Ingrediënten
4 kalfsschnitzels, 0,5 cm dik en 75 gram elk
4 eetlepels mosterdolie
4 lente-uitjes
2 tomaten
100 gram verse spinazie
2 tortilla’s
1 eetlepel wijnazijn
12 eetlepels verse roomkaas
Bereiding
Masseer het vlees met 1 eetlepel olie, bestrooi het met wat versgemalen peper en laat het buiten de koelkast op temperatuur komen. Snijd de lente-uitjes in ringen en de tomaat in partjes. Was en droog de spinazie. Bakkerel het vlees: verwarm een (anti-aanbak)pan even voor op een hoog vuur. Zet het vuur lager, leg het vlees in de pan en bak het zachtjes aan beide kanten bruin en rosé van binnen (± 3 minuten). Bestrooi het vlees met een beetje zout. Verwarm de tortilla’s in een hete, droge koekenpan (2 minuten om en om) of in de magnetron. Meng de spinazie met de lente-uitjes, de tomaat, de rest van de olie, wat zout en wat peper. Voeg er als laatste de azijn aan toe. Laat het even goed doorwarmen. Laat de tortilla’s op een plank glijden en besmeer ze met verse roomkaas. Verdeel de spinazie erover en leg de schnitzels erop. Rol de tortilla’s strak op en snijd ze schuin in vieren.