In deze tijd een horecaonderneming beginnen. Zou je dat nou wel doen?
“Die vraag heb ik zeker vaak gekregen!” lacht franchisenemer Kevin (21). “Er zijn altijd wel redenen te bedenken om iets niet te doen. Ik wil al van jongs af aan al ondernemen en ik wil nu gewoon starten.” Franchisegever Bartjan Hendriksen vertelt: “Natuurlijk merken ook wij veel van de hogere grondstof- en energieprijzen maar gelukkig weerhoudt het de mensen er nog niet van om te komen lunchen. Onze andere vestigingen draaien stabiel door en ik heb er alle vertrouwen in dat ook de Arnhemmers ons weten te waarderen.” Kevin vertelt waarom ze voor deze plek kozen: “Ik liep langs een prachtig pand wat leeg stond en waar een verbouwing zou starten. Koningstraat 47. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en de makelaar waarvan het bord op het raam van 1 hoog was geplakt opgebeld. Die vertelde ons dat de bovenverdiepingen werden verbouwd en binnenkort te huur komen, de winkelruimte op de begane grond voorlopig nog niet. We vroegen toen of we ondanks dat toch de winkelruimte konden bezichtigen en dat kon. We waren zo enthousiast en de verhuurder zag ons ook wel zitten als huurder. Toen heeft de eigenaar besloten om toch eerst de winkelruimte op de begane grond te verbouwen en daarna pas de woningen erboven. Heel gaaf!” Een aantal maanden later ziet het pand er van buiten weer prachtig gerenoveerd uit en van binnen totaal als herboren. Alles is aangepakt en vernieuwd door de verhuurder. Toastable kon op deze manier een hele nieuwe frisse zaak bouwen.
Kevin kiest bewust voor Toastable en bewust voor franchise
“Ik ben nog jong en wil mijn eigen zaak runnen door lekker te knallen op de werkvloer. Franchise leek me toen een goede optie want dan krijg je veel support bij alle werkzaamheden achter de schermen waar ik nog geen ervaring mee heb.” Franchisegever Bartjan vult aan: “Dat klopt, wij willen echt een backoffice support zijn. Wij regelen het bedrijfs- en conceptmatige, onze franchiseondernemers moeten al hun tijd kunnen steken in het operationeel runnen van hun eigen vestiging. De eigenaar werkt op de vloer. Dat is ons doel.”
Kevin vertelt: “Ik ken Toastable vanuit mijn studententijd in Utrecht en vond het altijd al een mooi concept. Toen ik mijn studie aan het afronden was, ging ik mij oriënteren om te ondernemen en zag toen een advertentie van Toastable dat ze franchisenemers zochten. Ik twijfelde geen moment en heb direct contact gezocht. Ik wist het zeker: ik wilde een eigen Toastable starten.” Kevin is op dat moment 20 jaar en zit in het laatste jaar van zijn studie en woont in Den Bosch. In dat jaar is hij naar Arnhem verhuisd waar hij wil beginnen aan zijn nieuwe avontuur als horecaondernemer.
Van wietplantage naar tostibar
De vorige huurder had een wietplantage in de kelder. Zij zijn opgerold door de politie en het pand is helemaal ontruimd. Daarna is het pand verkocht aan een nieuwe eigenaar die het helemaal stripte tot aan de buitenmuren zodat het van binnen helemaal gerenoveerd kon worden. “Het zag er echt niet uit!” lacht Kevin. “Echt alles was eruit, je zag alleen nog betonnen draagwanden en de betonvloer.” Franchisegever Bartjan: “Dat was een hele mooie kans om de ruimte helemaal perfect tot een Toastable te bouwen. De eigenaar van het pand heeft daar erg goed mee geholpen door alle leidingen en aansluitingen op de plekken te leggen waar wij ze wilde gebruiken. Fijn dat we daar zo goed in konden samenwerken.” Kevin vertelt: “Van onze interieurbouwer Vorm Martini kregen we van tevoren 3D tekeningen en maanden later zag het er echt precies zo uit. Heel knap.”
Toastable is gevestigd aan de Koningstraat 47, vlakbij de Eusebiuskerk en de drukke winkelstraten. Op vrijdag en zaterdag komen veel bezoekers van de markt en de mensen vanuit de kantoren tegenover langs.
Blijf op de hoogte
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste lunchnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrief van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.