Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
De gevolgen van een brand en rook kunnen enorm zijn. Welke maatregelen kun je als horecaondernemer zelf treffen om de brandveiligheid te vergroten? En...
Bijna de helft van de Nederlanders neemt regelmatig een eigen beker mee, bijvoorbeeld wanneer ze koffie of thee op het station halen. Dat blijkt uit e...
De Tweede Kamer wil nu al weer af van de toeslag op plastic wegwerpverpakkingen. Een Kamermeerderheid steunt het voorstel van de SP om de zogenoemde p...
De vakjury van de Gaia Green Awards heeft de finalisten per categorie aangewezen voor de achtste editie. De uitreiking vindt jaarlijks plaats op de ho...
Vanaf zaterdag 1 juli mogen ondernemers geen gratis wegwerpbekers en -bakjes die uit plastic bestaan meer aanbieden. Wie dan eten of drinken afhaalt o...
Gasten die vanaf 1 juli eten of drinken afhalen of laten bezorgen zullen extra moeten betalen voor wegwerpbekers en -bakjes die (deels) gemaakt zijn v...
Jaarlijks vindt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam de uitreiking plaats van de Gaia Green Awards. Deze awards worden uitgereikt aan horecalocatie...
Het personeelstekort en duurzaamheidsdoelen zorgen in de horeca voor innovaties. Dat is dit jaar op de Horecava duidelijk te merken. Onze redactie gin...
Vandaag is tijdens de feestelijke opening van Horecava 2023 bekendgemaakt wie de winnaars zijn van de Horecava Innovation Awards2023. Puck Wilbers, de...
Horecava, dé vakbeurs voor de horecabranche in Nederland, vindt van 9 t/m 12 januari 2023 weer plaats in Amsterdam RAI. Eén van de belan...
Vanaf 1 januari 2023 krijgt ondernemend Nederland te maken met nieuwe wetten en regels. Zo wordt meer vennootschapsbelasting betaald en gaat het...
Het WK-voetbal wordt dit jaar voor het eerst in de geschiedenis in de winter gehouden. Geen volle pleinen met hossende Oranjefans, maar volgepakte lun...
De vakjury van de Gaia Green Awards heeft de 3 finalisten per categorie bekendgemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale va...
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert ouders en verzorgers op te letten als jonge kinderen en mensen met een beperking een papie...
Op 27 april is het eindelijk weer zover: Koningsdag. Na twee jaar zonder grote vieringen vanwege de coronamaatregelen, mogen we nu weer genieten van e...
In een brief aan de Tweede Kamer schrijft staatssecretaris Heijnen (Milieu) dat vanaf 2024 wegwerpbekers, -bestek en -maaltijdverpakkingen in principe...
Niet meer hoeven wachten voordat iemand de bestelling komt opnemen, maar zelf via een QR-code en een app de bestelling plaatsen. Sinds de coronapandem...
Zoveel mensen, zoveel wensen luidt het gezegde. Dat geldt ook voor de horeca. Met de verschillende gasten in de zaak heb je als chef te maken met meer...
Horecalocaties die uitblinken met hun duurzame concepten maken jaarlijks kans op het winnen van de Gaia Green Awards. Dit jaar vindt alweer de zevende...
De winnaars van de Horecava Innovation Award 2022 zijn bekendgemaakt. Overall winnaar 2022 is ENJAY, die met haar energie-terugwin systeem een ‘...
Vanaf nu zijn er biologisch afbreekbare producten van Notpla verkrijgbaar in de webshop voor alle restaurants aangesloten bij eten-bestelsit...
Schulden lopen op – Dertig procent groei t.o.v. 2020 – Personeelstekort blijft groot probleem Iedere week dat de horeca langer dicht bl...
Van robots tot plantaardige eieren en van schoonmaken zonder plastic flessen tot DIY software-oplossingen. Het is een greep uit de selectie van genomi...
Nederlanders eten niet vaak (genoeg) vis. Waar vroeger steevast iedere vrijdag vis op het Nederlandse menu stond, is dat nu nog maar eens per vier wek...
Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt dit jaar weer LIVE plaats van 20 tot 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy. Eindelijk kunnen horecapro...
Eindelijk kunnen we elkaar weer echt ontmoeten tijdens een live evenement! De achtste editie van Gastvrij Rotterdam 2021 vindt plaats van 20-22 septem...
Plastic zwerfafval neemt jaarlijks toe en is schadelijk voor het milieu. De overheid wil wegwerpplastics verminderen en meer plastic inzamelen en recy...
Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde...
Er zijn restaurants die verder gaan dan het gebruiken van eerlijke gemaksproducten. Zij koken enkel en alleen met lokale producten en verbouwen veel v...
Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste...
Vascobelo is nog geen ‘household name’ in Nederland, maar de van origine Belgische koffie- en lunchketen timmert aardig aan de weg. Inmidd...
“Soms willen mensen wel eens aan een bepaalde hype meedoen, maar ze weten niet waar het over gaat. Dan zeggen ze bijvoorbeeld: doe maar glutenvr...
China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens ee...
Jaarlijks gooit de Nederlandse horeca ruim 50.000 ton aan voedsel weg. Dat zijn ongeveer 80 miljoen borden. Dit gebeurt zowel in de keuken als bij de...
Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer produ...
Iedereen die in de horeca werkt, kent de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De instantie ziet toe op naleving van de hygiëneregels e...
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een voorstel voor statiegeld op petflesjes voor frisdrank en water tot 1 liter ontwikkeld. Dit v...
Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorgan...
Michiel Korthals is filosoof en auteur van het boek ‘Goed eten’ en hoogleraar Filosofie bij de University of Gastronomic Science (Slow Foo...