Eetwinkel De Hollandsche Tuyn wint Hygiëne Bokaal

Auteur: Redactie
Events Mensen 27 januari 2023
Eetwinkel De Hollandsche Tuyn wint Hygiëne Bokaal

Bjorn van Oss van Eetwinkel De Hollandsche Tuyn heeft tijdens het NK De Lekkerste op de Horecava de Hygiëne Bokaal gewonnen. Initiatiefnemer Houwers Groep ging op bezoek bij de ondernemer om de prijs uit te reiken.

Bjorn van Oss van Eetwinkel De Hollandsche Tuyn in Bergen op Zoom deed op de Horecava mee aan het NK Loaded Fries. Zijn creatie: Chicken Truffle. “Bij zijn aankomst in de vroege ochtend werden de verse frietjes en gegaarde kipstukjes keurig gekoeld aangeleverd, waren zijn materialen schoon en trof Bjorn de voorbereidingen in nette bedrijfskleding”, aldus Houwers Groep.

Eén ding was volgens de inspecteurs glashelder: Bjorn van Oss had de voedselveiligheid op-en-top geborgd. “En daarmee val je bij ons in de prijzen. Daarom gaat de Hygiëne Bokaal 2023 van Houwers Groep naar Eetwinkel De Hollandsche Tuyn in Bergen op Zoom.”

Attent

Bjorn van Oss was blij verrast met het bezoek van Houwers Groep. “Heel attent van ze om langs te komen en deze prijs uit te reiken”, reageert de ondernemer. “Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat de hygiëne in orde is. Dat is gewoon een voorwaarde, maar het is leuk dat wij zijn opgevallen. We gebruiken producten van hoogwaardige kwaliteit en gaan daar op de juiste manier mee om. Zo hebben we voor vertrek naar de Horecava alle ingrediënten afgewogen, apart verpakt en voorzien van een datumsticker.”

Keurig gewerkt

Alle deelnemers van het NK De Lekkerste gingen gedurende acht wedstrijden ‘keurig’ te werk, zegt Houwers Groep. Inspecteurs stelden slechts enkele tekortkomingen vast, zoals te hoge temperaturen van koelverse producten, het dragen van handsieraden of producten die te lang waren bewaard.

Voedselveiligheid bewaken

Houwers Groep is sinds jaar en dag van de partij bij de Lekkerste Wedstrijden, tegenwoordig het NK De Lekkerste. De inspecteurs bewaken de voedselveiligheid door temperaturen van koelverse producten te checken en te controleren of deelnemers op een hygiënische wijze te werk gaan. De creaties worden namelijk geproefd door zowel de jury als het publiek en dit moet uiteraard voedselveilig gebeuren. Houwers Groep gaat ieder jaar na de Horecava op bezoek bij de winnaar om de Hygiëne Bokaal uit te reiken.

Overig nieuws