Gezellig, gezond en kleurrijk. Zo kan je Loua Juicebar omschrijven. De juicebar is gevestigd in het mooie oude centrum van Utrecht, gelegen aan de Vismarkt. De juicebar heeft 20 zitplekken binnen. Deze bevinden zich in de stijlvolle verbouwde werfkelder onder de juicebar.
Buiten zijn er acht zitplekken waar je heerlijk aan de gracht kan zitten genieten van je smoothie of andere lekkernij. De naam ‘Loua’ had eigenaresse Marleen ergens een keer gelezen en vond het een erg mooie naam. Loua betekent ‘tropische maan.’ Marleen vind dit goed passen bij het bedrijf omdat het exotisch en tropisch is ingericht.
Inspiratie
Eigenaresse Marleen Vriesenga heeft veel inspiratie uit Curaçao gehaald, waar ze graag komt en zelfs heeft gewoond voor een korte periode. “In Curaçao hebben ze veel kraampjes langs de weg, waar ze smoothies maken. Het enige nadeel vond Marleen dat er veel extra suiker in deze smoothies werd gedaan en dat zij dat dus niet zo gezond vond. Smoothies zonder extra toegevoegde suikers namelijk een stuk gezonder. Dus zij bedacht het plan om dit ook te gaan verkopen in Nederland, maar dan de gezondere versie. Marleen kreeg zo inspiratie om een eigen juicebar te openen met hetzelfde frisse en tropische concept zoals in Curaçao. De horecaondernemer heeft vanuit haar inspiratie onderzoek gedaan naar wat er allemaal nodig is om een eigen zaak te openen. Marleen komt zelf uit Utrecht en kent de stad en de mensen die in Utrecht rondlopen goed. Zo kwam het idee om in Utrecht te gaan vestigen. Na haar langere verblijf op Curaçao, is Marleen bewust terug gegaan naar Nederland om echt te beginnen aan haarplan.
Concept
Marleen heeft zelf nog wat dingen toegevoegd aan het concept. Zoals groene smoothies met spinazie, kleurrijke smoothiebowls en een variatie van vegan gebakjes en broodjes. Ze gebruiken verse producten zoals een variatie van versfruit, waaruit de klant zelf kan kiezen wat ze graag in hun smoothie willen. Klanten kunnen zien hoe hun eten en drinken vers wordt bereid. Dat was een belangrijk onderdeel wat Marleen graag wilde toevoegen in haar juicebar, zodat de klanten kunnen zien hoe het wordt bereid
De grote droom is om op Curaçao ook een vestiging te openen. “Corona heeft veel roet in het eten gegooid. Daardoor heb ik dus hier veel geld verloren omdat je constant de huur moest betalen en dat soort dingen.” De ondernemer gaat binnenkort weer naar Curaçao om daar connecties te maken, rond te kijken en ideeën op te doen. Marleen houdt erg van Curaçao en ziet het als een tweede thuis. Ze zou ook graag nog een vestiging in Nederland willen openen. Tot nu toe is ze voorzichtig aan het oriënteren. De Utrechtse vindt het belangrijk dat er eerst een goede basis is in Nederland voordat ze naar het buitenland gaat. “Zo is het begonnen. Het idee is dus daar ontstaan en ik heb het idee naar Nederland gebracht.”