Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom heeft alle extra omz...
Merchandise branding. Een marketingtool die bands en filmproducenten al jaar en dag omarmen. Maar succesvolle merchandise is niet alleen weggelegd voo...
Bij banqueting (vooraf bestelde catering voor vergaderingen en evenementen) wordt 21 procent van het eten bij lunches niet gegeten. Bij koffiebijeenko...
Er is geen twijfel over mogelijk dat de Pumpkin Spice Latte een van de favoriete drankjes van Starbucks is. De herfstklassieker is vanaf vandaag terug...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom heeft alle extra o...
De horeca is een populaire sector onder jongeren om in bij te verdienen. 24 procent van de jongeren werkt het liefste in de horeca op de vloer als bed...
Ondernemen in Arnhem. Anouk Robben en haar dagzaak Koek van Nouk in Arnhem hebben één ding met elkaar gemeen: ze zijn allebei jong. Koek...
Zaterdag 06:13 uur: “Hai, ik heb echt heel slecht geslapen vannacht en voel een hoofdpijn opkomen. Sorry voor vandaag...” Ik meteen bellen...
Dunkin’ kondigt met trots de lancering van een innovatieve service in Nederland en België aan: het Dunkin’ Koffie Abonnement. Voor...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Pirjo de Winkel (50) leidt samen met Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, bekend van het programma 'Heel Holland Bakt',...
Door klimaatverandering zien we meer weersextremen, zoals hevige regenval. Ook staat het water in de rivieren hoog. Bij een overstroming kan de elektr...
Ondernemen in Amersfoort. Dirk-Jan Stip (62) opende in november vorig jaar zijn derde Corazon-zaak: Corazon Park in Amersfoort Vathorst. In de Vinex-w...
De zestiende editie van HorecaEvenTT op 5, 6 en 7 februari 2024 was naar eigen zeggen zeer geslaagd. De organisatie kijkt uit naar volgend jaar, wanne...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters al hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...
Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...
Op de frisse, maar zonnige ochtend van 29 januari 2024 om klokslag 11:00 ging het startschot voor de langverwachte nieuwe Horeca Vakbeurs...
Michael van Eekeren (43) heeft meer dan twintig jaar ervaring in de Utrechtse horeca en deze ervaring neemt hij nu mee naar De Bilt. Toen zijn dochter...
De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...
Bijna de helft van de Nederlanders neemt regelmatig een eigen beker mee, bijvoorbeeld wanneer ze koffie of thee op het station halen. Dat blijkt uit e...
De grootste horecavakbeurs van Nederland, Horecava, staat in de startblokken voor de veelbelovende editie van 2024, die plaatsvindt van 8 tot en met 1...
Sinds 2019 is Coffee Fellows Anklaar een vertrouwd adres voor koffieliefhebbers in Apeldoorn. Met een uitgebreid assortiment aan koffie, thee, bagels,...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...
Ondernemen in Groningen. Elvis Chokas (23), eigenaar van lunchroom-restaurant Rå (uitgesproken als ‘Ro’) in Groningen, kwam uit Li...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona oefenen invloed uit op de sector....
Ondernemen in Utrecht. Ingemar Visch Karlsson (71) is geboren in Zweden. Door zijn toenmalige Nederlandse vrouw belandde hij in de horeca in het Scand...
In het stressvolle tijdperk van flitsbezorgers, timemanagement en opkomede individualisme creëert Bagels & Beans een plek van rust en samenzi...
De 22ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebi...
Uit recente cijfers van ABN Amro blijkt dat ruim 620.000 Nederlandse huishoudens geregistreerde problematische schulden hebben. Dat is 7,6 procent van...
Voor wie dacht dat je tijdens Dry January alleen veroordeeld bent tot een glas frisdrank of water zal verbaast zijn over wat er allemaal al mogelijk i...
Roos Rutjes opende in 2019 de deuren van restaurant Rozey in Rotterdam. Het stylish en volledig vega(n) dining concept is uniek in Nederland: voor een...
We kunnen er niet meer om heen, de vraag naar alcoholvrije dranken stijgt snel. Misschien merkt u ook al dat er in uw horecagelegenheid meer naar alco...
De Horecava is na twee jaar afwezigheid weer helemaal terug. En hoe. De Amsterdamse RAI staat op 9, 10, 11 en 12 januari volledig in het teken van de...
Zonder een startkapitaal is er geen lunchroom of uitbreiding daarvan mogelijk. Dit kapitaal kan uit eigen vermogen komen, maar vele horecaonderne...
Onderhandse leningen zijn een veelvoorkomend soort krediet binnen de horeca, waarbij de lener geld leent van een derde partij zoals familie, vrienden...
Bij de aanschaf van horeca-apparatuur zijn er drie financieringsmogelijkheden. Kopen, leasen of huren. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen op...
In de rubriek ‘Het Lunchroompanel’ worden actuele ondernemersvraagstukken beantwoord door ondernemers in horecadagzaken uit het hele land....
Met hun liefde voor horeca en saamhorigheid is Amersfoort Vathorst een warme & gemoedelijke Bagels & Beans rijker. In de de week van 17 oktobe...
Ondernemen in Utrecht. Soep-er, Utrechts eerste soepbar, zegt verrassende smaken en ingrediënten te mengen. Janine de Roode (29) is eigenaar van...
De herfst is al een tijdje aangebroken. Dat betekent dat ook de drankenkaart kan worden aangepast. Sangria wordt glühwein en herfstbokbier vervan...