt volop kansen

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde maandag op Horecava de terugblik op het horecajaar 2024 en een vooruitblik op 2025. De horeca toonde h...

Logistieke kosten ongemerkt fikse uitdaging voor horecaondernemers
13 januari 2025Nieuws

Logistieke kosten ongemerkt fikse uitdaging voor horecaondernemers

Horecaondernemers kunnen het zich niet langer permitteren logistieke kosten te negeren. De kosten voor logistiek nemen de komende jaren naar verwachti...

ING: Horecaprijzen stijgen in 2025 gemiddeld met 5 procent
8 januari 2025Nieuws

ING: Horecaprijzen stijgen in 2025 gemiddeld met 5 procent

De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3 procent, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht gee...

ABN Amro voorspelt: aantal horecafaillissementen piekt in 2025
8 januari 2025Nieuws

ABN Amro voorspelt: aantal horecafaillissementen piekt in 2025

Waar de Nederlandse horeca goed leek te herstellen na de pandemie, stapelen de problemen zich opnieuw op. ABN Amro voorspelt dat het aantal faillissem...

Eveline Wu: “Als chef raakte ik de nieuwsgierigheid een beetje kwijt”
7 januari 2025Nieuws

Eveline Wu: “Als chef raakte ik de nieuwsgierigheid een beetje kwijt”

Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is hun...

Een duidelijke merkbeleving als hoeksteen van je zaak
2 januari 2025Nieuws

Een duidelijke merkbeleving als hoeksteen van je zaak

Een brandguide, jouw merk op papier, is de belangrijkste basis voor een solide onderneming. Je logo, merkkleuren, tone of voice en uitgeschreven conce...

Investeren in... espressomachines
30 december 2024Nieuws

Investeren in... espressomachines

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Investeren in... glaswerk
23 december 2024Nieuws

Investeren in... glaswerk

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Van AI tot Generatie Z: Horecava 2025 biedt oplossingen voor uitdagingen in de horeca
16 december 2024Nieuws

Van AI tot Generatie Z: Horecava 2025 biedt oplossingen voor uitdagingen in de horeca

Stijgende kosten van energie, inkoop, personeel en huisvesting; ongunstige economische voorspellingen voor de sector en strenge wetgeving rond flexibe...

Louis Wesseling: "Het is een klein wonder"
5 december 2024Nieuws

Louis Wesseling: "Het is een klein wonder"

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Lucas Vermeulen: voor iedereen een plekje onder de zon!
5 december 2024Nieuws

Lucas Vermeulen: voor iedereen een plekje onder de zon!

In onze lunchroom en voor de bakkerij hebben we al jaren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in ons team. Dit omdat we gingen zoeken hoe we de...

Investeren in... horecaservies
25 november 2024Nieuws

Investeren in... horecaservies

In de horeca is tafelaankleding en het uitgeven van gerechten steeds meer een essentieel onderdeel van de beleving voor de gast. Maar hoe zorg je ervo...

Anne&Max opent dertigste huiskamer in hartje Leeuwarden
12 november 2024Nieuws

Anne&Max opent dertigste huiskamer in hartje Leeuwarden

Fresh food & coffee café Anne&Max opent de deuren van haar dertigste vestiging in Leeuwarden, geleid door franchisenemer Marloes Rovers...

KHN en PVO Noord-Holland versterken horecasector met nieuwe trainingsprogramma’s
7 november 2024Nieuws

KHN en PVO Noord-Holland versterken horecasector met nieuwe trainingsprogramma’s

Horecaondernemers in Noord-Holland krijgen meerdere nieuwe praktische mogelijkheden aangereikt om de veiligheid en gastvrijheid in hun horecabedrijven...

Rob Leemker: “De vrijheid om leuke dingen te kunnen doen is belangrijk”
7 november 2024Nieuws

Rob Leemker: “De vrijheid om leuke dingen te kunnen doen is belangrijk”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

MENUKIEZEN.NL: Mijn oplossing voor efficiëntere keukenplanning en communicatie bij grotere groepen gasten
31 oktober 2024Nieuws

MENUKIEZEN.NL: Mijn oplossing voor efficiëntere keukenplanning en communicatie bij grotere groepen gasten

Hallo chefs, managers en lunchroomeigenaren. Ik ben Erwin (38), een handige ondernemer en ik run samen met mijn vrouw Brasserie de Fuut in Veenendaal....

KHN deelt resultaten arbeidsmarktmonitor 2023: "Meer mensen dan ooit werkzaam in de horeca"
29 oktober 2024Nieuws

KHN deelt resultaten arbeidsmarktmonitor 2023: "Meer mensen dan ooit werkzaam in de horeca"

Nieuwe cijfers uit de Arbeidsmarktmonitor Gastvrijheidssector laten zien dat het aantal mensen dat werkzaam is in de horeca een recordhoogte heeft ber...

Yossi Eliyahoo: “Don’t cut corners”
10 oktober 2024Nieuws

Yossi Eliyahoo: “Don’t cut corners”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Nederlandse tak van Dunkin’ vraagt faillissement aan
9 oktober 2024Nieuws

Nederlandse tak van Dunkin’ vraagt faillissement aan

De Nederlandse tak van Dunkin’ is failliet. Het bedrijf heeft zelf faillissement aangevraagd, zo bevestigt medeaandeelhouder Roberto Fava aan ve...

December heeft drie speciale dagen voor lunchrooms
1 oktober 2024Nieuws

December heeft drie speciale dagen voor lunchrooms

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom heeft alle extra omz...

Bouwen of runnen
9 september 2024Nieuws

Bouwen of runnen

Het opbouwen van een onderneming en het runnen ervan zijn beide cruciale onderdelen van het ondernemerschap, maar ze vragen om verschillende vaardighe...

Selmar de Roo: van nul tot een bloeiend imperium; het succes van Horecalegioen
5 september 2024Nieuws

Selmar de Roo: van nul tot een bloeiend imperium; het succes van Horecalegioen

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

November heeft drie speciale dagen voor lunchrooms
1 september 2024Nieuws

November heeft drie speciale dagen voor lunchrooms

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom heeft alle extr...

ABN AMRO: Het geheim achter het succes van pannenkoekenhuizen
29 augustus 2024Nieuws

ABN AMRO: Het geheim achter het succes van pannenkoekenhuizen

Pannenkoekenrestaurants genieten van aanhoudend succes, mede dankzij hun efficiënte bedrijfsvoering, aantrekkelijke prijsstelling en mooie locati...

Sanne Cox: “Onze medewerkers dragen ‘dirndls’ en ‘lederhosen’”
8 augustus 2024Nieuws

Sanne Cox: “Onze medewerkers dragen ‘dirndls’ en ‘lederhosen’”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...