Mandy start het nieuwe jaar als kersverse bagelbaas in Enschede

Auteur: redactie
Franchiseketen Personalia 15 januari 2025
Mandy start het nieuwe jaar als kersverse bagelbaas in Enschede

Soms staan alle seinen op groen en heb je zo’n ‘meant to be’ moment. Dat is het verhaal van Mandy Kuipers. Zij startte als assistent-bedrijfsleider in juni 2022 en werd daarna snel bedrijfsleider bij Bagels & Beans Enschede. Na een refresh heropende zij op 11 januari de deuren van haar eigen vestiging. "Ik en mijn team nemen echt de tijd voor iedereen. Waar gebeurt dat nou nog?"

Met 18 jaar horeca-ervaring op zak was Kuipers opzoek naar een volgende uitdaging. "Ik voelde dat het tijd was voor mijn volgende stap. Ik werkte in de avonduren en dat wilde ik niet meer." Mandy ging opzoek naar een plek waar het juist overdag een ‘gezellige beestenboel’ was. En dat bleek bij Bagels & Beans Enschede te zijn.

Fluitend naar werk

Een volgende stap in iemands carrière gaat gepaard met veel veranderingen. Bijvoorbeeld met welk vervoermiddel je naar werk gaat. Bij Mandy werd de auto  ingeruild voor een elektrische fiets. Een bijkomende positieve verandering die ze niet snel van haar zelf had verwacht. Maar wat dus nu resulteert in een aanstekelijk vrolijke dame die je tweemaal daags van en naar de binnenstad van Enschede ziet fietsen. Kuipers: "Ik vind het gewoon heerlijk om op de fiets met muziek in mijn oren te denken: Hé, het was weer een mooie dag. Ik heb geen ochtend dat ik met tegenzin naar werk ga."

Het zit ‘m in de kleine dingen

Vanaf haar eerste bezoek voelde ze dat die gemoedelijke zaak aan de Korte Hengelosestraat weleens dé plek zou kunnen zijn waar ze zichzelf nog verder kon ontwikkelen. Als teamlid, maar ook als leidinggevende. "De sfeer voelde als mijn eigen huiskamer. Ik voelde me er heel snel thuis. Het zit ‘m ook vaak in de kleine dingen vind ik: de geuren, kleuren, de spelletjes op tafel en de fijne muziek."

"Ik werd ontvangen met open armen en samen met het team zette we veranderingen in op allerlei vlakken binnen de zaak. Ik kreeg en nam meer regie en dat voelde heel natuurlijk en goed."

De cirkel was rond

"Ik nam deel aan het jong talentenprogramma van Bagels & Beans. Hierdoor kwam ik ook in contact met veel andere bedrijfsleiders. En ik leerde achter de schermen iedereen van het servicekantoor kennen. Dat droeg bij aan mijn beeld van het merk en aan het vertrouwen in mijzelf. Het fundament lag er voor mij om ondernemer te worden. Het viel allemaal samen, anders kan ik het niet omschrijven."

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws