Het zit in de familie: Merlijn (20) is Bagelbaas in Leiden

Auteur: Redactie
Ondernemen 17 februari 2025
Het zit in de familie: Merlijn (20) is Bagelbaas in Leiden

Passie voor gastvrijheid en kwaliteit zit bij Merlijn van der Hoeven in de genen. Vader Gert-Jan had samen met ‘ome’ Martijn twee Bagels & Beans vestigingen in Leiden. ‘Hadden’, want met trots heropent Merlijn vandaag de deur van het leuke hoekpand, aan de Haarlemmerstraat in Leiden.

Een eigen zaak op je twintigste, dat klinkt voor veel mensen als jaren van voorbereiding met een ‘eye on the prize’ mentaliteit. Met die mentaliteit zit het wel goed, net als met die jaren van voorbereiding. Maar in deze jaren lag een overname niet per sé in het verschiet. Van der Hoeven focust zich graag op wat recht onder zijn voeten ligt en zet dan weloverwogen de volgende stap.

Merlijn van der Hoeven: "Ik werkte al vanaf mijn viertiende bij de Haarlemmerstraat. Ik kon fijn naar buiten kijken, had overzicht over de vestiging en zag gasten komen en gaan. Dat ik later eigenaar van deze zaak zou worden, was ik toentertijd nog helemaal niet mee bezig. Ik was nóg maar 14 jaar!"

Absorberen als een spons

Na verschillende uitstapjes met studie en werk kwam Merlijn weer terug op het honk van de Haarlemmerstraat. Het voelde voor hem en het team alsof hij nooit was wegeweest. Dat gevoel van thuiskomen. Zijn ervaring in horeca, samen met de lessen van Gert-Jan en Martijn kon hij telkens direct in praktijk uitoefenen. Zo groeide hij uit tot volwaardig bedrijfsleider. Daarnaast heeft ook Merlijn deelgenomen aan het Jong Talentenprogramma van Bagels & Beans.

Merlijn: "Er werd veel aandacht, energie en tijd in je geïnvesteerd bij het Jong Talentenprogramma. Zonder dat je zelf al zeker wist of je ondernemer wilde worden. Dat heb ik als zeer positief ervaren en waardeer ik enorm aan het servicekantoor. De effort die zij in ons staken draagt bij aan een weloverwogen keuze die je uiteindelijk zelf deed maken."

Bagelbaas Merlijn

Merlijn wil graag tijd nemen voor zijn gasten, een praatje maken wanneer iemand wil en kwaliteit bieden met hetgeen wat hij de gast presenteert. Daar gaat hij zich op focussen in zijn zaak op de hoek aan de Haarlemmerstraat. Merlijn: "Ik heb wel ideeën over de toekomst, maar dat ligt nog veel te ver vooruit. Ik wil mijn aandacht op één ding kunnen vestigen en daar voor de volle 100 procent voor gaan. Wat de toekomst brengt zien we daarna wel weer."

Bron tekst + beeld: Bagels & Beans

Overig nieuws