Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode.
Wekelijks presenteren we je zo'n verhaal. Dit keer een reportage uit 2020, het jaar waarin het coronavirus de horeca lam heeft gelegd. We bezochten verschillende Utrechtse horecaondernemers en beleefden de heropening van de horeca met ze mee na de lockdown.
Daphne van Hinthum, eigenaar van café Le Journal: "Het terras is echt onze redding, dat merken we sterk. Dat is de reden dat we niet mogen klagen nu, want ik ken horecaondernemers die het veel slechter hebben. Heb je geen terras en een kleine zaak? Dan zit je pas echt met de handen in het haar."
De reportage is nu ruim een jaar oud, maar nog steeds is het terras voor veel horecazaken de reddingsboei, waardoor met angst en beven naar het najaar wordt gekeken.
De reportage lees je terug via deze link.
Dossier
Iedere week blikken we terug op een historisch verhaal uit Lunchroom. We bundelen deze verhalen in het dossier, dat je hier vindt en wekelijks wordt aangevuld.
Blijf op de hoogte
Eén keer per week het actuele en relevante lunchroomnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.
LU21Jaar