Vijf en een half jaar geleden openden Ahmed Alachari en Michelle Wiegerinck-Walsh hun eerste Bagels & Beans-vestiging op de creatieve broedplaats...
Ondernemers die trots zijn op hun lunchroom en de kans willen grijpen meer gasten aan te trekken, kunnen in 2025 deelnemen aan een uniek evenement: de...
Bakker Bart in hartje Nijmegen is terug. Na een maand van verbouwing opent de winkel aan de Broerstraat op donderdag 28 november opnieuw haar deuren....
Fresh food & coffee café Anne&Max opent de deuren van haar dertigste vestiging in Leeuwarden, geleid door franchisenemer Marloes Rovers...
KHN is samen met FNV Horeca een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Vandaag werd bekend dat de achterban van FNV Horeca akkoord is met het eerde...
Horecaondernemers in Noord-Holland krijgen meerdere nieuwe praktische mogelijkheden aangereikt om de veiligheid en gastvrijheid in hun horecabedrijven...
Op dinsdag 12 november opent Bakker Bart Wageningen na meer dan een jaar gesloten te zijn geweest, weer haar deuren. De winkel heeft een volledige tra...
Hallo chefs, managers en lunchroomeigenaren. Ik ben Erwin (38), een handige ondernemer en ik run samen met mijn vrouw Brasserie de Fuut in Veenendaal....
Nieuwe cijfers uit de Arbeidsmarktmonitor Gastvrijheidssector laten zien dat het aantal mensen dat werkzaam is in de horeca een recordhoogte heeft ber...
Gastvrouw-sommelier Chantal de Raaf en chef Rolph Hensens hebben op 23 oktober 2024 Rolph’s Deli - Le Petit Restaurant in Rotterdam geopend. Hie...
Geïnteresseerd in het ondernemerschap en nieuwsgierig naar het leven als franchiseondernemer? Op 18 en 20 november organiseert Bagels & Beans...
2025 staat voor de deur! Hét perfecte moment om 2024 feestelijk af te sluiten en vooruit te kijken. Om de omzetmogelijkheden voor komend jaar o...
Groothandel Sligro Food Group en FLINK Nederland, een onafhankelijk full-service energiepartner voor de zakelijke markt, kondigen vandaag hun samenwer...
Horecaondernemers moeten zich voorbereiden op aanhoudende prijsstijgingen voor koffie. De oorzaak ligt in een combinatie van klimaatproblemen, logisti...
Vrijdag maakten vakbonden FNV Horecabond en CNV en werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bekend dat zij een onderhandelingsresultaa...
Ondernemen in Groningen, een levendige stad in het noorden van Nederland, bekend om zijn rijke geschiedenis en studentenleven. In het hart van de stad...
Laatst ontmoette ik een spreker: Erik Bemelmans. Hij sprak als Executive Director van EHERO, Erasmus Happiness Economics research Organisation. EHERO...
BBB Maastricht, de vakbeurs voor horecaprofessionals uit Nederland en België vond van 7 t/m 9 oktober plaats in MECC Maastricht. De Michelin Guid...
Veel kleine bedrijven in de sectoren handel, vervoer en horeca hebben nog niet genoeg maatregelen genomen om hun cyberveiligheid te waarborgen. Dit bl...
Ben jij startende ondernemer in de horeca? Dan moet je mogelijk in oktober je eerste btw-aangifte invullen. De deadline voor de aangifte en betaling i...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom heeft alle extra omz...
McDonald’s en Travis Scott of, iets dichterbij, Poké Perfect en Ron Blaauw: het zijn voorbeelden van succesvolle samenwerkingen die niet...
Met vijf volle beurshallen en een recordaantal bezoekers was de elfde editie van Gastvrij Rotterdam grootser dan ooit. Robert Melaard, managing direct...
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Stichting Horeca Onderwijs (SHO) delen een primeur tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De allereerste...
Op dinsdag 1 oktober is het feest in Kampen! Na een maand verbouwen, openen Bakker Bart ondernemers Judith en Patrick hun nieuwe Bakker Bart, volgens...
De manier hoe je met je doelgroep communiceert, zegt heel veel over je merk. Het is een belangrijke eerste indruk waarmee je niet alleen een boodschap...
Na die eerste zenuwslopende beslissing om een nieuwe horecazaak te openen of een andere weg in te slaan, ga je waarschijnlijk als eerste aan de slag m...
Het opbouwen van een onderneming en het runnen ervan zijn beide cruciale onderdelen van het ondernemerschap, maar ze vragen om verschillende vaardighe...
Vanaf vandaag, donderdag 5 september, ontvangen 300.000 ondernemers die deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR) een brief van de Belastingdie...
Grondlegger en brein achter de bekende keten coffeecompany, Rick Bekkema, kondigt deze week de start van een nieuw koffieavontuur aan. Bekkema is 28 j...
De omzet in de horeca groeide in het tweede kwartaal van 2024 met 2,7 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2023, meldt het CBS. De omzet v...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom heeft alle extr...
Pannenkoekenrestaurants genieten van aanhoudend succes, mede dankzij hun efficiënte bedrijfsvoering, aantrekkelijke prijsstelling en mooie locati...
Vanaf nu heeft Purmerend er een nieuwe koffiehotspot bij. In het hart van het centrum opent een splinternieuwe Barista Cafe, bekend om zijn kwalitatie...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Dit jaar viert Salsa Shop haar tienjarig bestaan. Jeugdvrienden Louis Wesseling en Steven Visser openden in 2014 hun eerste zaak in de Amsterdamse Ams...
KHN kondigt aan dat Udo Delfgou per 1 oktober aantreedt als de nieuwe algemeen directeur van dé branchevereniging voor de horeca. Delfgou breng...
“Ik was laatst in Toastable maar jij was er niet…!” Als ik een euro zou krijgen voor iedere keer dat ik die opmerking kreeg zou ik...
"Voor veel horeca- en recreatiebedrijven valt 2024 tot nu toe letterlijk en figuurlijk in het water. Door de aanhoudende regen konden campings niet al...
Als ondernemer van een lunchroom of dagzaak weet je dat het aanbod van smakelijke en unieke gerechten belangrijk is om gasten te verrassen. Het is dan...