Je hebt gezocht op: HACCP

Franchiseketen uitgelicht: Bufkes
8 maart 2023Nieuws

Franchiseketen uitgelicht: Bufkes

In deze rubriek presenteert Lunchroom de bekende en onbekendere franchiseketens binnen de horecadagzaken. Een historisch overzicht met actuele cijfers...

Zeven technologieën voor een krachtige slimme keuken
13 juni 2022Nieuws

Zeven technologieën voor een krachtige slimme keuken

Omdat je door de bomen het bos misschien niet meer ziet, hebben wij een top zeven samengesteld van technologische ontwikkelingen die je slim laten wer...

Lunchrooms verschuiven digitale focus van gastervaring naar operationele efficiëntie in de keuken
10 juni 2022Nieuws

Lunchrooms verschuiven digitale focus van gastervaring naar operationele efficiëntie in de keuken

Software werd, tot hiertoe, bijna uitsluitend ingezet om de gastervaring te verbeteren, maar daar komt verandering in. Automatisering vindt steeds mee...

Nieuw personeel met nieuw elan: zo werk je ze in
10 maart 2022Nieuws

Nieuw personeel met nieuw elan: zo werk je ze in

Gekwalificeerd horecapersoneel vinden is de grote uitdaging voor het aankomende terrasseizoen. Veel nieuwe krachten lopen voor het eerst met een dienb...

"Dankzij digitalisering lossen we het personeelsprobleem deels op"
23 juli 2021Nieuws

"Dankzij digitalisering lossen we het personeelsprobleem deels op"

De horeca klimt uit het dal, de blik is gericht op de horizon. Natuurlijk zijn er zaken, al dan niet blijvend, veranderd. Hoe kijkt Marnix Grift, eige...

Zo haal je meer rendement uit je team
5 juli 2021Nieuws

Zo haal je meer rendement uit je team

Kampt jouw horecazaak ook met een personeelstekort? Of wil je gewoon meer winst draaien? Zo haal je eenvoudig meer rendement uit je team. Het gebrek a...

Sligro breidt Slim Ondernemen nog verder uit
28 juni 2021Nieuws

Sligro breidt Slim Ondernemen nog verder uit

Sinds medio 2020 helpt Sligro met ‘Slim Ondernemen’ klanten om meer uit hun zaak te halen. Hierbij gaat het om oplossingen op een breder v...

Zo bewaar je zuivel veilig
24 juni 2021Nieuws

Zo bewaar je zuivel veilig

Zuivel is er altijd en overal. In de ochtend in de cappuccino, om 11 uur bij het appelgebak met slagroom, tijdens de lunch in de vorm van een broodje...

Horecava 2020: Van koffiedrap kopje tot DNA-diner
8 januari 2020Nieuws

Horecava 2020: Van koffiedrap kopje tot DNA-diner

Aanstaande maandag openen de deuren van RAI Amsterdam voor de 64e editie van Horecava. Deze editie staat vooral in het teken van voedselverspilling, v...

Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel
27 september 2019Nieuws

Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrij...

Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!
16 augustus 2019Nieuws

Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker...

Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”
12 augustus 2019Nieuws

Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapje...

Zo gaat de NVWA te werk
9 juli 2019Nieuws

Zo gaat de NVWA te werk

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit houdt toezicht op de voedselveiligheid bij horecabedrijven, brouwerijen en andere horecaleveranciers. Als on...

Opleiding tot pizzabakker erkend door de SVH
7 maart 2019Nieuws

Opleiding tot pizzabakker erkend door de SVH

Op 11 maart 2019 ontvangen de eerste door DOK 030 opgeleide pizzabakkers van Nederland een landelijk branche erkende diploma uit handen van SVH en DOK...

De oplossingen voor lastige medewerkers
19 oktober 2018Nieuws

De oplossingen voor lastige medewerkers

Met regelmaat krijg ik een vraag van een werkgever wat hij kan doen met een medewerker als er iets niet meer lekker loopt in de arbeidsrelatie. Dat ka...

Bijna 15.000 horecaprofessionals bezochten BBB Maastricht 
11 oktober 2018Nieuws

Bijna 15.000 horecaprofessionals bezochten BBB Maastricht 

De 64ste editie van horecavakbeurs BBB Maastricht trok bijna 15.000 horecaprofessionals uit Nederland, België en Duitsland naar MECC Maastricht....

Bomvol programma BBB Maastricht 2018
4 oktober 2018Nieuws

Bomvol programma BBB Maastricht 2018

Met nog een paar dagen voor de opening van de 64ste editie van BBB Maastricht, presenteert de organisatie een bomvol programma voor horeca professiona...

Kookwedstrijden BBB Maastricht: van orgaanvlees tot duurzame vis
27 september 2018Nieuws

Kookwedstrijden BBB Maastricht: van orgaanvlees tot duurzame vis

Horecavakbeurs BBB Maastricht organiseert maandag 8 t/m woensdag 10 oktober verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer en om mooie pri...

Convenience is geen vies woord meer
5 april 2016Nieuws

Convenience is geen vies woord meer

De tijd dat convenience een vies woord was bij koks is verleden tijd. Inmiddels geven ook topchefs toe dat ze met gemaksproducten werken, en dat is...

KHN lanceert hygiënecode voor de horeca
12 januari 2016Nieuws

KHN lanceert hygiënecode voor de horeca

De nieuwe Hygiënecode voor de horeca geldt vanaf 1 april. De Hygiënecode is vanaf deze week al verkrijgbaar via de webshop van KHN. Met deze nieuwe...

Minder wespen op het terras (VIDEO)
13 juli 2015Nieuws

Minder wespen op het terras (VIDEO)

Tot twee weken geleden zagen we door de slechte start van de zomer aanzienlijk minder wespen op het terras dan vorig jaar. Ongediertebestrijder "Rento...

Hoe schoon is uw zaak?
16 september 2013Nieuws

Hoe schoon is uw zaak?

Niezen in de keuken en verder gaan met het bereiden van de sandwich. Schimmelplekken in het toilet. Een theeglas met lippenstiftresten. Of personeel m...

Délifrance Spijkenisse keurt schoon
31 juli 2013Nieuws

Délifrance Spijkenisse keurt schoon

Délifrance Spijkenisse Centrum heeft de eerste prijs gewonnen na een aantal hygiënechecks. Er werd een controle op de uitvoer van wettelijk verplich...

Personeel horeca holt achteruit
30 juli 2013Nieuws

Personeel horeca holt achteruit

Door de economische crisis is er een toename van goedkopere, minder ervaren en laagopgeleide flexwerkers in de horeca. Ook wordt er steeds minder vaak...

Win prijzen op de Lunchroomdag!
15 maart 2013Nieuws

Win prijzen op de Lunchroomdag!

Maandag 18 maart viert de "Nationale Lunchroomdag":http://www.nationalelunchroomdag.nl/ feest. Het wordt de vijfde editie van de ondernemersdag. Dit b...

De dag van Edwin Veltman
1 december 2000Nieuws

De dag van Edwin Veltman

Croissanterie Du Nord (Leeuwarden) ‘Hier en nergens anders,’ dachten Edwin Veltman en zijn partner Margareth Kramer, toen zij na een...