Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Hoofddorp. De inzending van MOOCA, de 'Surf & Turf’, werd door de jury verkozen tot het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. De prijs is op vrijdag 22 november door redacteur en juryvoorzitter Silke Onink uitgereikt aan chef Tim Richter. Een opgetogen Richter: “Het is een hele eer om te winnen. Onze werkgever is helaas overleden en dit was zijn favoriete broodje. Dat heb ik van tevoren niet vermeld, maar maakt het wel extra bijzonder.”
Sinds 2017 is MOOCA te vinden in het hartje van Hoofddorp. Of het nu voor koffie of een relaxt moment is, het maakt MOOCA niet uit.
De jury was vol lof over het frisse broodje: “Het broodje valt op door de combinatie van rundertartaar en gamba, die in smaak en textuur op elkaar aansluiten. De rundertartaar, gemengd met een huisgemaakte marinade en misomayonaise, is een mooie basis die niet te zwaar is, maar wel rijk van smaak. De gamba, gebakken in tempurabeslag, is een krokante aanvulling op de tartaar.” Na het proeven van verschillende genomineerde broodjes concludeerde de jury dat MOOCA de terechte winnaar is. “De Surf & Turf is een eigentijds broodje met een uitgebalanceerde smaak- en textuurcombinatie. Dit broodje weet klassieke en originele ingrediënten op een bijzondere manier samen te brengen en dat maakt het een waardige winnaar van Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2024.”
Bekijk hier de receptenlijst en de bereidingswijze.
Waar werd op gelet?
Deze prijs is een vakprijs. De vakjury beoordeelde de prijs-kwaliteitverhouding, de originaliteit van de receptuur, de presentatie, gebruiksvriendelijkheid, de kwaliteit van het brood en uiteraard de smaak. De prijs heet niet voor niets het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.