Veganistisch eten wordt steeds populairder. Vriendinnen Cil Vermolen en Cathalijne Huijben zijn op deze trend ingesprongen en hebben het nieuwe veganistische restaurant Meatless District geopend in onze hoofdstad. Het idee voor Meatless District is ontstaan uit de schaarste in het aanbod van vegetarische en veganistische gerechten bij de bestaande horecagelegenheden in de stad. Bij Meatless District dus geen vlees, vis en andere dierlijke producten op het menu. Bezoekers kunnen straks onder andere kiezen voor een vegaburger, een tarte tartin van witlof of voor vegetarische sushi. Vermolen en Huijben willen met hun smaakcombinaties ook de vleesliefhebbers verleiden.
Gespecialiseerde chef-kok
Chef-kok Wim staat in de keuken van Meatless District. Hij heeft de afgelopen drie jaar vier bedrijven helpen opzetten: Echt Alkmaar, Lunchgalerie ’t Landwijff, Van Dis Hoogkarspel en The Good Hotel Amsterdam. Het laatste half jaar heeft hij zijn eigen vegan pop-up restaurant, de Filantroop, gerund in Alkmaar.
Take-away
Het restaurant biedt straks ruimte aan ongeveer 40 gasten en heeft daarnaast een klein terras aan de straatzijde. In het weekend kan er ook ontbeten worden en is het mogelijk om eten af te halen.