Als horecaondernemer kun je je gasten verrassen met brood. Door gevulde broden, artistieke decoraties en ongebruikelijke smaakcombinaties te gebruiken...
De lente is het seizoen met de meeste officiële feestdagen in Nederland. Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinkster...
Op de vrijdag voor Moederdag is er door consumenten al een recordaantal reserveringen gemaakt voor de Moederdag high tea. Nederlandse restaurants hebb...
Iedere ondernemer probeert zijn klanten of gasten op een manier aan zich te binden. Het is namelijk erg fijn als ze vaker terugkomen en daar zijn dive...
De maanden januari en februari zijn bij ons eigenlijk altijd hele rustige maanden. Weinig tot geen toeristen, geen feestdagen tot aan Pasen en veel me...
De herfst is de periode van warme chocolademelk, glühwein, dekentjes op het terras en wildgerecht. Maar dit prachtige seizoen biedt meer dan prod...
Plaza ’t Krûûspunt te Ameland is in mei gestart met de orderkiosken van De Digitale B.V. Hiermee is Plaza ’t Krûûs...
Na wat mistige dagen lijkt dit weekend de paashaas mooi weer met zich mee te brengen. Dit betekent dat men weer volop kan genieten van een zonnig...
In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Lunchroom vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis...
In de rubriek '9 vragen aan een ondernemer' portretteren studenten van de afdeling media en communicatie van het NIMETO in Utrecht horecaonder...
Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanal...
In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Lunchroom vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacr...
Een groep horecaondernemers uit West-Zeeuws-Vlaanderen vindt dat de horeca de ruimte moet krijgen om gedeeltelijk te openen. De horecaondernemers mene...
In het lieftallige Almkerk, gelegen in de provincie Noord-Brabant, maar onder de rook van Gorinchem, vind je lunchroom Van Alles Wat. De locatie is un...
Deze week zijn de Nederlandse Horecaprijzen uitgereikt. Van 1 oktober tot en met 11 november kon iedereen stemmen op hun favoriete horecagelegenheid....
Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Pa...
Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten ze...
Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op...
Een bijzondere uitkomst van een onderzoek van onderzoeksbureau GfK: 97 procent van alle Nederlanders eet weleens kaas en veertig procent eet het dagel...
Wat doet de horeca tijdens Pasen? Als horecaondernemer is een feestdag per definitie geen vrije dag, want jij werkt meestal wanneer anderen vrij hebbe...
Vrijdag 22 februari om 14:00 uur start een crowdfunding-actie, waarmee 30ml haar 4e vestiging in Utrecht wil openen. Het is de bedoeling dat de specia...
Kerst met Pasen. Als het aan enkele grote supermarktketens in Groot-Brittannië ligt, dan gaan de Engelsen tijdens Pasen massaal aan de kalkoen. F...
De horeca is goed in het vermaken van mensen, biedt gezelligheid, intimiteit en sfeer. Maar pakken we wel alle kansen? De meeste hotels bieden een uit...
De omzet van de horeca is in het tweede kwartaal van 2016 met 4,8 procent toegenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet gro...
Consumenten hebben in april 1,6 procent minder uitgegeven aan voedings- en genotmiddelen dan een jaar eerder. Aan duurzame goederen gaven co...
Consumenten hebben in maart 0,9 procent meer uitgegeven dan in maart 2015, meldt CBS. De stijging is groter dan in februari. Consumenten hebben in m...
De Nederlandse inflatie is vorige maand gedaald naar exact nul procent. Dat heeft het CBS vandaag bekendgemaakt. In maart lagen de prijzen voor consu...
NBTC Holland Marketing verwacht dat er dit jaar zoÂn 850.000 buitenlandse toeristen een of meerdere paasdagen in Nederland doorbrengen. Dit is geli...
Met het paasweekend in het vooruitzicht presenteert HEMA de resultaten van het Grote Paaseitjesonderzoek onder ruim 1000 Nederlanders. Wat blijkt? N...
De grootste reserveringssite van Nederland, Couverts, versterkt zijn positie als marktleider met de overname van online restaurantgids Dinnersite. D...
Het paasweekend van 2014 zorgde voor een zeer goede start van het toeristisch seizoen. Volgens NBTC Holland Marketing brachten dit jaar zoÂn 900.000...
Bier en chocolade. Een goede combi? Volgens Valentino Chocolatier wel: zij maken hun Brasser-bier met een 'jasje' van chocolade. Dit alles speciaal vo...
Wat hoort er bij Pasen? Paaseieren en paasbrood natuurlijk. Maar wat zet u uw gasten in uw lunchroom voor met Pasen? Bakker Out in Ouderkerk aan de Am...
Eetcafé Weijenborg 1739 in Delden komt met een nieuw concept. Met de Paasdagen presenteren zij een high Pasen. Geheel in de paasstijl bestaat de proe...
Mark van Gaal van "IJs & Spijs":http://www.ijsenspijs.nl/ in Haps is geslaagd voor zijn meesterproef. Daarmee mag hij nu de titel SVH Meesterijsbereid...
Bij Boot Koffie - The Golden Coffee Box kunnen klanten tot 7 april paaseieren zoeken. Raad je het juiste aantal verstopte eieren, maak je kans op het...
De warmste Pasen sinds 1949 zorgde voor een uitermate goed begin van het toeristisch seizoen. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen...
Een kip in de grill maakt rare ehhh sprongen... Met Pasen voor de deur zijn de (chocolade)eieren, hazen en kippen niet aan te slepen, in welke vorm da...
Door het wisselvallige weer zaten veel hotels volgeboekt tijdens de paasdagen. In tegenstelling tot campings; want camping-eigenaren beleefden mindere...
Het merendeel van de toeristische ondernemers in Oost-Nederland heeft goede verwachtingen voor Pasen. Ruim 90 procent van de dagattracties en 63 proce...