Horecava 2025 trekt meer dan 67.000 bezoekers

Auteur: redactie
Events 17 januari 2025
Horecava 2025 trekt meer dan 67.000 bezoekers

Vier dagen lang - van 13 tot met 16 januari - stond RAI Amsterdam in het teken van de toekomst van de horeca. Het was een perfecte mix van inspiratie, nieuwe ideeën en ontmoetingen met mensen die net als jij vooruit willen. Van jonge talenten tot doorgewinterde professionals, iedereen droeg bij aan een memorabele editie.

Duurzaamheid stond dit jaar nóg steviger op de kaart. De nieuwe invulling van de Horecava Awards – met zowel een Innovation Award als een Sustainability Award - liet zien hoe belangrijk die toekomst voor ons allemaal is. En dat werkt: je zag op de beursvloer overal slimme en groene ideeën die lekker smaken.

Horecava richt zich niet alleen op de beslisser van vandaag, maar ook op die van morgen. Horecava draait om jou én om de volgende generatie horecaprofessionals. Dit jaar zagen we een flinke toestroom van jonge, ambitieuze mensen die niet kunnen wachten om de branche een frisse boost te geven. Precies wat de horeca nodig heeft!

Duurzame vis en inspirerende chefs

Wat ons betreft was het Symposium Duurzame Vis een van de hoogtepunten van deze editie. Chef Jef Schuur, de initiatiefnemer, organiseerde samen met Viki Geunes (Zilte) en Edwin Vinke (De Kromme Watergang) een inspirerend symposium over hoe je bewuster kunt omgaan met vis, schaal- en schelpdieren. Wat dit symposium echt bijzonder maakte, was de samenwerking met wetenschappers van het NIOZ. Zij deelden een sterk onderbouwd verhaal, dat door de chefs werd vertaald naar praktische, direct toepasbare inzichten in de keuken. Een unieke mix van wetenschap en culinaire expertise die nieuwe perspectieven biedt.

En dan was er nog Taste of Horecava by Gault&Millau, waar chefs zoals Sven Nijenhuis (Restaurant Ambrozijn), Emile van der Staak (De Nieuwe Winkel) en Soenil Bahadoer (Restaurant De Lindehof) lieten zien waarom zij de ware sterren zijn. Met slechts dertig gasten per sessie kregen bezoekers een exclusieve blik in hun keukens. Een intieme en indrukwekkende ervaring die je niet snel vergeet!

Care & Cure breekt records

Hospitality in de zorg blijft groeien, en dat zag je op Horecava. Het Care & Cure symposium verdubbelde zelfs zijn bezoekersaantal. Meer aandacht voor gastvrijheid in de zorg is een ontwikkeling waar we allemaal blij van worden.

Een succesvol jaar en meer in het vooruitzicht

Dit jaar kwamen er meer dan 67.000 horeca professionals en zij hebben meer dan 70.000 bezoeken aan Horecava gebracht. 70 procent van hen is beslisser en 14 procent adviseert bij de beslissing. De beurs was dan ook een groot succes: veel nieuwe contacten, deals en vooral heel veel enthousiasme. Het laat zien dat de horeca leeft en dat we samen sterk staan.

Zet Horecava 2026 in je agenda

Na deze fantastische editie kijkt Horecava alweer uit naar volgend jaar. Van 12 tot en met 15 januari 2026 is er een nieuwe Horecava.

Overig nieuws