Je hebt gezocht op: bitterballen

Een vijfde van lunches bij banqueting gaat de prullenbak in
10 september 2024Nieuws

Een vijfde van lunches bij banqueting gaat de prullenbak in

Bij banqueting (vooraf bestelde catering voor vergaderingen en evenementen) wordt 21 procent van het eten bij lunches niet gegeten. Bij koffiebijeenko...

Den Haag duurste terrasstad van Nederland, Leeuwarden de goedkoopste
8 april 2024Nieuws

Den Haag duurste terrasstad van Nederland, Leeuwarden de goedkoopste

Met de langverwachte komst van het mooie weer is het terrassenseizoen afgelopen weekend geopend. Hierom heeft Firstmate Hospitality Consultants, onder...

Februari 2024: Productinnovatie voor jouw lunchroom
23 februari 2024Nieuws

Februari 2024: Productinnovatie voor jouw lunchroom

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

Extra omzetmomenten voor lunchrooms in maart 2024
5 januari 2024Nieuws

Extra omzetmomenten voor lunchrooms in maart 2024

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie Lunchroom heeft alle extra omzetmo...

Mike tekent geen contracten met leveranciers
14 maart 2023Nieuws

Mike tekent geen contracten met leveranciers

Ondernemen in Nijmegen. Mike Neuij (54) is al 21 jaar horecaondernemer in Nijmegen. Eerst werkte hij honderd uur per week voor zijn grand café,...

De extra omzetmomenten voor jouw lunchroom in maart 2023
1 maart 2023Nieuws

De extra omzetmomenten voor jouw lunchroom in maart 2023

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen die extra omzetkansen die net voor dat extra stukje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom...

Roos Rutjes zet vega(n) horecaconcept op de kaart
18 januari 2023Nieuws

Roos Rutjes zet vega(n) horecaconcept op de kaart

Roos Rutjes opende in 2019 de deuren van restaurant Rozey in Rotterdam. Het stylish en volledig vega(n) dining concept is uniek in Nederland: voor een...

Roland Biermans wint NK Lekkerste Broodje en vestigt record
9 januari 2023Nieuws

Roland Biermans wint NK Lekkerste Broodje en vestigt record

Wedstrijdveteraan Roland Biermans van Vitam is de winnaar van het NK Lekkerste Broodje 2023. Daarmee is hij de eerste ooit die deze wedstrijd vier kee...

Redefine Meat overall winnaar Horecava Innovation Award
9 januari 2023Nieuws

Redefine Meat overall winnaar Horecava Innovation Award

Vandaag is tijdens de feestelijke opening van Horecava 2023 bekendgemaakt wie de winnaars zijn van de Horecava Innovation Awards2023. Puck Wilbers, de...

Zo haal je meer omzet uit de feestdagen in de herfst
8 september 2022Nieuws

Zo haal je meer omzet uit de feestdagen in de herfst

De herfst is de periode van warme chocolademelk, glühwein, dekentjes op het terras en wildgerecht. Maar dit prachtige seizoen biedt meer dan prod...

Het herfstterras; zeven tips voor meer omzet
5 september 2022Nieuws

Het herfstterras; zeven tips voor meer omzet

De meteorologische zomer liep op 31 augustus op z'n einde. Maar van een abrupt einde van de zomer is niets te merken. September is de maand van &#...

Kleinste Keuken - 'Al het lunchroompersoneel kan met de Merrychef werken'
6 juli 2022Nieuws

Kleinste Keuken - 'Al het lunchroompersoneel kan met de Merrychef werken'

Café Boëms Jeu is al bijna 111 jaar een begrip in het Limburgse dorp America. De stamkroeg van de band Rowwen Hèze en ook de vaste...

Nocto lanceert horeca Social Media platform in Rotterdam
4 mei 2022Nieuws

Nocto lanceert horeca Social Media platform in Rotterdam

Nocto lanceert op 7 mei officieel een unieke horeca-app in Rotterdam. Dit platform helpt consumenten bij het vinden van bars, restaurants en evenement...

Bestellen met QR-code: de voor- en nadelen
21 maart 2022Nieuws

Bestellen met QR-code: de voor- en nadelen

Niet meer hoeven wachten voordat iemand de bestelling komt opnemen, maar zelf via een QR-code en een app de bestelling plaatsen. Sinds de coronapandem...

Een week geen vlees en zuivel: 6 vegan trends voor in 2022
3 maart 2022Nieuws

Een week geen vlees en zuivel: 6 vegan trends voor in 2022

Na ‘veganuary’ is het in de week van 7 tot en met 13 maart wéér tijd om stil te staan bij de vlees- en zuivelconsumptie in d...

Vis als ideale vleesvervanger op de menukaart
27 september 2021Nieuws

Vis als ideale vleesvervanger op de menukaart

Nederlanders eten niet vaak (genoeg) vis. Waar vroeger steevast iedere vrijdag vis op het Nederlandse menu stond, is dat nu nog maar eens per vier wek...

