Na het veroveren van België, maakt de populaire pokébowls-keten Hawaiian nu ook zijn opwachting in Nederland door te openen in Amsterdam....
In dit artikel wordt de wereld van brood in alfabetische volgorde toegelicht. Van simpel afbakbrood tot de termen lamineren en poolish, je leest...
In deze rubriek presenteert Lunchroom de bekende en onbekendere franchiseketens binnen de horecadagzaken. Een historisch overzicht met actuele cijfers...
In deze reeks laten we je de winnende broodjes van de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland zien. Dit keer de ‘Gegrilde Auberg...
Mensen met een lactose-intolerantie of koemelkallergie (twee heel verschillende dingen, maar daarover straks meer) gebruiken vaak plantaardige melkver...
Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar l...
Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd...
Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden....
Vol trots presenteren we je de derde genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Gegrilde Aube...
‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl...
Horecaondernemers Danny Meijers en Rik Opstals van restaurant De Kolentip in Maasbracht hebben per 1 november 2018 een tweede restaurant geopend: G7 F...
In de rubriek 'Het Bedrijfspaspoort' stellen we een ondernemer in een dagzaak een aantal vragen over de bedrijfsvoering, het concept...
Nederland importeerde in 2016 ongeveer 5,5 miljoen kilo quinoa. Dat is een record en ruim 3 keer zoveel als vier jaar geleden. Dat meldt het CBS op...
In een nogal troosteloos en grijs winkelcentrum in Almere Buiten verwacht je enkel of vooral vestigingen van de geijkte winkelketens te vinden. Die ve...
We hebben het afgelopen jaar al aardig wat lunchtrends met je gedeeld in lunchroom. Van Mexicaans tot Nederlandse klassiekers en van ‘late break...
Waar in de omgeving van het Bergpolderplein kun je eens lekker neerstrijken voor een heerlijk ontbijtje, lunch, een goede bak koffie of diner? Eigenaa...
Fijnproevers, recensenten en food bloggers zijn het er over eens: het beste restaurant van Latijns-Amerika staat in de Peruaanse hoofdstad Lima....
Dit keer niet de focus op één trend maar op meerdere trends. Tijd om de 5 grote foodtrends voor 2016 te bespreken. Ben je er klaar voor? *#1 Bez...
Ingrediënten (4 personen) 100 gram quinoa 50 gram linzen 3 deciliter groentebouillon 1 venkel 40 gram granaatappelpitjes 3 tomaten &frac...
Ingrediënten (4 personen) 400 gram quinoa 2 rode paprika’s in blokjes 1 blikje (400 gram) maïskorrels, uitgelekt 2 sjalotj...
La Place breidt het aankomende jaar haar assortiment uit met producten die gebaseerd zijn op de allernieuwste foodtrends. Tijdens een ontbijtsessie i...
Restaurantketen "La Place":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=la+place&x=zoeken gaat vanaf deze week lokaal geteelde "quinoa":http://www.derestaurantk...
Een restaurant zonder personeel in de bediening? In San Fransisco bestaat het! Restaurant Eatsa draait bijna volledig op technologie, waaronder iPad...
BJ's Restaurant & Brewhouse, een Amerikaanse keten, daagt ouders uit om hun pasgeboren baby 'Quinoa' te noemen. De eerste ouder die zijn kind zo noemt...
Fastfoodketen "McDonald's":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=mcdonald&x=zoeken in Australië heeft mogelijk de succesformule gevonden om uit de rode...
Superfoods zijn momenteel enorm populair in Nederland. Maar waar komen deze, meestal exotische, voedingsmiddelen eigenlijk vandaan? Peru is één van d...
Ruim de helft (58%) van de Nederlandse werkgevers doet er niets aan om gezond eten op de werkvloer te stimuleren. Dit terwijl 36 procent van de werk...
Bieze Foodservice presenteerde onlangs haar nieuwe merk Maître Olivier. Het assortiment van Maître Olivier is een mooie aanvulling op de producten...
McDonaldÂs heeft in het Australische Sydney een bijzondere vestiging geopend. The Corner lijkt op het eerste gezicht niets te maken te hebben met de...
Limonade met aardbei en basilicum, tapenade van zijstroomtomaten en hamburgers gemaakt van paddenstoelen. En dat alles dagvers en huisgemaakt en zov...
Direct naast het bekende restaurant Mauve wordt op donderdag 23 oktober Gastrobar Anton geopend. Een hippe horecagelegenheid waar gasten terecht kunn...
Met het vroege aanbreken van de lente kennen de strandpaviljoens dit jaar een seizoenstart om van te dromen. Of dit een voorbode is voor een goed jaar...
In Breda opent binnenkort Theekamer PIEN haar deuren. Het wordt een lunchroom waar vegetarische en biologische gerechten geserveerd zullen worden. The...