Robèrt van Beckhoven nu ook SVH Meesterijsbereider

Auteur: Redactie
Ondernemen 27 mei 2025
Robèrt van Beckhoven nu ook SVH Meesterijsbereider

Maandag 26 mei is Robèrt van Beckhoven (64), eigenaar van ‘bij Robèrt’ in Oisterwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterijsbereider. In 2010 behaalde Robèrt al zijn titel Meester Patissier, gevolgd door de titel Meester Boulanger in 2013. Na zijn inauguratie wordt Robèrt de 36e SVH Meesterijsbereider van Nederland en draagt dan drie Meestertitels. Een uitzonderlijke prestatie en een kroon op zijn reeds imposante carrière.

Na een intensieve voorbereiding begon Robèrt op zondag 25 mei aan zijn Meesterproef, die voor de titel SVH Meesterijsbereider twee dagen in beslag neemt. Robèrt werd ondersteund door assistent Britt Heijnen (bij Robèrt) en beoordeeld door de commissie Meesterproef. De commissie bestond uit SVH Meesterijsbereiders Mark van Gaal (IJs & Spijs) en Luc Blok (Luciano IJssalons) en secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Van de commissie kreeg Robèrt specifieke smaken en ingrediënten mee in zijn opdracht voor zijn showtafel die bestond uit verschillende ijsproducten zoals ijsstaarten, ijsgebakjes en ijsamuses. 

Een verhaal voor elk recept    

Het thema van de showtafel van Robèrt was 'Mijn routekaart naar Meesterschap'. Tijdens de Meesterproef lichtte hij dit thema toe: “Altijd in beweging, altijd in ontwikkeling. Als er iets van toepassing is op mijn loopbaan, is dat het wel. Tijdens mijn Meesterproef neem ik jullie mee op reis door mijn routekaart naar Meesterschap, die symbool staat voor de weg die ik heb afgelegd voor mijn Meesterproef SVH Meesterijsbereider. Elk recept vertelt een verhaal: over smaak en techniek, maar ook over persoonlijke en professionele groei vanaf mijn eerste stappen in de bakkerij tot nu.”  

De commissie was na twee dagen diep onder de indruk van Robèrts vakmanschap. Bijzondere creaties werden gepresenteerd, zoals het kaasdessert met gorgonzola-ijs en pâte de fruit van appelstroop, dat volgens de commissie ‘niet zou misstaan op de menukaart van een sterrenrestaurant’. Maar ook Robèrt’s favourite verraste de commissie enorm, een ijstaart met pistache en hazelnoot. Robèrt: “Deze taart staat symbool voor mijn eeuwige zoektocht naar de beste ingrediënten. Een manier om me te onderscheiden en het maximale uit ijsbereiden te halen. Deze combinatie van smaken is een persoonlijke favoriet, vandaar de naam Robèrt’s favourite.’’ 

IJsbranche promoten  

De eerste stappen in de bakkerswereld zette Robèrt in de bakkerij van zijn opa en vader. Hij kreeg daar het bakkersvak met de paplepel ingegoten en deed na zijn bakkersopleiding mee aan vakwedstrijden. Samen met Remko Dekker (SVH Meesterijsbereider sinds 2011) droomde hij 20 jaar geleden al over het behalen van de titel. Toen Robèrt in 2010 opging voor de titel Meester Patissier was ijsbereiding een onderdeel van het examen. Hij deed hiervoor al veel kennis op van ijs, maar het was tijdens de cursussen Basisijsbereider en Gespecialiseerd IJsbereider dat Robèrt ontdekte dat hij zich verder wilde ontwikkelen in het ijsvak. Nu hij de titel SVH Meesterijsbereider heeft behaald, wil hij het ijsvak in Nederland meer op de kaart zetten. Robèrt: “Als SVH Meesterijsbereider wil ik de ijsbeleving in ons land meer tot leven brengen met ijscreaties van topniveau. Met grondstoffen van topkwaliteit en unieke smaken en structuren. Mijn bekendheid wil ik verder inzetten om de ijsbranche te promoten en te laten zien hoe belangrijk vakmanschap is.”

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws