Ondernemen in Maastricht. De drukbezochte dagzaak ‘Van Wijck’ heeft een stijlvol concept. Dankzij doordachte inzichten, weloverwogen keuze...
Met hun liefde voor horeca en saamhorigheid is Amersfoort Vathorst een warme & gemoedelijke Bagels & Beans rijker. In de de week van 17 oktobe...
Bartjan Hendriksen (36) is oprichter en eigenaar van Toastable. Zijn tostiketen bestaat inmiddels uit vijf vestigingen, en mag in september dit jaar t...
Franchisegevers van de bekende koffie- en lunchformules Doppio Espresso, Chocolate Company en Barista Café gaan samen verde...
Op dinsdagavond 16 november verwelkomt Bagels & Beans iedereen die droomt van een eigen franchisevestiging. Potentiële bagelbazen komen te we...
In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Lunchroom vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis...
Vanaf 15 juli opent Loeve de deuren voor publiek in het nieuwe state of the art Leuvepaviljoen aan de Maritiem Museum Haven. Een nieuwe horeca hotspot...
Besparen op vaste lasten is onvermijdelijk in deze uitdagende tijden. Een van de terugkerende posten is energie. Wanneer je het energieverbruik kunt l...
In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die...
Een bagel kan raar rollen. Zoals bij Marjoleine Smeeman. Een paar maanden geleden was ze manager ICT en communicatie. Op maandag 9 september opent ze...
Anna Yilmaz, de winnares van Heel Holland Bakt, wil een eigen lunchroom openen en komt met een eigen bakboek. Dit liet ze aan Omroep MAX weten. O...
De afgelopen vijf jaar is het aantal fastfoodrestaurants in Nederland toegenomen van 364 naar 422 restaurants. De stijging bedraagt hiermee 17%, een g...
Vastgoedeigenaar Marcan verlengt de huurcontracten van verschillende horecaondernemers in Rotterdam niet. Café-eigenaren aan de Nieuwemarkt Ron...
Aan de Biltstraat in Utrecht vind je lunchroom ‘De keuken van Thijs’. Eigenaar Thijs Rullens is een oude bekende, want in december 2...
Oneerlijke concurrentie in de horeca blijft een hardnekkig probleem. Dat blijkt uit een onderzoek van KHN onder meer dan 1100 horecaondernemers. Steed...
Utrecht is een snelgroeiende stad en de horeca groeit mee. Wat dacht je van de koffiekenners van 30ml of de bewuste horeca in Kopi Susu in de wijk Lom...
Op dinsdag 21 maart gingen 36 horecaondernemers uit het hele land op inspiratietour in Zwolle. Onder het motto van ontmoeten en inspireren maakten zij...
In twintig jaar tijd groeide Bagels & Beans uit tot de meest gewilde franchiseformule van Nederland. Iets wat oprichters Ronald Bakker en Ninande...
2017 wordt het jaar van de tosti. En dan niet die met ham en kaas of misschien een keer een stukje ananas erbij. Nee, het wordt het jaar van de luxe t...
De gemeente Utrecht wil het bestemmingsplan voor de Amsterdamsestraatweg aanpassen. In het nieuwe bestemmingsplan staat de verruiming van het plangebi...
Korte huurcontracten en daghoreca worden steeds belangrijker op de Nederlandse winkelmarkt. Ook in de grote steden van ons land zijn korte huurcontrac...
Dagzaken, zoals koffiecafés, lunchrooms en ijszaken, vullen de leegte in op die in winkelstraten zijn ontstaan door het wegvallen van win...
La Place ziet af van het huren van een groot monumentaal pand in Alphen aan den Rijn. Het faillissement van de horecaformule heeft een streep door di...
Den Haag gaat de komende jaren meer ruimte bieden aan vernieuwende concepten in de horeca. In Scheveningen worden kansen gecreëerd voor uitbreiding...
De opening van een Brownies & Downies-luchroom en een Bed and Breakfast aan Markt 10 in Valkenswaard loopt waarschijnlijk vertraging op. Oorzaak is e...
’s Ochtends vroeg om half zeven heeft Eet- Drink- en Kunstlokaal Vooraf en Toe misschien wel het drukst bezochte stukje terras van Leiden. Op da...
In de loop van de zomer opent lunchroomketen Bagels & Beans een nieuwe vestiging in het centrum van Apeldoorn. De Zaak komt in het pand te zitten waar...
De gemeente wil de horeca in het centrum van Rijssen geconcentreerd houden op drie plekken. Daarnaast komt er tussen winkelgebonden horeca en gewone h...