Augustus: 3 extra omzetmomenten voor lunchrooms

Auteur: Redactie
Ondernemen 7 juni 2024
Augustus: 3 extra omzetmomenten voor lunchrooms

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom heeft alle extra omzetmomenten voor de horeca gebundeld in de Horeca Kansen & Omzet kalender. Om je voor de maand augustus op weg te helpen, hebben we een aantal dagen uitgelicht.

Dag van het Bier: 4 augustus

Deze dag biedt een uitgelezen kans om bierproeverijen te organiseren, waarbij je gasten verschillende soorten bier kunnen proberen. Werk eventueel samen met lokale brouwerijen om exclusieve biersoorten serveren. Combineer de bieren met bijpassende hapjes of gerechten. Versier je etablissement feestelijk, promoot de dag op social media en via posters en bied speciale kortingen aan. Met livemuziek of bierquiz maak je de dag nog specialer. Zo zorg je voor een gezellige sfeer en trek je meer bezoekers aan.

Oesterdag: 5 augustus

Geef je gasten op deze dag een culinaire verwenning en bied verschillende soorten oesters aan, zodat ze kunnen ervaren hoe vers en divers oesters kunnen zijn. Werk indien mogelijk samen met lokale vissers voor de beste kwaliteit. Versier je restaurant in een maritiem thema en bied speciale oesterarrangementen aan, zoals 'oester en wijn' of 'oester en champagne'. Met livemuziek of een kookdemonstratie maak je de dag nog specialer.

Formule 1 Zandvoort: 23-25 augustus

Geef je gasten de gelegenheid om de race live te volgen door grote schermen neer te zetten. Creëer een Formule 1-sfeer met bijpassende decoratie en muziek. Bied speciale drank- en hapjesaanbiedingen aan, zoals een 'race-menu' of thematische cocktails, en promoot het evenement ruim van tevoren op social media en via uitingen in je zaak en op andere locaties in de plaats waar je gevestigd bent. Overweeg daarnaast een prijsvraag of quiz over Formule 1 met leuke prijzen. Zorg voor voldoende zitplaatsen en eventueel de mogelijkheid tot reserveren. Met deze aanpak creëer je een levendige sfeer en trek je racefans naar jouw lunchroom.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws