Juriaan Swanink maakt De Lekkerste Maaltijdsalade. Juriaan won tijdens de Horecava met zijn ‘Vis op het droge’ deze vooraanstaande vakwedstrijd. Juriaan werkt bij Vitam Catering in Schijndel. De vakjury prees de winnende maaltijdsalade vanwege de fraaie opmaak, een bijzonder palet aan kleuren, maar bovenal de fijne smaken waar je na iedere hap mee verrast werd. De maaltijdsalade bestond uit diverse soorten biet, anijs champignons, bospeen, roodlof en makreel.
De vakwedstrijd De Lekkerste Maaltijdsalade is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionals, werkzaam bij horecabedrijven.
De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen tien minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van het gerecht.
TOP 3
De volledige top 3 van het Lekkerste Maaltijdsalade luidt als volgt:
#1: Juriaan Swanink – Vitam Cating, Schijndel
#2: Roland Biermans – Vitam Catering, Schijnel
#3: Floyd Meulenbeld – Eurest, Amsterdam
Aan de finale van deze vakwedstrijd namen 6 deelnemers deel. De vakwedstrijd om De Lekkerste Maltijdsalade van Nederland is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met HANOS.