In de rubriek ‘Het Lunchroompanel’ worden actuele ondernemersvraagstukken beantwoord door ondernemers van horecadagzaken uit het hele land...
De grootste horecavakbeurs van Nederland, Horecava, staat in de startblokken voor de veelbelovende editie van 2024, die plaatsvindt van 8 tot en met 1...
In dit artikel licht deze website de wereld van bier toe, in alfabetische volgorde. Van een simpel fluitje tot het verschil tussen geuze en gose, je l...
De Horecava is na twee jaar afwezigheid weer helemaal terug. En hoe. De Amsterdamse RAI staat op 9, 10, 11 en 12 januari volledig in het teken van de...
Van robots tot plantaardige eieren en van schoonmaken zonder plastic flessen tot DIY software-oplossingen. Het is een greep uit de selectie van genomi...
De afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van ontbijt, en niet alleen op het gebied van gezondheid. Waar het ontbijt 'vroeger'&nbs...
De Brazilaanse ondernemers van Sweet Bob, die in 2016 de eerste brigadeirowinkel in Nederland openden, openden op maandag 23 december hun tweede shop...
Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht...
Op de Universiteit Utrecht huist sinds kort het eerste Europese filiaal van het Amerikaanse grand-café Jazzmans Brew & Bakery, dat op veel...
Hop & Stork is in het gat gedoken van de ultieme chocolade- en koffiebeleving. Dit alles wordt gecombineerd met lunch, zodat er altijd wat te bele...
Een beetje foodie weet allang: Bagels & Beans heeft veel meer dan rijkelijk belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie. D...
Pure Kakaw opent de eerste Cacao Bar in het Westerpark. Drie maanden lang kunnen mensen hier kennismaken met de bijzondere en gezonde werkzame stofjes...
Marina de Massiac volgde een koksopleiding bij Le Cordon Bleu Culinary Arts School in Parijs en bij het Ducasse Institute. Momenteel is ze werkzaam al...
Freshfood&Coffeecafé Anne&Max opent op 3 februari haar nieuwste vestiging. De nieuwe Anne&Max komt aan de Oostelijke Handelskade in...
Fan van chocolade? Reis dan snel af naar Londen. Want daar opende Ferrero Rocher deze week een pop-up restaurant. Een echte eetervaring noem...
Het economisch bureau van ABN AMRO voorspelt dat de prijs van brood volgend jaar omlaag gaat, dankzij de tarwevoorraad die de laatste jaren flink is t...
De Horecava gaat een flinke uitbreiding tegemoet met een extra beurshal en staat komende editie meer dan ooit in het teken van food. De producenten en...
Ingrediënten (12 stuks) 0,5 bruin brood 1 kleine pot kersen 250 gram witte basterdsuiker 2 zakjes vanillesuiker 50 gram cacaopoeder 3 eie...
Je kent het of je kent het niet: Arretjescake. Deze koude cake wordt gemaakt met onder andere kaakjes, boter, en (veel) cacaopoeder en is een echte c...
De Belgische patissier en chocolade-innovator Dominique Persoone komt op dinsdag 6 oktober een demonstratie geven tijdens het vakevent Folie Culinai...
Superfood is alweer op z'n retour. Brainfood is het helemaal dit voorjaar. Immers, hersenen moeten flink wat werk verrichten en kunnen daarbij wel wa...
Folie Culinaire 2014 presenteert voor het tweede jaar op rij een vernieuwd concept met een line-up die garant staat voor inspiratie op het hoogste n...
Op de hoek van de Rijnstraat en de Vrijheidslaan in Amsterdam heeft REIN haar deuren geopend. REIN wil laten zien dat gezond eten echt lekker kan zi...
'Superfoods' en duurzame producten gaan een belangrijk onderdeel vormen van de menukaart van Bagels& Beans, zo meldt het bedrijf. Met superfoods, tarw...
Dankzij producten zoals pasta’s, olijfolie of zoete koekjes is de Italiaanse keuken in Nederland erg geliefd. De liefde voor Italië ontdekt...
Van 28 tot 31 maart 2014 komen producenten, chocoladeliefhebbers en topchefs van over de hele wereld samen in Amsterdam. Voor Chocoa 2014, hét evenem...
De organisatoren van culinair outdoorfestival Antwerpen Proeft hebben een nieuwe headliner bekendgemaakt: Belgische toppatissier Pierre Marcolini is a...
TonyÂs Chocolonely scoort een A-label voor duurzaamheid en ontving hiervoor de Chocolade Award 2012. Ook Fair Trade Original, Verkade en de Ruyter on...
In 1999 kwam ik na acht maanden backpacken terug uit Australië. Behalve dat er weer sprake was van seizoenswisselingen en chagrijnige mensen, was een...
Op maandag 24 en dinsdag 25 oktober vonden de jaarlijkse Food Inspiration Days plaats. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Frank Lindner maakte ee...
Pickwick introduceert vanaf 1 juni duurzaam gecertificeerde thee in de out-of-homemarkt. De theemaker presenteert nu twee gecertificeerde theevariante...