Groothandel Sligro Food Group en FLINK Nederland, een onafhankelijk full-service energiepartner voor de zakelijke markt, kondigen vandaag hun samenwer...
Met vijf volle beurshallen en een recordaantal bezoekers was de elfde editie van Gastvrij Rotterdam grootser dan ooit. Robert Melaard, managing direct...
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Stichting Horeca Onderwijs (SHO) delen een primeur tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De allereerste...
De Horecava Awards keren in 2025 terug met een fris en vernieuwd format! Vanaf nu maken deelnemers kans op de Horecava Innovation Award, Horecava Sust...
In de afgelopen twee jaar leverden Nederlandse groothandels twee keer zoveel vleesvervangers aan horeca en cateringbedrijven. De totale verkoop steeg...
KHN kondigt aan dat Udo Delfgou per 1 oktober aantreedt als de nieuwe algemeen directeur van dé branchevereniging voor de horeca. Delfgou breng...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom heeft alle extra o...
Brood en bier: twee alledaagse producten die al eeuwenlang een plaats hebben in onze cultuur en keuken. En twee producten die meer met elkaar gemeen h...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Terwijl bierflesjes hergebruiken de normaalste zaak van de wereld is, lijkt het opnieuw gebruiken van wijnflessen nog ver weg. Daar komt nu veranderin...
Afgelopen week zat ik in een lunchzaak en wilde eens iets proberen wat ik nog niet eerder had geproefd. Een vegan lunch, en tot mijn grote verbazing w...
Poké Perfect opent een nieuwe vestiging op de Oude Binnenweg in Rotterdam. Op het menu: gezonde, snelle en lekkere poké bowls, side dish...
Het Zadkine Horeca College blikt met trots terug op het succes van de tweedaagse internationale wedstrijd 'Show me the Concept', die plaatsvond op maa...
Eind maart opent het internationaal gerenommeerde koffielabel LOT61 haar tweede Amsterdamse vestiging in DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Stati...
In het eerste kwartaal staat bij ons de omzet, en daarmee het resultaat, altijd wat onder druk doordat er niet veel feestdagen met extra omzet zijn, e...
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde maandag op de Horecava de economische terugblik op het horecajaar 2023 en een vooruitblik op 2024. Hoe...
Binnen de horeca wisselen de ontwikkelingen zich snel af. Het is een dynamische markt die vraagt om snelle reactietijden, anticipatie op situaties en...
Net als in veel andere sectoren geldt ook in de horeca dat stilstand achteruitgang is. Concepten en businessmodellen die vijf jaar geleden voor veel a...
Met lagere temperaturen en de vroeg invallende duisternis brengt de winter voor horecaondernemers meer uitdagingen met zich mee dan warme zomeravonden...
Op woensdag 22 november is het zover: dan vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Deze verkiezingen bieden een belangrijke kans om de positie...
Er staan nieuwe producten op het menu voor de horeca-industrie; ontdek in deze rubriek welke producten dat deze maand zijn. Van ingrediënten in d...
Maandag 9 oktober om 11 uur opende MECC Maastricht de deuren van weer een nieuwe editie van BBB Maastricht, de jaarlijkse horecavakbeurs die Nederland...
Per 29 september dit jaar is Royal Unibrew de officiële eigenaar van Vrumona. De closing van de deal heeft plaatsgevonden en de aandelen van Vrum...
Deze titel las ik vandaag afkomstig uit een onderzoek van de Rabobank. Het drong nu pas tot me door dat ik deze informatie al een keer eerder aangehoo...
Gastvrij Rotterdam vierde dit jaar haar tiende editie. Dit jaar besloeg de horecavakbeurs vijf uitverkochte beurshallen in Rotterdam Ahoy, waarmee dez...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In&nb...
Een van de uitdagingen waar horecaondernemers mee worstelen is het aanspreken van een jongere generatie. In de horeca staat de mens centraal, zowel de...
De award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland bestaat sinds 2011. Ook dit jaar kunnen lunchroomondernemers hun favoriete broodje insturen...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona oefenen invloed uit op de sector....
Het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein en de Koffieschool in Utrecht slaan de handen ineen om - met ingang van het nieuwe schooljaar - hoogwa...
De vakjury van de Gaia Green Awards heeft de finalisten per categorie aangewezen voor de achtste editie. De uitreiking vindt jaarlijks plaats op de ho...
De Derde Linden en FFF International B.V. tekenden afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst, waarbij de ambitie is vastgelegd om binnen vijf&...
In het duurzaamheidsprogramma van Sligro Food Group is de verduurzaming van transport een belangrijk onderdeel. Al enkele jaren wordt door Sligro ge&e...
Voor alle horecaondernemers die een bezorg- en afhaalservice hebben óf die hiermee willen starten, ontwikkelde Sligro handige tips en oplossing...
De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam viert van 18 tot en met 20 september 2023 haar tiende editie in Rotterdam Ahoy. Ter gelegenheid hiervan is een ni...
Plantaardig koken is na een snelle opkomst niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. Dit bleek ook uit het arbeidsmarktonderzoek (2022) van S...
Jaarlijks vindt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam de uitreiking plaats van de Gaia Green Awards. Deze awards worden uitgereikt aan horecalocatie...
Na een succesvolle samenwerking in de afgelopen jaren gaan Subway, het grootste broodjesrestaurant ter wereld, PepsiCo, een wereldwijd toonaangevend v...
Jasper Kessels (36) is per 1 april de nieuwe Directeur Horeca van AB InBev. Hij volgt Michele van Spilbeeck op, die na ruim 4 jaar in het Nederlandse...
Kassasystemen voor de horeca bieden tegenwoordig veel meer dan alleen het bijhouden van bestellingen. Softwaretoepassingen kunnen het de uitbater en h...