Terugblik: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2013

Auteur: redactie
Terugblik: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2013

In deze reeks laten we je de winnende broodjes van de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland zien. Dit keer ‘The Social Club’ van Smaak Lokaal in Rijen. Dit broodje was in 2013 het Lekkerste Lunchroombroodje.

Smaak Lokaal, Rijen – ‘The Social Club’

Uit het jurycommentaar: ‘Naast de originaliteit en de presentatie blinkt The Social Club uit in smaak’, ‘Alle ingrediënten combineren goed met elkaar’, ‘Ontzettend verse zalm en een perfecte cuisson van de biefstukreepjes’, ‘Surf & turf, maar dan 2.0’, ‘Origineel om samen te delen’, ‘De verhouding brood/beleg is goed in balans’, ‘Wat een veelzijdigheid van smaken’, ‘Een winnaar die andere lunchroomondernemers inspireert’.

Ingrediënten (voor twee personen)

100 gram biefstuk van rundvlees
4 sneden hoevebrood donker
4 sneden hoevebrood licht
Ketjapdressing
Zoetzuur
Komkommerrepen in zoetzuur
Wortelrepen in zoetzuur
Sandwichspread
Wasabipasta
Rode-uienringen
Rucola
Witte kool
Gemarineerde gamba
Zongedroogde tomaat
Sesamzaad
Bosui
Bieslook
Aspergescheuten

 

Bereiding

Snijd de biefstuk in dunne plakken en marineer deze in de ketjapdressing. Aanzetten in een hete pan met een scheutje olie. Snijd de komkommerrepen en wortelrepen en marineer in zoetzuur. Marineer de gamba’s en zet ze aan in de pan. Meng de sandwichspread met de wasabipasta. Maak de witte kool aan met huisdressing en verse bieslook. Smeer alle sneden hoevebrood in met de sandwichspread-wasabimix. Beleg de eerste snee met gerookte zalm, rode ui en rucola. Beleg de tweede snee met gedresseerde witte kool. Beleg de derde snee met biefstuk en komkommerrepen. De vierde snee wordt belegd met rucola en wortelrepen. Steek een lange prikker met zongedroogde tomaat en gamba door het geheel. Garneer met gebruind sesamzaad, gesnipperde bosui en aspergescheuten.

Bereiding

Snij 4 plakken wit tramazzino-brood dwars door de breedte en besmeer ze met de pesto verde. Doe er naar smaak voldoende gemengde sla of mesclum op en leg er dan voldoende carpaccio op. Strooi naar smaak de gesneden Old Alkmaar en de pijnboompitten op de carpaccio. Rol het brood op, snij het door en presenteer het aan een lange pen. Als alternatief kunt u ook een satéprikker gebruiken en het brood op een bord presenteren.

Hoe doe je zelf mee?

Vul onderstaand aanmeldformulier in. Vergeet niet de prijs op de kaart, de naam van het gerecht, de naam van je lunchroom, een foto van het broodje en de receptuur en bereidingswijze mee te zenden (als pdf). Om de wedstrijd nog actueler te maken, mogen dit jaar ook bezorgbroodjes meedingen naar de award. Dit houdt in dat een broodje online aangeboden wordt en bezorgd kan worden.

Lukt het niet met het formulier, dan kun je je aanmelding ook per e-mail doen. Dit kan via thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. Voor het wedstrijdreglement verwijzen we je graag naar deze pagina. 

Heel veel succes met je deelname en sterkte in deze uitdagende tijden. We kijken uit naar je inzending!

LLBwinnaars

Overig nieuws