Rosah, Stenn en Naresh zijn drie jonge chefs die je meenemen in de wereld van soep. Van de steegjes in Korea tot de hotspots in New York: de Soup Rebels inspireren je met tips en tricks vanuit alle uithoeken. Ook delen ze hoe je soep in het oog laat springen op de kaart en dus meer omzet maakt. Maar wie ze zijn en wat ze doen, kunnen ze nog beter zélf vertellen.
Rosah
Rosah is een zelfstandig werkend kok. Ze geeft kookworkshops en demonstraties en is chef private dining. ‘Als ik niet aan het koken of eten ben, zit ik met mijn hoofd bij de nieuwste culinaire websites en de laatste kookboeken. Koken is een ambacht en proeven is emotie.’ Haar favoriete soep? ‘Japanse misosoep. Of zomerse watermeloen gazpacho. Of mijn Bloody Mary soep.’
Naresh
Chef en designer in één, dat is Naresh. Met ‘Nareshtaurant’ maakt hij combinaties van smaken én voedt hij je design cravings. Niet onopgemerkt: Naresh is genomineerd voor verschillende designawards en kookte op de laatste edities van de Dutch Design Week. Welke soep Naresh het liefst eet? Duidelijk. ‘Surinaamse saotosoep is mijn lievelingssoep.’
Stenn
Stenn? Een ondernemer op wielen. Als eigenaar van Mi! streetfood trucks, is Stenn spotter van trends en weet hij precies wat ‘done' and ‘not done’ is op streetfood festivals. Met zijn eigen trucks vertaalt hij wereldse smaken naar Belgische goesting. Welke soep Stenn niet kan weerstaan? ‘De Thaise Tom Kha Kai.’
Ook meer met soep doen? Hier vind je recepten!