De bitterbal is de meest populaire snack van Nederland
9 juni 2021Nieuws

De bitterbal is de meest populaire snack van Nederland

De bitterbal is de meest populaire snack van Nederland, zo blijkt uit eigen data van Deliveroo. Tijdens het Europees Kampioenschap voetbal mag het war...

Dit snackt Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival
18 mei 2021Nieuws

Dit snackt Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival

Nederlanders zijn de ultieme snackkoningen en -koninginnen van Europa - vooral met feesten en partijen is het ‘bruine fruit’ niet weg te d...

Mens, Bedrijf & Visie: Ricardo Eshuis (SVH)
14 mei 2021Nieuws

Mens, Bedrijf & Visie: Ricardo Eshuis (SVH)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Lunchroom vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis...

Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?
29 september 2020Nieuws

Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hel...

Zo maak je de perfecte borrelplank
10 september 2020Nieuws

Zo maak je de perfecte borrelplank

Convenience bestaat in vele vormen, zelfs op het gebied van het borrelmoment. In het café wordt vrijwel uitsluitend met convenience gewerkt, wa...

Nationale Week Zonder Vlees is een feit
18 februari 2020Nieuws

Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart a...

Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]
11 februari 2020Nieuws

Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en wereld...

FEBO opent tijdelijk romantisch restaurant Maison FEBO
7 februari 2020Nieuws

FEBO opent tijdelijk romantisch restaurant Maison FEBO

Speciaal voor Valentijnsdag wordt de beroemde FEBO op het Amsterdamse Stadionplein omgetoverd tot romantisch restaurant: Maison FEBO. Een ode aan de e...

Mis geen euro extra omzet: download de HorecaMarketingKalender
21 januari 2020Nieuws

Mis geen euro extra omzet: download de HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender i...

Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'
19 november 2019Nieuws

Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die...

Column Sico de Moel: bijspijkeren
4 november 2019Nieuws

Column Sico de Moel: bijspijkeren

Afbranden, fermenteren, uitroken, drie dagen lang gingen we groenten te lijf met schimmels, bacteriën, magnetrons, hogedrukpannen en verfbra...

Onderzoek: organisatie van borrel daalt in achting als eten niet goed is
2 oktober 2019Nieuws

Onderzoek: organisatie van borrel daalt in achting als eten niet goed is

Maar liefst 25 procent van de Nederlanders vindt ongezonde hapjes op netwerkborrels vandaag de dag niet meer kunnen. Dit blijkt uit onderzoek van BoxB...

Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!
18 september 2019Nieuws

Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van d...

Convenience: een vloek en een zegen
26 december 2018Nieuws

Convenience: een vloek en een zegen

Gemak dient de kok, zou je zeggen. Om het arbeidsintensieve werk in de keuken te verlichten, zijn er tal van basisproducten die een handje kunnen help...

Download nu de HorecaMarketingKalender 2019
18 december 2018Nieuws

Download nu de HorecaMarketingKalender 2019

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender  2019 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht v...

Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken
19 november 2018Nieuws

Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de K...

Vegan Sashimi op de menukaart van Vegan Junk Food Bar
1 oktober 2018Nieuws

Vegan Sashimi op de menukaart van Vegan Junk Food Bar

Vegan Junk Food Bar aan het Marie Heinekenplein heeft maandag 1 oktober de primeur, want de vorige week gelanceerde No Tuna en Zalmon Sashimi&nbs...

Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak
18 september 2018Nieuws

Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit...

Slow fastfoodconcept opent op Zuidas
19 maart 2018Nieuws

Slow fastfoodconcept opent op Zuidas

Op het meest groene stukje van de Zuidas is café-restaurant Palante geopend. Een gezellige plek waar vers vegetarisch eten de hele dag door sne...

Restaurant Valuas Venlo ontwikkelt knaloranje vegetarische Koningsbitterbal
21 februari 2018Nieuws

Restaurant Valuas Venlo ontwikkelt knaloranje vegetarische Koningsbitterbal

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een speciale Koningsbitterbal ontwikkeld. De bitterbal is gevuld met pompoen en oud-Hollandse specerijen en is...

Chef Thor bitterballen wordt partner van Nationale Week Zonder Vlees
22 januari 2018Nieuws

Chef Thor bitterballen wordt partner van Nationale Week Zonder Vlees

Chef Thor – vegetarische en veganistische bitterballen - is partner geworden van de Nationale Week Zonder Vlees. Hierdoor kunnen horecagelegenhe...

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?
22 december 2017Nieuws

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl? Klanten kunnen uit duizenden gerechten kiezen, van boerenkool tot Japanse champignonburgers. Ma...

Gouden Bitterbal 2017 voor Café Chris
12 juli 2017Nieuws

Gouden Bitterbal 2017 voor Café Chris

De Gouden Bitterbal 2017 is gewonnen door Café Chris, het oudste café van de Jordaan. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door snackfabr...

Einde daling aantal snackbars in zicht?
30 maart 2017Nieuws

Einde daling aantal snackbars in zicht?

Het aantal snackbars is aan het stabiliseren in Nederland. De afgelopen vijf jaar is het aantal snackbars in Nederland licht afgenomen van circa 4.840...