Michelle maakt Het Lekkerste Lunchgerecht in de categorie Horeca. Ze won tijdens de Horecava met haar ‘Carribbean KEES’ deze vooraanstaande vakwedstrijd. Michelle werkt bij KEES in Poortugaal. De vakjury prees het winnende lunchgerecht met name door de combinatie van sukadelappen en Surinaamse slof, welke zeer bijzonder creatief en verrassend is en overdonderend van smaak. Ook de presentatie was een lust voor het oog.
De vakwedstrijd Het Lekkerste Lunchgerecht is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionals, werkzaam bij horecabedrijven.
Binnen acht minuten
De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen acht minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van het gerecht.
TOP 3
De volledige top 3 van het Lekkerste Lunchgerecht, Horeca luidt als volgt:
#1: Michelle van Bodegom, KEES
#2: Maurits Verwoerd, Sheraton Amsterdam Airport Hotel Schiphol
#3: Ashley de Bruyn, Baker & Moore
Aan de finale van deze vakwedstrijd namen 13 deelnemers deel. De vakwedstrijd om het Lekkerste Broodje Horeca van Nederland is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met HANOS.
Op de foto: Michelle (midden) samen met juryvoorzitter Johan van der Weerd (links) en Ben van den Driesschen (HANOS). Laatstgenoemde reikte de HANOS wisselbeker uit.