Van de absolute klassiekers zoals de pizza margherita en kapsalon, tot crispy chicken pops en chicken torikatsu. Het Thuisbezorgd.nl jaaroverzicht mag...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Nederlandse bedrijven dreven in het laatste kwartaal van 2023 minder intensief handel, blijkt uit de nieuwste analyse van Altares Dun & Bradstreet...
Terwijl de feestdagen in aantocht zijn, deelt Thuisbezorgd.nl haar jaarlijkse overzicht met de populairste, ongewone en opvallendste bestellingen in N...
De zomer is in volle gang, tijd om te genieten van een bolletje ijs. Beslist.nl haakte in op deze zomerse lekkernij en deed onderzoek naar meer dan ho...
Bartjan Hendriksen (36) is oprichter en eigenaar van Toastable. Zijn tostiketen bestaat inmiddels uit vijf vestigingen, en mag in september dit jaar t...
Voor 2022 verwacht ING voor de horeca een volumegroei tussen de 30 en 35 procent. De voorwaarde daarbij is wel dat er later dit jaar geen nieuwe lockd...
Gedurende dit jaar vindt er in de horeca een grote inhaalslag plaats met een verwachte volumegroei van 30 tot 35 procent. Ondanks de forse groei zal d...
Sinds de start van de coronacrisis sloten minstens 486 cafés, 240 lunchrooms, 99 restaurants en 30 discotheken hun deuren. Toch is het totaal aantal h...
Thuisbezorgd.nl deed voor het eerst onderzoek naar het eet- en bestelgedrag van Nederlanders. Met de geanonimiseerde data van de bestellingen van...
Na maanden zonder terrassen verheugen Nederlanders in het hele land zich dit jaar extra op de zomer en op alle terrasjes die Nederland rijk is. Maar w...
Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interv...
In het lieftallige Almkerk, gelegen in de provincie Noord-Brabant, maar onder de rook van Gorinchem, vind je lunchroom Van Alles Wat. De locatie is un...
Den Bosch is niet alleen de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant en bekend vanwege de Sint-Janskathedraal, maar voor fijnproevers vooral de stad v...
Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO&...
De 65+'er is niet bang om erop uit te trekken, blijkt uit de recente boekingscijfers van Voordeeluitjes.nl. Ondanks corona boeken 65+'ers...
In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die...
In circa 10 jaar is het aantal Chinees-Indische restaurants met ruim 22% gedaald, dit in tegenstelling tot de rest van de restaurantsector die met 15%...
Aandacht maakt succes. Theesommelier Karin Kamstra is ervan overtuigd. Maar zie je dit ook terug in de manier waarop thee wordt geserveerd? Het drankj...
Het aantal festivals is in twee jaar tijd met ruim 10% teruggelopen. Dat blijkt uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam naar het festivallandsch...
Bufkes. In Limburg en Noord-Brabant een begrip, qua bekendheid te vergelijken met McDonald’s, Subway of Albert Heijn. Boven de rivieren is de lu...
Naam en leeftijd: Søren Bueters (45), Mariska Bueters (46), Bo van Gaal (23) Hoe heet je zaak: Onder Ons in Reek Locatie: Reek (Noord-Br...
Vakantiegangers vinden de horecavoorzieningen in de provincie Gelderland het beste. Dit blijkt uit ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’ dat vakant...
Binnenkort opent Bagels & Beans Hof van Bern de deuren in Leidsche Rijn Centrum, het nieuwe centrum van de Utrechtse wijk. Bagels & Beans huur...
Nederland beschikt over veel goede restaurants. Er zijn zelfs 108 restaurants die in 2018 één, twee of zelfs drie Michelinsterren mogen...
In het jaar dat Noord-Brabant de titel draagt van European Region of Gastronomy 2018, organiseert VisitBrabant samen met haar partners dit jaar voor h...
De meeste Nederlanders worden op Valentijnsdag graag verrast met een klassiek croissantje, eitje en een glas sap. Dit blijkt uit een steekproef van sl...
In Mierlo in Noord-Brabant is een nieuwe lunchroom geopend. Het gaat om Broodjes Boutique aan de Margrietstraat 39. Eigenaar Karin Verhoeven laat aan...
Restaurant Het Tramstation in het Noord-Brabantse Erp is een bijzonder initatief gestart. Het restaurant serveert kleinere porties voor mensen die een...
In tien jaar tijd is het aantal bierbrouwerijen in Nederland toegenomen van 90 in 2007 naar 370 in 2017. Dat blijkt uit cijfers van het cbs. De groots...
Het aantal nieuwe foodfestivals in Nederland is in 2016 ten opzichte van nieuwe film- en muziekfestivals het sterkst gestegen. Foodfestivalliefhebbers...
Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De w...
Restaurant De Beren opent dinsdag 23 mei een nieuwe vestiging in Zwolle. Het meest sympathieke horecamerk van Nederland vond op het Katwolderplein, pa...
Het grensoverschrijdende samenwerkingsprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland heeft een nieuw initiatief voor de voedingsmiddelenindustrie gelanceerd....
De oppervlakte landbouwgrond die in Nederland gebruikt wordt voor de teelt van asperges is in 2016 opnieuw toegenomen, met 6 procent. Met een geoo...
Na ruim dertig jaar gaat het vertrouwde De Beren restaurant aan het Rotterdamse Schouwburgplein verhuizen. “Het is in de huidige vestiging nog a...
Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijken restaurants in Nederland telefonisch goed bereikbaar te zijn. Goed nieuws voor de horeca, en zeker...
Hoewel het de afgelopen dagen bijzonder zonnig is, gingen er in augustus 2016 maar liefst 27,3% meer bedrijven failliet dan het jaar ervoor in augustu...
Koffiebar Black&Bloom in Groningen is de nieuwe nummer één in de Misset Horeca Koffie Top 100, de jaarlijkse ranglijst van de b...
Henrie en Ingrid van der Heijden openden eind maart hun nieuwe restaurant & food bar VISTA in het Noord-Brabantse Willemstad. De 300 m2 grote zaak b...