Als je de zomer door een bagel bekijkt, zie je bijZONdere dingen. Bijvoorbeeld het nieuwe eigenzinnige zomermenu van Bagels & Beans. Daarop staan drie verkwikkende zomergerechten en vier verrassend verkoelende dranken. En het mooiste is, bij Bagels & Beans begint de zomer een maandje eerder. Namelijk al op donderdag 23 mei.
"Waarom wachten tot 21 juni met het vieren van de zomer", vindt Ronald Bakker, medeoprichter van Bagels & Beans. "Wat ons betreft kan de zomer niet lang genoeg duren, dus we pakken er een maandje bij. Dan kunnen onze gasten ook langer genieten van ons speciale zomermenu."
Gele Peter lest de dorst
Helemaal in de stijl van Bagels & Beans staan er behoorlijk eigenwijze lekkernijen op de zomerkaart. Neem bijvoorbeeld Gele Peter: een bijzondere combinatie van verse jus en Bitter Lemon. Vreemd? Misschien. Maar heerlijk verkoelend op een warme dag. Ook heel zomers is de Chaider. Dat is Chai met appelsap, steranijs en citroen geserveerd met ijs. ‘In Chai zit onder meer zoete kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en zwarte peper’, weet Ronald. ‘In de Ayurvedische leer, dat is een zusje van de yoga, is Chai befaamd om zijn heilzame werking. De Chaider is echt een verkwikkend drankje terwijl je de zomer viert op ons terras.’
Doe het lekker zelf
Met de Bagel zalm DIY haakt Bagels & Beans in op de deconstructed-trend: gasten krijgen een bord vol ingrediënten om zelf een zalmsalade te maken. Met de duurzaam gevangen zalm uit blik van Fish Tales, kappertjes, uitjes, vegan-mayonaise en bieslook ontstaat een op maat gemaakt beleg voor op de bagel. Om het helemaal af te maken krijg je er knisperverse sla, tomaat en citroen bij. Volgens Ronald zijn er ook zomerse gerechten waarvoor je niet zelf aan de bak hoeft: "De bagel met creamcheese en aardbeien schuif je zo naar binnen. Net als de Rockslide Brownie. Een sticky brownie met karamel en pecannoten, met daarnaast verse zomerkoninkjes en slagroom. Niet te versmaden als toetje. Of gewoon zomaar natuurlijk."
Gasten van Bagels & Beans kunnen de hele zomer plus een maand genieten van het zomermenu.