De grootste horecagelegenheid van Arnhem staat in Rijnboog. Wethouder Michiel van Wessem opende vorig jaar Momento in Rozet, de horecaonderneming van Lion Hermsen, bestaande uit
een bar-restaurant (en buitenterras) op de begane grond, een koffielounge op de derde verdieping en een dakterras op de vijfde verdieping. Momento biedt in totaal ruim 600 zitplaatsen en heeft met de vergaderruimtes een capaciteit van bijna 800. Een inspirerende zaak.
*Ondernemerschap*
Wethouder Michiel van Wessem prees Lion Hermsen om zijn ondernemerschap. Lion heeft de horecagelegenheid laten inrichten door architectenbureau DeMunnik-deJong-Steinhauser en zelf Arnhemse kunstenaars uitgenodigd om hun werk te laten tonen, de inrichting bestaat uit duurzame materialen en de keuken bereidt biologische producten. Momento heeft werkzoekenden aangenomen die met enorm enthousiasme zijn begonnen aan hun baan in de horeca. Al mijn horecamedewerkers heb ik aangenomen op gevoel, niet op hun cv", vertelde Lion.
Momento is elke dag geopend van 10.00 tot 24.00 uur (keuken 11.00-22.00 uur).
*Horeca*
Lion Hermsen, die de horecafunctie verzorgt in Rozet, wordt verantwoordelijk voor het totale horecaconcept. Dat betekent het restaurant/café formule op de begane grond en de Koffie Lounge met zijn eigen koffielabel. ÂKoffie Momento bevindt zich op de derde verdieping waar de educatieve ruimtes zitten en waar cursisten en bezoekers wat kunnen drinken. De vele mogelijkheden van de vergaderruimtes en het panoramaterras van waaraf je met een verfrissend drankje een prachtig uitzicht hebt op de historische binnenstad van Arnhem, bieden perspectieven.
*Lion heeft zin in zijn nieuwe uitdaging*
''Gezien het bijzondere gebouw en de diversiteit die het biedt, is dit voor mij een geweldige kans om horeca in een nieuw jasje te steken. De mogelijkheden zijn oneindig en geven mij een creatieve drive om er iets specials van te maken, in samenwerking met de Rozet partners die een meerwaarde zijn voor het totaalconcept. Het gaat een bedrijf worden waar beleving nummer 1 is en waar je na het eerste bezoek de behoefte hebt om nog eens terug te komen.''
*Vier concepten*
Het zijn 4 concepten met elk zijn eigen identiteit, maar dan verwerkt in één horecazaak. "Het is een enorme klus, maar je krijgt er zoveel energie van. Daardoor geniet ik van ieder moment.''
~Thijs Jacobs~
Vier horecaconcepten in één pand
14 mei 2014