De Trog lanceert nieuw brood

Auteur: redactie
Branded Content 27 november 2019
De Trog lanceert nieuw brood

De in Ieper gevestigde biologische bakkerij De Trog, onder leiding van meesterbakker Hendrik Durnez, lanceert een tritordeum brood. Dit is een primeur voor België. Tritordeum is een nieuw mediterraans graan, ontstaan uit een natuurlijke kruising van durum tarwe en wilde gerst. Het wordt beschouwd als een gezond alternatief voor tarwe vanwege de nutritionele, agronomische en organoleptische voordelen.

Durnez: "Dit graan verschilt van gewone tarwe doordat het minder onverteerbare gluten bevat en een specifieke smaak en kruimelkleur heeft. Daarnaast heeft het brood een korte bite en een crispy korst." Het nieuwe brood (500 g) bestaat uit steengemalen tritordeummeel, vloeibare zuurdesem en gemoute tritordeumkorrel gemengd in het deeg.

Voor meer informatie:

Bio Bakkerij de Trog / www.detrog.be / info@detrog.be

Overig nieuws