Terugblik: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2012

Auteur: redactie
Terugblik: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2012

In deze reeks laten we je de winnende broodjes van de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland zien. Dit keer ‘Say Cheese' van Stiefkwartierke in Breda. Dit broodje was in 2012 het Lekkerste Lunchroombroodje.

Brasserie Stiefkwartierke, Breda – ‘Say Cheese’

Uit het jurycommentaar: ‘Een creatie waarbij de kaas niet te overheersend is.’ ‘Een waardige winnaar van deze editie van het Lekkerste Lunchroombroodje.’ ‘De druiven, prei en salade zijn frisse tegenhangers van de aardse kaas- en hamsmaken.’ ‘Niet met bestek eten, gewoon lekker afhappen.’ ‘Vers afgebakken broodjes, pluspunt.’ ‘Qua smaak sprong deze inzending eruit door het speelse en goed op elkaar afgestemde gebruik van ingrediënten.’

Ingrediënten

3 kleine mueslibolletjes
Gorgonzola
Gandaham
Mozzarella, bolletje
Abrikoos
Geitenkaas
Spek
Mesclunsalade
Komkommer
Prei
Druiven

 

Bereiding

Snijd de bolletjes open. Beleg er één met een door Gandaham omwikkeld bolletje gorgonzola, één met een bolletje mozzarella en abrikoos, en de derde met een bolletje geitenkaas omwikkeld met spek. Serveer met een frisse salade van mesclun, brunoise van komkommer en fijngesneden preiringen en druiven.

Hoe doe je zelf mee?

Vul onderstaand aanmeldformulier in. Vergeet niet de prijs op de kaart, de naam van het gerecht, de naam van je lunchroom, een foto van het broodje en de receptuur en bereidingswijze mee te zenden (als pdf). Om de wedstrijd nog actueler te maken, mogen dit jaar ook bezorgbroodjes meedingen naar de award. Dit houdt in dat een broodje online aangeboden wordt en bezorgd kan worden.

Lukt het niet met het formulier, dan kun je je aanmelding ook per e-mail doen. Dit kan via thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. Voor het wedstrijdreglement verwijzen we je graag naar deze pagina. 

Heel veel succes met je deelname en sterkte in deze uitdagende tijden. We kijken uit naar je inzending!

LLBwinnaars

Overig nieuws