Veggies On Fire, eerste vega-restaurant in Den Haag met EKO-keurmerk

Auteur: Thijs Jacobs
Duurzaamheid 12 september 2018
Veggies On Fire, eerste vega-restaurant in Den Haag met EKO-keurmerk

Veggies On Fire krijgt als eerste veganistisch restaurant in Den Haag, en als derde vega restaurant in Nederland het EKO-keurmerk Horeca Goud uitgereikt. Het certificaat geeft aan dat minimaal 80% van de ingrediënten van biologische kwaliteit is. Het certificaat is vandaag overhandigd.

Bij Veggies on Fire zijn Carin en John al meer dan 5 jaar een voortreffelijke gastvrouw en chefkok voor hun gasten. Zij zijn begonnen als vrijwilligers om te koken op festivals en bijeenkomsten van diervrienden en kregen steeds de vraag: waar is jullie restaurant?
Passie in food gecombineerd met opleiding en stages bij goede gevarieerde restaurants levert in combinatie met de goede ingrediënten en producten heerlijke eetervaringen op.

In het restaurant kun je genieten van Puur Plantaardig eten in een rustieke ambiance. De inrichting is passend en duurzaam denken is vanzelfsprekend. Zo is er milieuvriendelijke verf gebruikt op leembasis en de stoelen zijn geverfd met lijnolie. Alles ziet er natuurlijk en fris uit.

Controleerbaar

Om een EKO-keurmerk Horeca Goud te verkrijgen, moet het horecabedrijf minimaal 80% van de levensmiddelen biologisch inkopen. De inkoop gebeurt bij biologisch gecertifieerde leveranciers en door het bijhouden van een goede ingangscontrole en administratie.

Duurzaamheid

Restaurants die het EKO-keurmerk dragen, dienen jaarlijks 2 verbeterdoelstellingen te hebben om verder te ontwikkelen. Veggies on Fire is duurzaam wat betreft inrichting, gebruik schoonmaakmiddelen en disposables en bijvoorbeeld het op tafel zetten van kraanwater. Carin en John zijn echte dierenvrienden en een van hun verbeteracties dit jaar is een bijdrage voor dierenopvang Melief. Tevens investeren zij dit jaar verder in energiebesparing door de aanschaf van een duurzame koeling en door de aanschaf van ledlampen.

EKO-keurmerk Horeca

Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een bedrijf biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, middels een inspectie ter plaatse, waarbij ook de inkoopadministratie wordt gecontroleerd. Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en voor winkels met minimaal 90% biologische inkoop.

Overig nieuws