Atelier Restaurant & Bar aan de Valschermkade 16A in de Schinkelbuurt in Amsterdam is geopend. Na een verbouwing, het aanstellen van een nieuwe chef en met een compleet ander foodconcept is Atelier klaar om haar gasten culinair te verrassen. Atelier staat voor vernieuwing.
Chef Nino Starreveld, onder andere ervaring opgedaan bij restaurant de Compagnon, Serre in het Okura hotel en ML in Haarlem, is verantwoordelijk voor het vernieuwen van de smaakcombinaties bij Atelier. Nino gaat zijn eigen weg en heeft duidelijk zijn eigen stijl. Nog maar 24 jaar en al over de hele wereld culinaire ervaring opgedaan waaronder in de Verenigde Staten en Spanje. Zijn inspiratie voor gerechten haalt hij dan ook veelal uit zijn buitenlandse avonturen en hij speelt graag met authentieke klassieke gerechten. ‘Ik gebruik veel de sous vide manier van bereiden omdat de pure smaken van de ingrediënten dan het mooist zijn. Mijn signature geef ik door het toevoegen van een twist aan de bekende klassieke wereldgerechten, denk aan een Amsterdamse ceviche van makreel met een kopstootje en picalilly crème. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat iedereen geniet.'
|
|
De menukaart bestaat uit een verrassend samenspel van smaken, met gerechten die de grootte van een tussengerecht hebben en dus ideaal zijn voor shared dining. Zo staat er een Coq avecVin op de kaart, Nino heeft gesleuteld aan het klassieke stoofpotje en een eigen manier van bereiding gegeven. Eén van de desserts is de 'ongebakken cheesecake' met chocolade ijs van Koupe. Koupe’s bekroonde* proteïne-ijs is innovatief, gezonder maar bovenal lekker. Voor de gasten die hun zintuigen op unieke wijze willen laten prikkelen, biedt Atelier een Menu om te Delen optie waarbij de chef zijn mooiste gerechten op basis van een 4 gangen diner selecteert.
*Koupe icecream heeft in februari 2017 de 'Best Ice Cream Award 2016' gekregen op de World Dairy Innovation Awards in Londen.
|
|
Het pand van Atelier sluit volledig aan bij de betekenis van de naam. De voormalige autowasstraat, waarvan de rauwe elementen nog goed zichtbaar zijn, is omgetoverd tot een culinaire werkplaats waar gerechten en smaken tot leven komen. Het interieur van Atelier kan dan ook worden omgeschreven als industrieel, dat wordt benadrukt door de kleuren aardegroen en zwart. Deze mix zorgt voor een sfeer welke vooral ongedwongen, gezellig en huiselijk is op een verfrissende manier. De creativiteit van het vernieuwde concept komt niet alleen terug in de uitstraling van het restaurant; er worden in samenwerking met de Willem de Kooning Academie diverse exposities georganiseerd van beginnende kunstenaars en illustratoren. Atelier Restaurant & Bar heeft een capaciteit van 120 couverts en is bij uitstek de ideale ontmoetingsplek voor iedereen die houdt van goed eten met eigen karakter in combinatie met een mooie prijs kwaliteit verhouding. Met lekker weer is het genieten op het grote terras. Bij Atelier kom je thuis, thuis in een warm bad waar je op ieder moment van de dag welkom bent om te lachen, eten, drinken en dansen, altijd!
|
|
foto's: Lewensztain Photography