Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Omdat er ingewikkelde wet- en regelgeving is voor het uitbetalen van horecapersoneel, zoals de cao, belastingen en sociale premies, is het belangrijk...
Bij het starten van een horecaonderneming zal onder andere een keuze moeten worden gemaakt voor de rechtsvorm. Vaak wordt initieel, met name gelet op...
Betalen doe je niet alleen aan personeel en leveranciers, ook aan jezelf. Geert Leijen is directeur van IBEO, een boekhoudkantoor voor horecaonderneme...
Bij de aanschaf van horeca-apparatuur zijn er drie financieringsmogelijkheden. Kopen, leasen of huren. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen op...
Wil jij graag een nieuwe medewerker aannemen, maar wil je hem of haar (nog) niet zelf in dienst nemen? Dan kun je super voordelig via Sligro het werkg...
Wanneer je energie wilt besparen als ondernemer, en aan bezorging doet, dan is het raadzaam om te kijken naar het aanbod van (elektrische) fietsen en...
Software voor personeelsplanning wordt steeds vaker gebruikt in de horeca. In Excel werken is een tijdrovende bezigheid, dus het werken met perso...
Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en...
FNV Horecabond heeft vandaag tijdens de GastvrijheidsTOP in Gooiland Hilversum ZZP Hospitality gelanceerd. Nederland telt zo'n 1,3 miljoen ZZP&rsq...
Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker...
Consumenten hebben in april 1,8 procent meer besteed dan in april 2018, meldt het CBS. De groei is hoger dan in de voorgaande drie maanden. Consumente...
Verzekeraar Reaal waarschuwt ondernemers die recent slachtoffer zijn geworden van een inbraak voor de toegenomen kans op herhaling. Uit een analyse va...
Horecaondernemers lopen risico, net als iedere andere ondernemer. Risico’s kun je afdekken met verzekeringen, maar dan moet je wel de juiste ver...
Deliveroo kondigt tijdens het driejarig bestaan van het bedrijf in Nederland, sterke groei aan. Het aantal restaurantpartners in Nederland groeit ster...
De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag o...
ZZP’ers in voedselverwerking, zoals koks, zijn veel minder vaak dan verwacht verzekerd tegen zakelijke aansprakelijkheidsrisico&r...
Deliveroo gaat wereldwijd gratis verzekeringen aanbieden aan alle 35.000 bezorgers die met het bedrijf werken. Op dit moment is het bedrijf in 12 land...
Uit onderzoek van Reaal blijkt dat ruim de helft van de ondernemers, uit het midden- en kleinbedrijf (mkb), verwacht dat de Nederlandse economie in 20...
Fooien. Moet je daar als horecaondernemer nu belasting over betalen of niet? En de maaltijden en consumpties voor personeel onder werktijd? Bovendien...
Vrouwen zijn actiever bezig met besparen dan mannen. 91% van de Nederlandse vrouwen is in het dagelijkse leven, in meer of mindere mate, bezig met bes...
Zowel zakenmensen als toeristen gebruiken graag en regelmatig gratis wifi in de horeca. Onlangs heeft de Amerikaanse Senaat en het Congres besloten om...
Goede koffie (of thee) op ons werk vinden we belangrijk. Niets nieuws onder de zon. Maar wat we nog belangrijker vinden op ons werk: lachen. Uit onder...
Op de grond van de voormalige stadskwekerij van Utrecht vind je heden een sociale onderneming die in 2002 startte als tuinderij. De naam van het compl...
Consumenten hebben in juni 1,8 procent meer uitgegeven aan duurzame goederen. Vooral aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten bestee...
We zijn wat optimistischer over de economie, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek gisteren. Het CBS peilt elke maand de stemmi...
Consumenten hebben in april 1,6 procent minder uitgegeven aan voedings- en genotmiddelen dan een jaar eerder. Aan duurzame goederen gaven co...
De foodtruck festivals schieten als paddenstoelen uit de grond en de gemeente Amsterdam is afgelopen zomer ook al begonnen met een pilot voor foodtru...
Afgelopen maand is de eerste workshop 'Mijn Eigen Koffiezaak' van start gegaan. Twee dagen lang hebben koffieondernemers in de dop heel veel informati...
Een maand lang als expert en partner onder de aandacht van hoteliers, café-eigenaren, restaurateurs, lunchroomeigenaren en b&b-eigenaren in Nederland...
Hoe kunt u uw medewerkers succesvol opleiden? In een serie van zes artikelen laat Jos Muller van Fastservice Opleidingen hierover zijn licht schijnen....
Uit onderzoek van KHN blijkt dat bijna 80 procent van de cafés met kelder- of fustbier een bijzondere binding met een brouwerij heeft. Slechts 15 pro...
Werkgevers gaan vaak slordig om met de regels voor werk- en rusttijden bij vakantiewerk door kinderen en jongeren. Tijdens controles van de Arbeidsins...
Verandering van spijs doet eten. Die oude wijsheid plus het eigentijdse fenomeen 'onthaasting' levert een ijzersterke formule op. Menig zich v...