Lunchroom Reeg is een kleine lunchroom in het centrum van De Bilt. Ze zitten aan een goed bereikbare weg, namelijk de Hessenweg. Vragend naar de specialiteiten van Reeg bleek het zo dat ze eigenlijk niet echt één specifieke knaller hebben. "Eigenlijk hebben we niet echt één specifiek populair gerecht, alle broodjes en taartjes doen het hier goed. We zorgen er alleen wel voor dat alles huisgemaakt is en vers", aldus eigenaar Diederik
Regenboog.
De doelgroep is enorm breed. Reeg heeft dagelijks klanten van jong en oud: volwassenen rond de dertig die hun werk doen onder het genot van een lekkere koffie, maar ook opa’s en oma’s die hun kleinkind(eren) meenemen om daar gezellig wat tijd door te brengen met hun familie.
Het is nooit helemaal duidelijk wat nou echt in is maar is het is wel altijd belangrijk om de trends van korte tijden mee te krijgen en je daar lichtelijk op aan te passen, een paar voorbeelden zijn glutenvrije taartjes of lactosevrije taartjes. Mensen denken bij voorbaat aan hun gezondheid en zijn daardoor ook enorm geïnteresseerd wat er allemaal in hun lunch zit. Maar voor Reeg zelf is het allerbelangrijkste dat hun broodjes en taartjes kwalitatief goed zijn en dat alles zelfgemaakt is.
Reeg is ook nog een vrij jonge lunchroom. De deuren werden geopend op 11 juli 2017, inmiddels dus 2,5 jaar terug. De impact dar het bedrijf had op de buurt, was groot. "Ik had er vrij snel voor gekozen om de tafels langs de muur te zetten zodat je daar extra ruimte kweekt per tafel en aan de andere kant een hoge tafel met hoge krukken maar al vrij snel bleek dat mensen een normale stamtafel ook vrij prettig vonden." Inmiddels heeft Reeg rond de 30 zitplaatsen binnen en 15 buiten.
Diederik wist al vrij snel wat hij wilde in het leven, vanaf zijn dertiende stond al vast dat hij een eigen zaak wilde. Alleen de daadwerkelijke stap zetten liet iets langer op zich wachten, ruim 4 jaar geleden werd de stap gezet. Diederik had ook helemaal niet het idee om met een lunchroom te beginnen, hij wilde namelijk een eetwinkel met regionale producten beginnen, maar dat is niet doorgegaan. "De naam Reeg is ontstaan omdat ik regionale producten wilde gebruiken en mijn achternaam is natuurlijk regenboog en daar zie je nu de uitkomst van."
De gekste dingen beleef je op spontane momenten, zoals in het park of op een kinderboerderij, het zal dan ook niet raar overkomen dat er vrijwel niks geks of aparts is voorgekomen in de lunchroom Reeg. "Wat ik wel gek vind is dat soms mensen hun eigen lunch meenemen naar mijn lunchroom.
Reeg maakt gebruik van een aantal regionale leveranciers, de kaas en worst komt bijvoorbeeld van ‘de Bildse boerin.’ Alles komt uit de regio en alle overige producten komen vanuit de groothandel.
Qua concurrentie is Reeg de enige koffiezaak/lunchroom in de buurt, er zijn wel een aantal restaurants in de buurt die rond 11:00 opengaan en ook lunch serveren, maar als je onder de specifieke benaming van een lunchroom kijkt is Reeg de enige in de buurt. De deuren van Reeg gaan in tegenstelling tot de rest al om 08:30 open.
Diederik is nu onlangs vader geworden van een zoontje en zou het erg leuk vinden als zijn zoon later iets met horeca zou doen. Hij biedt zijn zoon natuurlijk de mogelijkheid om zijn eerste paar euro’s te verdienen in papa’s lunchroom als deze nog van Diederik is natuurlijk. "Ik zou het hem niet aanraden want het is heel hard werken en niet zo veel verdienen", aldus de Diederik met een knipoog.