Gisteren is Estée Strooker van ’t Amusement en eetwinkel STROOM in Arnhem gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Gelderland. Estée Strooker stond met drie andere genomineerde horecaondernemers in de regionale finale: Kees Hensen van Villa Ruimzicht, Lev en de Strandlodge in Doetinchem; Aïda en Sander Hendrix van Hotel Blue en Hotel Manna in Nijmegen en Mark Nijhuis en Loes de Kort van Hotel Credible en De Wit Wasserij in Nijmegen. De jury vond Estée Strooker de absolute winnaar en zij mag zich de komende 1,5 jaar de Meest Markante Horecaondernemer van Gelderland noemen.
Stap vooruit
Juryvoorzitter en regiovoorzitter van KHN Gelderland Robbert de Veen: “Estée heeft een groot empathisch vermogen, is goed voor de mensen om haar heen en denkt altijd een stap vooruit. De jury is onder de indruk van haar passie voor koken, haar persoonlijkheid, haar kookboeken en het demonstratie-koken op tv. Ze is bovendien maatschappelijk betrokken bij vraagstukken als voedselverspilling en ze zet de Hollandse keuken weer op de kaart met haar deelname aan Dutch Cuisine! Haar passie, veelzijdigheid en creativiteit maken haar écht markant.”
De jury bestond naast juryvoorzitter Robbert de Veen uit: Pascal van der Beek en Luuk Domhof, de winnaars van de Meest Markante Horecaondernemer uit Gelderland van 2015/2016 en 2017/2018, Sander Wind en Gaby Erschen.
De jury bezocht de afgelopen weken de genomineerde bedrijven en ging met de finalisten in gesprek. Op basis hiervan kozen zij Estée Strooker tot winnaar. De jury vindt dat Estée echt Markant is als horecaonderneemster en een rolmodel is voor de huidige en toekomstige lichting horecaondernemers. Door haar passie voor koken en de manier waarop ze met ingrediënten omgaat valt ze op, niet alleen in haar eigen bedrijf, maar vooral ook daarbuiten. De jury is dan ook van mening dat zij de terechte winnaar is van de Meest Markante Horecaondernemer Gelderland van 2018/2019.