Van kosten tot beoordelingen en variatie; Beslist.nl deed onderzoek naar ijssalons

Auteur: Redactie
Food Ondernemen 10 augustus 2023
Van kosten tot beoordelingen en variatie; Beslist.nl deed onderzoek naar ijssalons

De zomer is in volle gang, tijd om te genieten van een bolletje ijs. Beslist.nl haakte in op deze zomerse lekkernij en deed onderzoek naar meer dan honderd Nederlandse ijsssalons. Uit dit onderzoek blijkt onder andere dat de kosten voor één bolletje ijs gemiddeld 1,75 euro bedraagt. Bij het onderzoek werd ook de variëteit aan smaken en beoordelingen in kaart gebracht. 

De kosten van een bolletje ijs loopt per salon erg uit een; zo kan een bolletje negentig cent, maar ook drie euro kosten.

Bron: Beslist.nl

Klassiekers blijven de favoriet

Er worden steeds meer unieke ijssmaken verkocht, van matcha kruiden, knoflook en bier tot gember-jalapeño of frikandel. Momenteel zijn er naar onderzoek van de prijsvergelijker meer dan duizend verschillende smaken beschikbaar in Nederland. "Toch blijven vanille, aardbei en chocola de favoriet." Deze smaken worden bijna overal wel aangeboden. 

Gemiddeld heeft een salon zestien verschillende smaken in de vitrine. De kans is volgens beslist.nl het grootst dat je hierbij kunt kiezen uit de volgende smaken: 


Bron: Beslist.nl

Brabant

IJssalons in Nederland worden over het algemeen goed beoordeeld via Google Maps. Landelijk hebben ze een score van 4,05 sterren. Na het onderzoek van de webwinkel bleek wel dat er verschillen zijn per provincie. Gemiddeld krijgen salons in Noord-Brabant namelijk de hoogste beoordeling (4,3 sterren). Limburg komt op de tweede plaats met 4,27 sterren.

Top 5 ijssalons van Nederland

De laatste resultaten uit het onderzoek zijn de top vijf ijssalons van het kikkerland. De best beoordeelde salons zijn verspreid over het hele land. 

1. IJs van Co in Apeldoorn (4,6 sterren o.b.v. vierduizend reviews)
2. IJsboerderij Labora op Texel ( 4,6 sterren o.b.v. 3389 reviews)
3. Wingbergerhoeve IJs & Fruit in Vaals (4,6 sterren ob.v. 3363 reviews)
4. Clevers Arcen in Venlo (4,7 sterren o.b.v. 2851 reviews)
5. Di Fiorentina in Heinloo (4,7 sterren o.b.v. 2228 reviews)

 

Onderzoek Nederland op het water infographic

Infographic: Ijssalons door beslist.nl
Alle cijfers en resultaten blijken uit onderzoek van Beslist.nl

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws